مهاباد- ایرنا- فرماندار ویژه مهاباد گفت: مناسب سازی ساختمان و فضای فیزیکی ادارات برای امکان مراجعه معلولان براساس اولویت باید انجام و بخشی از منابع مالی استان نیز به آن تعلق گیرد.

عارف خدرلو روز یکشنبه در جلسه ساماندهی فضای شهری افزود: اعتبارات مورد نیاز برای مناسب سازی ساختمان فیزیکی نهادهای دولتی در راستای رفاه حال معلولان از محل منابع استانی پیگیری شده و باتوجه به محدودیت براساس اولویت انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه منابع مالی و بودجه برای مناسب سازی تمامی ادارت محدود است، ادامه داد: سالانه اصلاح و مناسب سازی پنج اداره در سطح شهرستان که بیشترین مراجعه کننده با شرایط خاص جسمی و فیزیکی را دارند در دستور کار قرار خواهد گرفت.

فرماندار ویژه مهاباد با بیان اینکه وضعیت مناسب سازی همه نهادهای دولتی توسط کارگروهی بررسی و برای هر اداره نیز اقدامات مورد نیاز باید گزارش شود اظهار داشت: همچنین اداره هایی که بیشترین اقدام و همکاری را در این ارتباط داشتند، از طرف فرمانداری مورد قدردانی قرار خواهد گرفت.

خدرلو با بیان اینکه رعایت حقوق شهروندان و دسترسی به اموال عمومی باید برای تمامی شهروندان از جمله افراد معلول، نابینا و سالمندان درنظر گرفته شود، گفت: برای پروژه های عمومی و همچنین ساخت و سازهای تجاری باید از طرف نظام مهندسی کنترل های ویژه صورت گیرد تا امکان استفاده آسان توسط معلولان نیز در نظر قرار گیرد.

وی اضافه کرد: حداقل در سه پارک اصلی شهر شامل پارک خبرنگار، پارک ملت و پارک ارتش، سرویس بهداشتی مخصوص معلولان و براساس استاندارهای کارشناسان اداره بهزیستی تعبیه شود.

وی افزود: بانک های شهرستان نیز که کمتر در بخش تامین منابع مالی مشکل دارند باید در راستای خدمات به معلولان و مناسب سازی راهروها برای دسترسی به تمام قسمت ها اقدام کنند.

رییس اداره بهزیستی شهرستان مهاباد نیز در این جلسه گفت: بررسی‌های انجام‌شده و بازدیدهای میدانی کارشناسان کمیته مناسب‌سازی شهرستان مشخص کرد که اداراتی مانند منابع طبیعی، پست، فرهنگ‌ و ارشاد، بنیاد شهید، آبفای روستایی و همچنین ساختمان فرمانداری و شهرداری دارای ایرادات و نواقصی هستند که تردد معلولین و سالمندان را به این اماکن دشوار و یا غیرممکن کرده است.

مهران یوسفی با بیان اینکه بخش عمده پارک های مهاباد برای استفاده معلولان و سالمندان مناسب سازی نشده است، افزود: با توجه به گزارش وزارت بهداشت مبنی بر تبدیل جامعه ایران به جامعه‌ای سالمند، مناسب‌سازی فضای شهری و مبلمان آن برای سالمندان انجام نشده و باید تدابیری برای آن اندیشیده شود.

وی تاکید کرد: هر اداره و بانکی که اقدام به مناسب سازی ساختمان خود می کند باید قبل از اقدام با کارشناسان بهزیستی برای نحوه مناسب سازی مشاوره بگیرد.

یوسفی اضافه کرد: آماده‌سازی پیاده‌روها برای تردد راحت معلولان و اصلاح معابر جزو وظایف شهرداری و شورای اسلامی شهر است و هرچند در خصوص مناسب‌سازی تاکنون در شهر مهاباد اقداماتی صورت گرفته ولی کارهایی که انجام شده، کافی نیست و کماکان افراد سالمند و معلول برای تردد با مشکلات زیادی مواجه می شوند.

به گزارش ایرنا، درحال حاضر حدود سه هزار معلول و نابینا در مهاباد وجود دارد که نیازمند رسیدگی و امکانات ویژه هستند.