بنا بر گزارش دریافتی شامگاه چهارشنبه، آیتالله لطفالله دژکام در دیدار با تعدادی از اعضای شورای اسلامی و کارکنان سازمان فرهنگی شهرداری شیراز، با تاکید بر اهمیت تحقق شهر خدامحور و اینکه این امر در مسجد معنا پیدا میکند، گفت: اولین مسئله در راستای رسیدن به این هدف تعریف خط مشی جدید است.
وی با اشاره به اهمیت موضوع جامعه پردازی مدنظر مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم، گفت: پایه این بحث شبکه مساجد و احیای هویت فرهنگی اجتماعی محلات شیراز با محوریت مساجد و این کار جامعه پردازانه است و ما ببینیم برای جامعه پردازی چه کارهایی باید انجام دهیم.
آیتالله دژکام با بیان اینکه در سالهای گذشته به تناسب اینکه مدیر ما چه دغدغه هایی داشته اقداماتی در این شهر انجام شده است گفت: اگر بنا باشد یک کار از همین سنخ را ادامه دهیم باز هم به مشکل می خوریم و سالها بعد، باز هم رهبری می فرمایند جامعه پردازی و تمدن سازی باید اتفاق بیفتد؛ بنابراین همین امروز زمان جامعه پردازیست و باید برای کار موثر فرهنگی، برنامه دقیق و جامع داشته باشیم.
او با بیان اینکه ما باید مسجد را به جایگاه حقیقی خودش در صدر اسلام برگرداندیم، گفت: همان طور که امام خمینی (ره) فرمودند در صدر اسلام لشکر از مسجد حرکت می کرد و مسجد مبدا همه تحولات اجتماعی و فرهنگی و محور شهر و تمدن بود، شهر خدامحور در مسجد معنا پیدا میکند که این را در زمان پهلوی تغییر دادند.
امام جمعه شیراز با تاکید براینکه اولین موضوع در راستای بازگرداندن مساجد به جایگاهشان در صدر اسلام را تعریف خط مشی مناسب دانست و گفت: این کار زحمت دارد و باید خط مشی برنامه ها، سیاست گذاری ها و اجرا مشخص شود تا در طول سالیان آتی رو به جلو حرکت کند.
وی خاطرنشان کرد: خط مشی در این شهر باید به گونه ای ترسیم شود که حرم سوم بودن شیراز و دارالاولیا بودن این شهر مشخص باشد.
نماینده ولی فقیه در استان فارس، با تاکید براینکه امروز هدف و برنامه ریزی ما عوض کردن خط مشی شهر و به این سمت آوردن آنست، یکی از نمونههای این اقدام را برنامه دولت قرآن دانست و گفت: صدها چهره بزرگ در شیراز دفن شده اند که همه غریب هستند و هویت آنها گم شده و ما می خواهیم با طرحی که شروع می کنیم، همه این بزرگواران را در نظر بگیریم و این طرح باید یک کار عملیاتی باشد.
او با تاکید بر لزوم بهره بردن از نظرات انسانهای فهیم، نکتهدان و عمیق به عنوان مشاور در تغییر خط مشی شهر، گفت: باید ببینیم ما برای ۴۰ سال آینده در گام دوم می خواهیم چه مسائلی را در اینجا نهادینه کنیم و راه حل آن چیست تا آنها را در یک طرح جامع آورده و اجرایی کنیم، همه ارگان های و سازمان های فرهنگی مربوطه استان را باید پای کار بیاوریم و با محوریت سازمان فرهنگی به دنبال تغییر خط مشی باشیم.
امام جمعه شیراز تاکید کرد که در خط مشی تعریف شده، با احترام به همه بزرگواران و علما، محور امام و رهبری است، گفت: در این شهر ضمن احترام به همه بزرگان می بینم که نگاه های دیگری نیز هست، اما نمی توانیم غیر از مسیر واحدی که رهبر معظم انقلاب تعیین کرده مسیر دیگری برویم و ایشان عمق نگاهش آنقدر وسیع است که همه را پوشش می دهد.
آیتالله دژکام یکی از نکات مهمی که باید مدنظر باشد را تربیت نیروی انسانی در مساجد دانست و گفت: باید نیروی انسانی خود را رشد دهیم، یعنی روحانی که در مسجد است اگر می خواهد امام محله باشد خیلی چیزها را باید بداند، اعلمیت باید در روحانی و امام جماعت مسجد ما جلوه گر باشد.
نماینده ولی فقیه در فارس خاطرنشان کرد: باید امام مسجد را به گونه ای توجیه کنیم که بپذیرد مدیر مسجد است نه رئیس، یعنی آن قدر اعلمیت و نفوذ معنوی خود را افزایش دهد که هر کدام از فعالان مسجد در موضوعات مختلف با او مشورت کنند.
مساجد نصیرالملک، وکیل، مشیر، جامع عتیق و شهدا، تریبون بینالمللی هستند
وی با بیان اینکه مساجدی نظیر نصیرالملک، وکیل، مشیر، جامع عتیق و شهدا، یک تریبون بینالمللی محسوب میشوند، بر لزوم استفاده از این ظرفیت تاکید و خاطرنشان کرد: این مساجد نیاز به مدیرانی در تراز انقلاب اسلامی و بین المللی دارند.
آیتالله دژکام با تاکید براینکه باید از مساجدی که تریبون بین المللی ما محسوب میشود استفاده و فرهنگ خود را از این تریبون ها بین المللی کنیم، گفت: باید این ظرفیت های عظیم را فعال و از آن استفاده کنیم و تریبون بین المللی داشته باشیم.
امام جمعه شیراز یادآور شد که در تعریف خط مشی و تلاش برای محور شدن مساجد، یکی از مسائل شناسایی ظرفیتهای بینالمللی شیراز و استفاده مطلوب از آنها است، گفت: امیدوار هستم که برنامه دولت قرآن به شناسایی و معرفی سبکهای بسیار عالی در قرائت قرآن برسد، چرا که این جایگاه تاریخی شیراز بوده و ابن بطوطه هم گفته که قرائت قرآن موجود در شیراز را هیچ کجای دنیا ندیده است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس در پایان گفت: شیراز باید جایگاه واقعی خودش را پیدا کند.