محمد هادی ایمانیه، دوشنبه در جلسه شورای هماهنگی امور بانکهای استان در شیراز، محور اصلی امور در استان را عملکرد هم افزا و همکاری همه جانبه دانست و افزود: به هیچ عنوان قابل قبول نیست از سپردههای مردم فارس خارج از این استان بهره برداری شود و بانکها موظفند که هر دو ماه یک بار لیست نسبت تسهیلات به سپردههای پرداختی در استان را ارائه دهند.
او ادامه داد: بانکها به ایجاد این تعادل کمک کنند، چرا که از ابتدای سال آینده امکان فعالیت در فارس برای آن دسته از بانکهایی که این موضوع را رعایت نکردهاند فراهم نخواهد بود.
استاندار فارس در خصوص فعالیت شرکتهای بزرگ فعال در فارس که دفاتر آنها خارج از این استان قرار دارد هم گفت: از آنجا که مالیاتها و گردشهای مالی این شرکتها در خارج از استان انجام میشود ضرورت دارد که لیست دقیقی از اسامی این شرکتها برای اقدامات بعدی تهیه شود.
ایمانیه افزود: منطقی نیست این شرکتها از خدمات استان فارس استفاده کنند و آلودگی زیست محیطی ناشی از فعالیت آنها گریبان این استان را بگیرد اما فواید مالی آنها به خارج از استان برسد.
وی اظهار داشت: بانکها باید با ارائه تسهیلات بیشتر به این شرکتها مانع بهانه جویی آنها برای ایجاد دفاتر خود در خارج از استان شوند.
استاندار فارس بیان کرد: به رغم تفاوتهای تخصصی و جزیی در نوع فعالیت بانکهای مختلف، وظیفه همه بانکهای خصوصی و دولتی حمایت از اشتغال ناشی از تولید است.
ایمانیه گفت: با توجه به ظرفیتهای بی نظیر فارس در حوزه گردشگری، بانکها، تقویت اشتغال در این حوزه را نیز در دستور کار قرار دهند.
وی از بانکها خواست کمک به زیرساختهایی همچون راه، راه آهن، انرژی و آب را در ارائه خدمات خود به عنوان عاملی بسیار اثرگذار مد نظر قرار دهند.
او گفت: مدیریت ارشد استان دستور تدوین آیین نامهای را برای ارائه مشوق های مختلف به بانکهایی که با هم افزایی و همکاری در زمینه منافع استان فعالیت میکنند صادر کرده که این آیین نامه در حال آماده شدن است.
موانع کارآفرینی استان شناسایی شود
استاندار فارس همچنین در نشست اعضای کانون کارآفرینی استان، مهمترین و کارآمدترین وظیفه این کانون را شناسایی موانع کارآفرینی در استان و ارائه پیشنهادات قابل اجرا دانست و افزود: انتظار دارم در جلسه آتی، حداقل ۱۲ راهکار برای رفع این موانع از سوی این کانون پیشنهاد شود.
ایمانیه افزود: انجام برخی اقدامات میتواند یک جهشی اثرگذار در فعالیتهای کانون ایجاد کند.
استاندار فارس از کانون کارآفرینی استان خواست که انعقاد تفاهم نامه همکاری با جهاد سازمانهای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت در خصوص صنایع تبدیلی و همچنین انعقاد تفاهم نامه با معاونت امور زائرین و گردشگری استانداری فارس و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خصوص مشخص شدن تکلیف فرایندهای کارآفرینی در این حوزه را در دستور کار خود قرار دهد.
وی، با اشاره به اهمیت برگزاری دورههای آموزشی برای متقاضیان کارآفرینی بیان کرد: این آموزشها باید از زمان شکل گیری ایدهها و پیش از شروع فعالیت شرکتها انجام شود.
استاندار فارس افزود: همکاری بین کانون کارآفرینی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل فنی و حرفهای میتواند در این زمینه موثر واقع شود.
ایمانیه بیان کرد: ضرورت دارد که به منظور نتیجه بخش شدن فعالیتهای کانون کارآفرینی، حلقهای متشکل از این کانون، سازمان فنی و حرفهای و مجمع خیرین ایجاد شود.
وی، از کانون کارآفرینی فارس خواست قراردادی را با دانشگاههای استان در زمینه برگزاری دورههای آموزشی و همچنین بازدید دانشجویان از پارک علم و فناوری منعقد کند چرا که چنین اقداماتی در ایجاد انگیزه، امید افزایی و کارگشایی در حوزه کارآفرینی موثر خواهد بود.