به گزارش ایرنا رامین میرزایی شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ریل گذاری سیاست مالی کشور قرار است که با لایحه بودجه ۱۴۰۱ تغییر کند، افزود: اصلاح ساختار بودجه بنا بر هر دلایل و شرایطی که تا کنون بوده، محقق نشده ولی دولت سیزدهم این تصمیم را گرفت که این اتفاق مهم را رقم بزند.
وی با بیان اینکه اقتصاد کلان ما دچار آسیب هایی است که طی دهه های گذشته گرفتار آن شده و ربطی هم به دولت خاصی ندارد و این معضل دست به دست شده و تا امروز چرخیده و ادامه پیدا کرده است، اظهار داشت: این آسیب ها از جمله شامل پایین بودن میزان رشد اقتصادی کشور، سرانه تولید ناخالص داخلی، رشد تشکیل سرمایه ناخالص، عدم تعادل در تولید ناخالص بین استانها و در نتیجه آن عدم تعادل در توزیع امکانات، تورم، کاهش جمعیت فعال اقتصادی به ویژه در بخش خدمات در اثر کرونا و مسأله ضریب جینی و فاصله روز افزون طبقاتی بوده است.
میرزایی ادامه داد: بروز این مسائل باعث شده تا مجبور به تغییر ریل گذاری در سیاست مالی و بودجه را در کشور داشته باشیم.
وی به تاکید رهبر معظم انقلاب بر اصلاح ساختار بودجه کشور اشاره کرد و اظهار داشت: امروز دیگر ناگزیر هستیم به این سمت حرکت کنیم و امیدواریم در این راستا لایحه بودجه تقدیمی دولت به مجلس، بدون کمترین تغییری به تصویب نمایندگان برسد.
میرزایی با بیان اینکه رشد اقتصادی و ارتقای بهره وری، عدالت محوری و ثبات اقتصادی از محورهای اصلی در تغییر سیاست مالی کشور در لایحه بودجه ۱۴۰۱ است، گفت: از دیگر مزایای لایحه بودجه، برنامه محور بودن آن است که موجب ساده و قابل فهم بودن، نتیجه گرایی و نظارت پذیری می شود.
وی با بیان اینکه خط قرمز دولت در لایحه بودجه، استقراض از بانک مرکزی و افزایش پایه پولی است، خاطرنشان کرد: در خصوص استقراض از بانک مرکزی دو سه ماهی است که دولت جلوی این کار را گرفته و آن موکول به سال بعد هم نکرده است.
سنجش رشد اقتصادی شهرستان ها برای نخستین بار در زنجان و سه استان دیگر
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان با بیان اینکه تا کنون شاخص رشد اقتصادی به صورت ملی و استانی سنجش می شد، گفت: برای تحقق برنامه محوری لازم است این شاخص در سطح شهرستان ها نیز مشخص شود از این رو چهار استان استان زنجان، فارس، کرمان و خراسان رضوی در این کار پیشقدم شدند.
میرزایی افزود: در این راستا توانستیم بر اساس یک سری شاخص ها، رشد اقتصادی شهرستانهای استان را نیز ارزیابی کنیم.
وی اظهار داشت: ما دیگر دنبال پروژه ها نیستیم، اساسا پروژه محوری برای دهه های ۳۰ و ۴۰ بود که شاخص توسعه و رشد را در اجرای طرح های عمرانی دنبال می کرد که شاید اقتضای آن زمان هم بود، ولی اکنون سالیان سال است پروژه محوری دیگر معنایی ندارد ولی با این وجود سیستم مالی کشور هنوز به آن پروژه محوری عادت کرده است.
میرزایی خاطرنشان کرد: اکنون زمان تغییر فرا رسیده است و در این راستا برنامه محوری را سرلوحه خودمان قرار داده ایم چون واقعا به آن احتیاج داریم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان از پیش بینی رشد ۸.۵ درصدی اقتصادی در سال آینده برای استان زنجان در لایحه بودجه خبر داد و گفت: با برنامه محوری، اقتصاد و برنامه ریزی در یک جاده و مسیر قرار خواهند گرفت از این رو مدیران اجرایی باید بر اقتصاد اشراف داشته باشند.
وی افزود: بر اساس لایحه بودجه برای کمک به رشد اقتصادی افزایش اختیارات از سطح ملی به محلی را شاهد خواهیم بود.