محسن اعتماد روز دوشنبه در گزارشی به خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود : بعد از اتصال خط عریض ایران - ترکمنستان اقدامات خوبی انجام شد که شامل اتمام پل مرزی، اتصال باقیمانده ریل عریض و اتصال کامل آن به اینچه برون، مونتاژ لوکوموتیو عریض، ایجاد محوطههای تخلیه و بارگیری است که همه این موارد در راستای افزایش حمل و نقل ریلی از این حوزه است.
وی گفت از ابتدای سال تاکنون در بخش صادرات هزار و ۸۳۰ واگن به مقدار ۱۲۴ هزار و ۴۴۰ تن برابر با ۱۰۴ درصد افزایش همراه بوده است.
اعتماد ادامه داد در حوزه ترانزیت ۱۸۳۹ درصد و در مجموع حمل و نقل بین المللی تعداد یک ۱۹۱۳ واگن به میزان ۱۳۰ هزار و ۳۲۰ تن که در مجموع ۱۱۳ درصد شاهد رشد در مقایسه با مدت زمان مشابه پارسال هستیم.
به گفته مدیرکل راه آهن شمال شرق ۲، عمده کالای صادراتی سیمان و میلگرد بوده و محموله های تخلیه شده از قبیل ذرت، کنجاله، روغن و کودشیمیایی و پارچه را تشکیل میدهد.
مدیرکل راهآهن شمال شرق ۲ با اشاره به اشتغالزایی در این بخش افزود: به ازای هر ۶۰۰ تن صادرات یک نفر شغل به صورت مستقیم ایجاد میشود و در زمان حاضر ۱۳۰ نفر مشغول به فعالیت هستند که این رقم تا پایان سال ۲ برابر می شود.
وی در خصوص مرکز لجستیک اینچه برون هم بیان کرد: این مرکز در زمینی به مساحت ۵۳۸ هکتار در جوار منطقه آزاد در حال شکلگیری بوده و مدیریت آن با اداره کل راه آهن است.
اعتماد تصریح کرد: منطقه آزاد و لجستیک مکمل خوبی برای هم بوده و سبب توسعه صادرات و شکوفایی اقتصاد گلستان خواهد شد.
مدیرکل راهآهن شمال شرق ۲ از تصویب طرح مرکز لجستیک در راه آهن کشور خبر داد و اضافه کرد: هم اکنون زیرساختهای خوبی فراهم شده و مراودات با کشورهای cis ( کشورهای مستقل مشترکالمنافع) در حال گسترش است.
اینچه برون به عنوان تنها گمرک زمینی و ریلی گلستان، مرکز گمرکات این استان بوده و پایانههای صادراتی گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستی گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بینالمللی گرگان زیرمجموعه آن است.
از آذر ۹۳ با بهرهبرداری از راه آهن بین المللی قزاقستان - ترکمنستان - ایران و گذر آن از اینچه برون، خدمات گمرک ریلی به فعالیت معمول در مجموعه گمرکات استان اضافه شده است.
استان مرزی گلستان در شمال ایران با کشور ترکمنستان و استان های مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است.
نظر شما