شهرکرد- ایرنا- کارشناس سرمایه‌گذاری و طرح‌های معاونت گردشگری و سرمایه‌گذاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری گفت: کلیات مطالعات بررسی فرصت‌های گردشگری در حوزه کارون ۴ بررسی و در کمیته سرمایه‌گذاری این اداره‌کل مصوب شد.

مرتضی محمدیان دهکردی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: مطالعات گردشگری کارون ۴ با محوریت سد کارون ۴ در شهرستان‌های اردل و لردگان چهارمحال و بختیاری به تصویب رسید.

وی افزود: بر این اساس، ضمن بررسی ظرفیت‌ها و منابع گردشگری شهرستاهای اردل و لردگان با استفاده از طبقه‌بندی اطلاعات جی. آی. اس. (GIS)، استانداردها و معیارهای گردشگری بهترین اراضی برای استقرار ۱۲ گونه از تاسیسات گردشگری در این حوزه در نظر گرفته شد.

محمدیان تصریح کرد: این تاسیسات گردشگری شامل هتل‌ها، هتل‌آپارتمان‌ها، کمپ‌ها، مراکز تفریحی، سرگرمی و سلامت، اقامتگاه‌های بومگردی، مجتمع‌های اقامتی و سایر تاسیسات زیرساخت‌های گردشگری است.

وی یادآور شد: این بسته‌های سرمایه‌گذاری پس از تدوین و سپری شدن مراحل قانونی، در اختیار سرمایه‌گذاران واجد شرایط در حوزه گردشگری ارائه می‌شود.

محمدیان اظهار داشت: افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری، رونق اقتصادی، بهبود وضعیت معیشت مردم و ارتقای کمی و کیفی زیرساخت‌های گردشگری از مهم‌ترین مزیت‌های سرمایه‌گذاری حوزه کارون ۴ در شهرستان‌های اردل و لردگان به‌شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا،سد کارون۴ بزرگترین سد بتنی ۲ قوسی و نیروگاه آبی کشور است که شامل چهار واحد نیروگاهی هر یک به ظرفیت ۲۵۰ مگاوات است. حجم مخزن سد کارون۴، دو میلیارد متر مکعب آب است و ارتفاعی به اندازه ۲۳۰ متر دارد، این سد در محدوده استان چهارمحال و بختیاری با هدف تنظیم آب رودخانه کارون به میزان ۷.۳ میلیارد متر مکعب در سال بنا شده است و نیروگاهی با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات دارد.
سد کارون۴ بالادست ترین سدی است که بر روی رودخانه کارون ساخته شده است و در پایین دست آن سدهای کارون۳، کارون۱ و مسجدسلیمان قرار دارند.
سد کارون ۴ در ۱۸۰ کیلومتری جنوب غربی شهر کرد و بر روی رودخانه کارون احداث شده و از جمله سدهایی است که از کمترین توان خارجی برای ساخته شدن آن استفاده شده است، از این رو سد کارون ۴ لقب بومی‌ترین سد کشور را نیز به خود اختصاص داده است.

هم‌اینک ۱۴ هتل، چهار هتل‌آپارتمان، ۲ مجتمع گردشگری، پنج مهمان‌پذیر، ۹۹ خانه‌مسافر، یک مجتمع سرگرمی تفریحی، ۳۵ اقامتگاه بوم‌گردی و پنج مجتمع بین‌راهی در چهارمحال و بختیاری زیر نظر اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی این استان فعالیت دارد.