محمد صفایی دلویی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید مدیرکل فرودگاههای استان خراسان رضوی از روند احداث و آغاز دیوارکشی فرودگاه گناباد طی گفتگو با خبرنگاران افزود: پیگیریهایی برای تامین این اعتبار از محل اعتبارات وزارت راه و شهرسازی و شرکت فرودگاههای کشور در دست انجام است.
وی ادامه داد: فرودگاه گناباد که روند احداث آن از ۲۹ سال قبل آغاز شده با پیگیریهای مستمر از طرف مسوولان ذیربط دهه فجر سالجاری با حضور رییس مجلس شورای اسلامی به بهره برداری می رسد.
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی تکمیل و راه اندازی فرودگاه گناباد را از طرح های بسیار مهم و زیرساختهای ضروری توسعه و رونق اقتصادی منطقه دانست و گفت: با بهره برداری از این طرح مردم این شهرستانها و سایر مناطق اطراف از مزایای آن بهره مند می شوند.
مدیرکل فرودگاههای خراسان رضوی هم گفت: عملیات اجرایی هفت هزار و ۵۰۰ متر دیوار محوطه فرودگاه گناباد با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال آغاز شد.
محمود امانی بنی افزود: بعد از تکمیل و بهره برداری از مرحله نخست فرودگاه گناباد این فرودگاه روزانه آمادگی پذیرش ۲ تا سه پرواز با ظرفیت ۶۰ تا ۷۰ نفر را خواهد داشت و بر اساس تقاضا این ظرفیت و فضاهای مورد نیاز آن در آینده توسعه می یابد.
وی ادامه داد: در مجموع تاکنون ۵۰۰ میلیارد ریال برای اجرای فاز اول فرودگاه شهدای گناباد هزینه شده که با توجه به افزایش هزینهها، ارزش روز سرمایه صرف شده برای این طرح ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است.
فرماندار گناباد نیز گفت: به دنبال بازدید مدیرکل فرودگاه خراسان رضوی از روند احداث فرودگاه این شهرستان تخصیص اعتبار برای روشنایی ورودی بلوار فرودگاه، انتقال سه دستگاه خودرو آتش نشانی و تخصیص اعتبار آب رسانی داخل فرودگاه مورد تاکید قرار گرفت.
حامد قربانی افزود: فرودگاه گناباد با توجه به ظرفیتهای موجود خود سالانه یک میلیون نفر جمعیت در گستره ۲۰۰ کیلومتری شهرستانهای جنوب استان خراسان رضوی و برخی شهرستانهای خراسان جنوبی را پوشش می دهد و با بهره برداری از آن، در مرحله نخست بر اساس نیاز در طول هفته پروازهایی به مقصد تهران و همچنین تعدادی تاکسی هوایی به مقصد مشهد برقرار می شود که بعد از نیازسنجی، تعداد مقصدهای پروازی آن افزایش خواهد یافت.
رییس فرودگاه گناباد هم گفت: این طرح با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی در حال اجرا است و زیرساختهای ارتباطی آن تامین اعتبار شده و شبکه احداث برق به طول دو کیلومتر تا فرودگاه احداث شده و شبکه های برق رسانی داخلی فرودگاه نیز به پیمانکار واگذار شده است.
مهدی توکلی کندری افزود: آب رسانی به داخل فرودگاه گناباد با اعتبار پنج میلیارد ریال در آینده نزدیک آغاز میشود.
گناباد از معدود شهرهای کشور است که پیش از انقلاب نیز دارای فرودگاه بود که به دلایل فنی و زیربنایی بعد از مدتی تعطیل شد و پس از انقلاب در سال ۱۳۷۰ با متروکه ماندن محل سابق فرودگاه این شهر، محل جدید برای ساخت فرودگاه در نظر گرفته شد.
مراحل اجرایی فرودگاه گناباد از سال ۱۳۷۲ آغاز شد و تا سال ۱۳۸۳ فقط باند خاکی آن اجرا شد و از آن زمان تا ابتدای سال ۱۳۹۵ بتن ریزی و تکمیل پهنای باند فرودگاه به اتمام رسید.
مرحله دوم ساخت فرودگاه گناباد شامل پایانه آن نیز تیر ماه ۱۳۹۴ از طریق مناقصه به پیمانکار واگذار شد و از شهریورماه این سال گودبرداری و بتن ریزی سالن فرودگاه انجام شد و روند احداث آن در سه سال گذشته سرعت یافت.
فرودگاه شهدای گناباد به وسعت ۲۶۰ هکتار است و تا فرودگاه مشهد ۲۷۰ کیلومتر، تا فرودگاه سبزوار ۳۰۰ کیلومتر و تا فرودگاه بیرجند ۲۱۸ کیلومتر فاصله دارد که پس از راه اندازی، سومین فرودگاه استان خراسان رضوی بعد از مشهد و سبزوار خواهد بود.
با راه اندازی این فرودگاه علاوه بر شهروندان گناباد، ساکنان شهرستانهای جنوبی استان خراسان رضوی از جمله رشتخوار، مهولات، بجستان و خواف و شهرهای فردوس، سرایان، خضری و دشت بیاض در شمال استان خراسان جنوبی نیز از ظرفیت این فرودگاه استفاده می کنند و پیشبینی میشود سالانه یک میلیون نفر جمعیت ساکن این مناطق از مزایای آن بهره مند شوند.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.