محمود بنانژاد روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه دیگر تعطیلی گروهی برای اصناف اعمال نخواهد شد، افزود: براساس مصوبه نودمین جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا و با عنایت به شیوع سویه جدید کرونا، با منشأ ناشناس، که براساس گزارش ها تا حدود ۲۰ برابر بیشتر از سویه های قبلی سرایت پذیری دارد، شیوه نامه وظایف، الزامات و فرآیندهای اجرای طرح مدیریت هوشمند کرونا در بستر سامانه امید به اتاق اصناف مشهد از سوی معاونت استانداری و فرمانداری شهرستان مشهد ابلاغ شده است که این ابلاغیه با قید فوریت برای اطلاع و اقدام لازم طی بخشنامه ای به اتحادیه های صنفی ذیربط ارسال شده است.
وی بیان کرد: در پی ابلاغ این شیوه نامه، فعالیت واحدهای صنفی و مشاغلی که میزبان مشتری در محل هستند، منوط به آن است که تزریق ۲ دُز واکسن به همه صاحبان مشاغل، کارفرمایان، کارکنان و مشتریان مربوط را داشته و نیز قرار نداشتن آنان در دوره قرنطینه و درمان بیماری کرونا در سامانه امید درج شده باشد، این مراکز در بخش اصناف شامل مراکز سرو غذا، رستورانها، چایخانه ها، کافی شاپها، فست فودها، تالارهای پذیرایی، باغ تالارها، پاساژها، فروشگاههای زنجیره ای، مراکز اقامتی از قبیل هتل، متل و مسافرخانه ها است.
رییس اتاق اصناف مشهد ادامه داد: در مرحله بعد همه واحدهای صنفی ملزم به اخذ کد QR از سامانه و نصب در مدخل ورودی واحد صنفی خود هستند، به نحوی که توسط خدمات گیرنده قابل مشاهده و اسکن باشد.
بنانژاد اظهار داشت: واحدهای صنفی موظف هستند علاوه بر پیگیری این موضوع، بر چگونگی کنترل برخط تزریق واکسن و در وضعیت قرنطینه و بیمار نبودن مراجعان و مشتریان از طریق سامانه توسط متصدیان واحدهای صنفی نظارت کنند، مشتریان در واحدهای صنفی نیز وظیفه دارند که پروفایل شهروندی خود را از سامانه دریافت و در تلفن همراه خود ذخیره کنند تا بتوانند قبل از ورود به محل واحدهای صنفی، آن را به متصدیان مربوط ارائه کنند.
وی اظهار داشت: مشتریانی که واکسن آنها در سامانه ثبت نشده و یا در وضعیت قرنطینه و تحت درمان بیماری کرونا باشند، نمی توانند در محل واحدها و فعالیت های صنفی حضور داشته باشند.
عضو هیات رییسه اتاق اصناف ایران گفت: اتاق های اصناف موظف هستند ضمن نظارت مؤثر بر چگونگی رعایت الزامات مربوط در حوزه عملکرد واحدهای صنفی، نسبت به آن دسته از واحدهای صنفی مربوط که الزامات مقرر را نقض کرده اند، در چهارچوب سازوکارهای اجرایی تعیین شده اقدام نمایند.
بنانژاد در تشریح مراحل نظارت بر چگونگی رعایت الزامات مورد نظر در واحدهای صنفی گفت: نظارت ها در مرحله اول شامل ارسال اخطار کتبی پلمب به واحد صنفی متخلف، در مرحله دوم شامل درخواست مسدود شدن پوز بانکی واحد و فعالیت صنفی متخلف به مدت ۲ هفته از طریق سامانه و در مرحله سوم پلمب ۳۰ روزه واحد صنفی متخلف و درج گزارش آن در سامانه خواهد بود.
وی در خصوص چگونگی رفع پلمب و سایر موارد نیز گفت: در صورت رعایت الزامات مربوط و تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به رفع پلمب و مسدودیت پوز بانکی واحدها ظرف ۷۲ ساعت اقدام می شود.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در کلانشهر مشهد و ۱۵ شهرستان دیگر خراسان رضوی ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد.
ارائه خدمات بهداشتی و درمان به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.
در حال حاضر حدود ۴۳۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری هستند و از ۳۳ شهرستان این استان، گناباد در وضعیت زرد و بقیه در وضعیت آبی قرار دارند.
از مجموع جمعیت بالای ۱۸ سال خراسان رضوی تاکنون ۹۳ درصد دز اول و ۷۵ درصد دز دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
به گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ظهر چهارشنبه اول دی ماه ۲ هزار و ۱۰۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و مجموع تعداد این بیماران به ۶ میلیون و ۱۷۷ هزار و ۸۸۵ نفر رسید.
طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۴ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در ایران جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۱۳۱ هزار و ۲۱۱ نفر رسید.
همچنین تاکنون ۶ میلیون و ۱۶ هزار و ۳۲۴ نفر از بیماران نیز بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
تاکنون ۵۹ میلیون و ۳۱۳ هزار و ۹۷۶ دُز اول، ۵۰ میلیون و ۷۴۴ هزار و ۱۹۷ دُز دوم و چهار میلیون و ۵۹۳ هزار و ۷۸۷ دُز سوم واکسن کرونا در کشور تزریق شده و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۱۴ میلیون و ۶۵۱ هزار و ۹۶۰ دُز رسیده است.
هم اکنون ۵۳ شهر کشور در وضعیت زرد و ۳۹۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
"پاندمی کرونا" در جهان ۲۷۶ میلیون و ۶۸۱ هزار و ۲۵۴ نفر را بیمار کرده و جان پنج میلیون و ۳۸۸ هزار و ۳۸ نفر را گرفته است. ۲۴۸ میلیون و ۲۲۰ هزار و ۱۱۳ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا هم تاکنون در جهان درمان شدهاند.
در این میان آمریکا با ۵۲ میلیون و ۲۵۳ هزار و ۸۴۸ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ و همچنین ۸۳۰ هزار و ۹۹۰ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و انگلیس بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.
بر اساس آخرین آمارهای رسمی ایران جایگاه نهم را در جدول بیشترین جمعیت مبتلایان به کرونا در میان کشورهای جهان دارد.