به گزارش ایرنا، نشست تخصصی تاثیر منطقه ویژه اقتصادی بانه بر توسعه کردستان در فضای مجازی روز سهشنبه با حضور جمعی مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان و معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و تعدادی از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج برگزار شد.
علاوه بر ضعف اطلاع رسانی، برگزاری این نشست از طریق نرم افزار ادوب کانکت و سپس قطع و وصل شدن های متوالی صدای سخنرانان باعث شد تعداد شرکت کنندگان کمتر از ۲۰ نفر باشد و حاضرین هم متوجه بخشی از سخنان سخنران ها نشوند.
هیرش سلطان پناه عضوهیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در این وبینار به اهمیت منطقه ویژه اقتصادی اشاره کرد و گفت: این مناطق تاثیر نقش افزایش واحدهای تولیدی صنعتی در رفاه اجتماعی و افزایش اشتغال
عضو دیگر هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج هم در این نشست اظهار داشت: می طلبد متناسب با ظرفیت ها ومزیت های نسبی استان محصولاتی در واحدهای تولیدی منطقه ویژه اقتصادی بانه تولید شود.
انور خسروی یکی از مباحث مهم را ایجاد امکانات سخت افزاری و نرم افزاری برای سرمایه گذاران در منطقه ویژه بانه است، افزود: می طلبد مساعدت های بیشتری با سرمایه گذاران بومی شود تا آنها مجبور به سرمایه گذاری در نقاط دیگر کشور نشوند.
وی با اشاره به اینکه شرایطی فراهم شود که مسوولان ارشاد استان در چنین وبینارهایی شرکت کنند، گفت: می طلبد پژوهش های دانشگاهی در اختیار مدیران قرار داده شود تا براساس آنها در مباحث مهمی هم چون منطقه ویژه اقتصادی برنامه ریزی کنند.
وجود مصوبه ایجاد پنج منطقه ویژه اقتصادی در کردستان
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان هم در این وبینار پیشنهاد برگزاری نشستی در راستای چشم انداز منطقه ویژه و آزاد را به دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج داد و اظهار داشت: استاندار کردستان در یکی از جلسات خود اعلام کرده که اعضای اتاق فکر استان را اساتید دانشگاهها تشکیل خواهند داد لذا توجه ویژه ای به نظرات و پیشنهادات اعضای هیات علمی در توسعه بیشتر استان خواهد شد.
احمد خسروی با اعلام اینکه پنج مصوبه منطقه ویژه اقتصادی را در استان داریم، افزود: مصوبه های منطقه ویژه اقتصادی بانه و مریوان با تولیت بخش دولتی و مصوبه های منطقه ویژه در سقز، کامیاران و بیجار با محوریت بخش خصوصی باید اجرایی شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها منطقه ویژه اقتصادی بانه عملیات اجرایی آن آغاز شده است، گفت: در حال حاضر فاز نخست این منطقه در ۳۵ هکتار که ۲۲ هکتار آن زمین صنعتی مهیا شده و از این میزان هفت هکتار آن به سرمایه گذاران واگذار شده است.
رونق تولید در شهرستان بانه
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در این وبینار اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که بیشتر استان های کشور با آن درگیر هستند حضور سرمایه گذارنماهایی است که هزینه های سرمایه گذاری را برای سرمایه گذاران واقعی افزایش می دهند.
پیمان الماسی اضافه کرد: برای قطع دست سرمایه گذارنماها به ویژه در منطقه ویژه اقتصادی بانه شورای راهبردی در استان تشکیل شده و بعد از جلسات کارشناسی اقدام به واگذاری اراضی به متقاضیان می شود.
وی با اشاره به اینکه رونق تولید را در شهرستان بانه شاهد هستیم، افزود: ۴۴ واحد با اشتغال واقعی یک هزار و ۵۰ نفر و سرمایه گذاری بیش از یک هزار میلیارد ریال براساس نرخ روز صدور پروانه در شهرک صنعتی بانه ایجاد شده است.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: تولیدکنندگان بانهای مزیتی که نسبت به سایر تولیدکنندگان دارند این است که با تجارت به معنای واقعی آن آشنایی دارند و بخوبی بازار را می شناسند.
الماسی اضافه کرد: واحدهای تولیدی در بانه اقدام به ورود ماشین آلات جدید و تولید قطعات اولیه مورد نیاز خود کردند و اینگونه در مسیر عبور از مونتاژ قرار گرفتند.
وی ادامه داد: در حال حاضر بانه با تولید ۷۵ میلیون عدد لامپ کم مصرف به قطب تولید این کالا در کشور تبدیل شده است.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: هرچند اطلاع رسانی و برگزاری نشست و سمینار در ارتباط با سرمایه گذاری و توسعه امری ارزشمند است ولی تا زمانی که امکانات و شرایط فراهم نشود راه به جایی نمی رسد.
الماسی با اشاره به اینکه رسالت مدیران ایجاد زیرساخت ها و کاهش بروکراسی اداری است، اظهار داشت: مدیران دستگاههای اجرایی نیاز به مشاوره و همراهی دارند و در این مسیر نقش اساتید و صاحب نظران دانشگاهی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.