علی محمد چوپانی روز سه شنبه در حاشیه بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی استان گلستان افزود: این اقدام وزیر اقتصاد و دارایی در نشست پنجاه و سوم شورای گفت و گوی بخش خصوصی با دولت، تلاش پنج ساله این اتاق ، همراهی نماینده ولی فقیه گلستان، استاندار و سایر مسوولان دستگاه های مرتبط نتیجه داد.
وی ادامه داد: تخصیص اعتبار اجرایی طرح مزبور معادل ریالی ۲۰۰ میلیون یورو برای ایجاد مسیر راه آهن به طول ۱۸۲ کیلومتر است.
وی اضافه کرد: با این اقدام دیگر نیاز به برقی کردن راه آهن اینچه برون - گرمسار و اجرای راه آهن گرگان - مشهد نیست و دسترسی گلستان به مشهد از طریق شاهرود خواهد بود.
چوپانی، کوتاه شدن ۵۲۰ کیلومتر مسیر ریلی، کاهش چشمگیر هزینه اتصال اینچه برون به شاهرود، جابجایی سالانه ۱۲ میلیون تن کالا از طریق این خط ریلی را از مهمترین مزایای اجرای ساخت راه آهن اینچه برون - شاهرود برشمرد.
به گزارش ایرنا، تا قبل از این توسعه و برقی سازی راه آهن اینچه برون - گرمسار از جمله طرح های مشترک ایران و روسیه بود تا با پشتوانه ۱.۲ میلیارد یورویی دولت روسیه اجرایی شود.
مدت اجرای این خط به طول ۴۳۰ کیلومتر چهار ساله بوده و منابع مالی آن به صورت فاینانس کم بهره از محل منابع روسی تأمین شود.
این خط آهن در مرز اینچه برون به راه آهن بین المللی ایران - ترکمنستان - قزاقستان متصل می شود.
لزوم حمایت از شرکت پیمانکاری گلستان
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی گرگان در بخش دیگری خاطرنشان کرد: اکنون شماری از شرکت پیمانکاری در این استان به دلیل اضمحلال سود در تورم، دچار مشکل شدند که نیاز مبرم به حمایت دولت دارند.
وی ادامه داد: دولت به شرکت های پیمانکاری طرف قرارداد اوراق خزانه اسلامی با سود سالانه ۱۵ درصد بعد از سه سال در قبال خدمات ارائه شده آن ها داد در حالی اکنون نرخ تورم از این میزان چند برابر افزایش یافته و متحمل زیان فراوان شده اند.
وی تصریح کرد: پیشنهاد می شود که دولت طلب پیمانکاران را متناسب با تورم پرداخت کند تا سرمایه این قشر حفظ شده و در خدمات اجرای طرح های زیربنایی دیگر برای توسعه منطقه و کشور باشند.
ضرورت همراهی مراکز آموزشی در توسعه گلستان
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان بر همراهی بیش از گذشته مراکز آموزشی عالی در این استان در رفع چالش ها و توسعه منطقه تاکید و اضافه کرد: همواره همراهی این مراکز در کنار دستگاه ها برای توسعه استان بیشتر احساس می شود.
چوپانی افزود: خروجی مراکز دانشگاهی در حوزه کشاورزی برای احیا از جمله جنگل و تامین آب استان باید مشخص شود.
فعالیت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با بیش از ۸۰۰ بازرگان دارای کارت فعالیت، از ظرفیت های صادرات محصولات تولیدی بخش کشاورزی استان گلستان به شمار می رود که اکنون این عده با ۳۰ کشور دنیا و به طور عمده با کشورهای همجوار آسیای میانه، صادرات کالا را انجام می دهند.
گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در همسایگی سه استان مازندران، خراسان شمالی و سمنان و کشور ترکمنستان قرار دارد و در تولید محصولات کشاورزی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است به طوری که بخش کشاورزی این استان ۲۱۴ هزار خانوار بهره بردار معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص را به خود اختصاص داده است.
این استان شمالی در تولید ۱۶ محصول راهبردی کشور شامل دانههای روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک(برنج)، پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.
گلستان علاوه بر ۶۶۷ هزار هکتار زمین کشاورزی ، سه میلیون واحد دامی، بیش از یک هزار واحد پرورش مرغ،۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع (شمال استان)، ۲۰ هزار هکتار اراضی ساحلی و اراضی مستثنیات و ۶۲ هزار و ۴۲۰ هکتار اراضی موات است و نقش به سزایی در رونق کشاورزی و گردشگری دارد.