به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «حمیدرضا جانباز» عصر امروز (چهارشنبه) در مراسم انعقاد تفاهمنامه آبرسانی روستایی با قرارگاه امام حسن (ع) افزود: آبرسانی به روستاها یکی از برنامههایی است که وزیر نیروی دولت سیزدهم بر آن تاکید دارد.
وی ادامه داد: ارتقای شاخص آبرسانی روستایی به ۹۰ درصد در این برنامه مورد تاکید قرار گرفته است.
جانباز گفت: اکنون جمعیتی از هموطنان در روستاها به دلیل تغییر اقلیم، کاهش بارش، فرسودگی تاسیسات آبرسانی و پراکندگی روستاها از داشتن آب سالم و پایدار محروم هستند.
وی ادامه داد: در مجموعههای خارج از وزارت نیرو یعنی مجلس شورای اسلامی هم آبرسانی روستایی مورد توجه جدی قرار گرفته و بودجه خوبی برای این امر دیده شده است.
وی افزود: براین اساس مقرر شد در گام نخست ۱۰ هزار روستا در کشور هدفگذاری شود و ملاک عمل قرار گیرد.
جانباز گفت: برآورد امروز از بودجه مورد نیاز براین این کار حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است که اختصاص خواهد یافت و با اختصاص آن یکی از بزرگترین پروژههای عمرانی کشور شکل خواهد گرفت.
وی افزود: در این پروژه قرار است ۲۱ هزار کیلومتر لولهگذاری و ۷۸۰ ایستگاه پمپاژ احداث شود.
جانباز گفت: بیش از ۲ هزار و۳۰۰ مخزن بازسازی و ۶۰۰ مخزن جدید نیز احداث خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور جمعیت مشمول این یک هزار و ۲۹۱ طرح را ۶۳۳ هزار نفر اعلام کرد.
۹ میلیون نفر از جمعیت روستایی کشور دچار تنش آبی هستند
میثم جعفرزاده مدیر کل جهاد آبرسانی وزارت نیرو گفت: ۹ میلیون نفر از جمعیت روستایی کشور با تنش آبی هستند که بخشی از این جمعیت در ۱۳ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار و مابقی آنها در ۱۵ هزار روستای زیر ۲۰ خانوار زندگی میکنند.
وی در مراسم امضای تفاهم نامه بین وزارت نیرو و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) برای آبرسانی به روستاهای محروم کشور، افزود: برای آبرسانی به روستاهای محروم وزارت نیرو، نیاز به استفاده از منابع و شیوههای جدید داشت که امروز بخشی از آن با امضای تفاهمنامه با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) محقق شده است.
مدیر کل جهاد آبرسانی وزارت نیرو با اشاره به تشکیل شورای جهاد آبرسانی افزود: این شورا چهار هدف خواهد داشت که رفع نیازهای ضروری و ارتقای کیفیت آبرسانی، تقویت روحیه جهادی و مشارکت مردمی، متنوع سازی منابع مالی و کاهش قیمت طرح های آبرسانی از جمله این هدف ها است.
جعفرزاده با اشاره به اینکه تا امروز بودجه طرح های آبرسانی فقط از بخش بودجه های عمرانی تامین می شد، گفت: امروز با امضای تفاهم نامه با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) می توانیم از ردیف بودجه ای محرومیت زدایی هم برای آبرسانی به مناطق محروم استفاده کنیم.
وی افزود: توجه بیشتر به افراد و خیرین آبرسان و گروه های جهادی و ظرفیت مردمی از دیگر بخش هایی است که ما می توانیم برای آبرسانی مورد توجه قرار دهیم.
مدیر کل جهاد آبرسانی وزارت نیرو با تاکید بر اینکه همکاری با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع)، تقویت فعالیت جهادی است، گفت: ظرفیت سازی برای فعالیت این گروه ها از وظایف ماست همچنین ایجاد مجمع های خیرین آبرسان که در برخی از استان ها شکل گرفته از دیگر فعالیت هایی است که ما در این بخش در برخی از استانها به انجام رسانده ایم.