مشهد- ایرنا- مدیران کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ۱۰ استان کشور برای بررسی موضوع معافیت بخش حمل و نقل کالا از پرداخت ۹ درصد مالیات ارزش افزوده و دیگر عوارض حمل کالا، روز پنجشنبه در مشهد گردهم آمدند.

به گزارش ایرنا، رییس اداره حمل و نقل کالای اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان این مطلب اظهار داشت: با معافیت بخش حمل و نقل کالا از پرداخت ۹ درصد عوارض ارزش افزوده، کرایه حمل کالا حدود ۵.۵ درصد کاهش می یابد.

محمدعلی خانی افزود: در عوض این معافیت، عوارض حمل کالا همزمان افزایش یافته است که این عوارض به صورت مستقیم صرف نوسازی، ترمیم و روکش کردن جاده‌ها، هوشمندسازی راه ها، نوسازی ناوگان فرسوده جاده ای و عملیات راهداری زمستانی می شود.

وی به وجود ۲۲۰ هزار کیلومتر راه شریانی و غیرشریانی در کشور اشاره کرد و گفت: راهداری تنها حدود ۹ درصد از هزینه های خود را در قالب درآمد تامین می‌کند لذا مقرر شد راهداری از تاریخ ۱۲ دیماه عوارض یاد شده را به شکل مستقیم دریافت و صرف زیرساختهای حمل و نقل کند.

خانی ادامه داد: حضور مدیران کل راهداری استانهای گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، لرستان، بوشهر، سمنان و کهگیلویه و بویر احمد در نشست مشهد، به ایجاد یک وحدت رویه برای مدیریت دریافت عوارض حمل کالا خواهد انجامید.

با عنایت به معافیت بخش حمل و نقل کالا از پرداخت ۹ درصد عوارض ارزش افزوده و با توجه به وضعیت نامناسب جاده‌های کشور و محدودیت های منابع مالی موجود برای بهسازی، نگهداری و ایمن سازی جاده ها و نیز موضوع بسیار با اهمیت نوسازی ناوگان فرسوده، بر اساس مصوبه شورای اقتصاد از تاریخ ۱۲ دیماه امسال عوارض جابه جایی کالا در جاده های کشور از چهار درصد به ۹ درصد افزایش می یابد.

۲۲۰ هزار کیلومتر آزادراه، بزرگراه، راه اصلی و روستایی کشور زیر پوشش خدمات سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای قرار دارد.

بیش از ۹۰ درصد جابه جایی کالا و مسافر در کشور در قالب فعالیت ۶۰۰ هزار راننده حرفه ای، ۴۰۰ هزار وسیله نقلیه و هفت هزار شرکت حمل و نقل صورت می گیرد.