سید کمال حسینی شامگاه یکشنبه در سیمنار تاثیر آموزش های هنرستانی بر منطقه ویژه اقتصادی بانه با محوریت تامین نیروی انسانی ماهر اظهار داشت:سرمایه گذارانی که در گذشته در عرصه تجارت فعالیت می کردند اکنون در حوزه تولید و اشتغال سرمایه گذاری کردند و بانه به قطب تولید لوازم خانگی و لامپ های کم مصرف تبدیل شده است.
وی با اشاره به اهداف این سمینار اضافه کرد: دستگاه های اجرایی استان پیام تولید کنندگان را دریافت کرده و زمینه را برای تامین نیروی کار ماهر فراهم می کنند.
حسینی مهمترین مشکل واحدهای تولید کمبود منابع مالی و نیروی انسانی ماهر عنوان کرد و گفت: همه دستگاه های اجرایی بحث آموزش و مهارت آموزی را جدی بگیرند و مهارت آموزی باید از ابتدای تحصیل شروع شود.
وی ادامه داد: تمام زیرساخت های منطقه ویژه اقتصادی بانه فراهم شده و تلاش می کنیم سرمایه گذاران داخلی و خارجی را برای سرمایه گذاری به این منطقه سوق دهیم.
۶ هزار سر فصل آموزشی تدوین شد
مدیر کل فنی و حرفه ای کردستان نیز گفت: بر اساس رده بندی در چهار حوزه صنعت، خدمات، کشاورزی و فرهنگ و هنر ۶ هزار استاندارد و سر فصل آموزشی تدوین شده و خدمات ارائه می دهیم.
سید جمیل احمدی با بیان اینکه ۴۵ درصد از مخاطبین در مراکز آموزش فنی و حرفه ای دانش آموختگان دانشگاهی هستند، افزود: سازمان فنی و حرفه ای در زمینه کار و دانش با آموزش و پرورش تعامل و در دانشگاه ها بر اساس استانداردهای شایستگی تعامل بسیار خوبی دارد.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه آموزش های فنی و حرفه ای تقاضا محور است باید این آموزش ها را جدی بگیریم و براساس نیاز بازار آموزش ارائه دهیم و ظرفیت ها و استعدادهای خوبی در استان وجود دارد.
احمدی با بیان اینکه از ظرفیت های قانونی فنی و حرفه ای بهره گیری نمی شود،ادامه داد: یکی از ظرفیت های قانونی مجوز مراکز کارگاهی و بین کارگاهی است این مجوز به واحدهای صنفی که بیش از ۳۶ نفر کارگر دارند اعطا می شود که با کمک فنی و حرفه ای نیروی کار خود را براساس نیاز آموزش دهند.
مدیر کل فنی و حرفه ای کردستان گفت: یکی دیگر از ظرفیت های قانونی فنی و حرفه ای برای واحدهای که کمتر از ۳۶ نفر نیروی کار دارند مهارت آموزی در محیط کار واقعی است و واحدهای که می خواهند نیروی کار جذب کنند نیروی کار در محیط کار واقعی با پوشش بیمه مدنی و نظارت فنی و حرفه ای آموزش ببینند و گواهی فنی و حرفه ای نیز دریافت کنند.
این مسوول اضافه کرد: نداشتن مهارت لازم برای ورود به بازار کار یکی از خلاء های دانش آموختگان دانشگاهی است که در این راستا طرح آموزش های دوگانه در لایحه پیشنهادی ۱۴۰۱ مجلس ارائه شد.
وی گفت: طرح نخلستان نیز برای کسانی که مهارتی را آموزش دیدند و یا دانش آموخته دانشگاهی است کمک کنیم با همکاری مرامز تخصصی کار آفرینی و آموزش های مهارتی ریسک ایجاد کسب و کار آنها کاهش یابد و همچنین طرح منیتورینگ نیز در راستای آموزش مربیان فنی و حرفه ای است.
۲۰ قرار داد در منطقه ویژه اقتصادی بانه منعقد شد
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان هم در این نشست گفت: تاکنون ۲۰ قرارداد تولیدی در منطقه ویژه اقتصادی بانه منعقد شده که 11 قرارداد مربوط به تولید لوازم خانگی و موتورهای الکتریکی است.
احمد خسروی اظهار داشت: براساس قراردادهای منعقد شده در منطقه ویژه اقتصادی بانه در بحث الکتروتکنیک، طبقه صنعتی، مکاترونی، الکترونیک، نقشه مدارهای الکتریکی، طراحی و نصب تابلوهای برق صنعتی، شیمی صنعتی، شیمی آزمایشگاهی و طراحی مدارها از جمله نیازهای آموزشی این منطقه است.
وی افزود: باید کارآفرینان با اعتقادی که به آموزش دارند با اعلام نیاز نیروهای ماهر و متخصص را جذب کنند چراکه یک نیروی غیر مهارتی هزینه گزاف و مشکلاتی را برای کارآفرینان و سرمایه گذاران ایجاد می کند.
خسروی با بیان اینکه بانه سابقه خوب تجاری و جایگاه ویژه ای در بحث تجارت جهانی دارد، گفت: فضای صنعتی بانه نسبت به میانگین کشوری کمتر است اما با برنامه ریزی های انجام شده فضای صنعتی این شهرستان افزایش می یابد.
وی ادامه داد: در شهرک صنعتی بانه با ۱۵ هکتار مساحت ۸۳ قرارداد صنعتی منعقد شده که ۴۳ مورد اجرا شده و فعال است و ۱۵ مورد دیگر در حال احداث سوله و تاسیس زیر ساخت ها است.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان اظهار داشت: در فاز نخست منطقه ویژه اقتصادی بانه ۹۰ واحد صنعتی راه اندازی می شود که تاکنون قرارداد ۲۰ واحد صنعتی منعقد شده و برای فاز دوم نیز ۱۰۰ واحد پیش بینی شده است.
وی و با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی بانه کاربری تجاری- صنعتی دارد ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی بانه در داخل منطقه آزاد واقع شده و از تمام امتیازاتی که منطقه آزاد دارد برخوردار می شود.
خسروی گفت: کاربری صنعتی- تجاری منطقه ویژه اقتصادی بانه این منطقه را به یک منطقه آزاد کوچک تبدیل می کند و باتوجه به کاربری تجاری منطقه ویژه اقتصادی بانه خرده فروشی در این منطقه آزاد است.
وی افزود: عملیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی بانه در اواخر سال ۹۶ شروع شده و تا آذر ماه سال ۹۸ فاز نخست آماده شد.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر در ۲۷۰ کیلومتری سنندج مرکز استان واقع شده است.
نظر شما