بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: طرح مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی را حمایت می‌کنیم و با توجه قطره‌چکانی بودن منابع استانی باید برای شتاب بخشیدن به این طرح، منابع ملی را جذب کنیم.

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی جواد قناعت روز شنبه در دیدار مدیرکل و معاونان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان با اشاره به زلزله‌خیز بودن خراسان جنوبی، به اهمیت بالای طرح مقاوم‌سازی مسکن اشاره کرد و گفت: اقدامات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در زمینه مقاوم‌سازی مسکن در استان، بسیار خوب است و انتظار می‌رود با همان انگیزه استمرار یابد.

وی افزود: با توجه به اینکه احداث مسکن محرومان و مسکن ارزان‌قیمت در دستور کار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار دارد لذا ارائه زمین مورد نیاز به محرومان نیز باید براساس برنامه زمان‌بندی، صورت گیرد.

استاندار خراسان جنوبی گفت: در برخی روستاها و شهرها درخصوص اسناد مالکیتی اعتراضاتی وجود دارد که باید سعی کنیم کمرنگ‌تر شود یا به حداقل برسد.

وی به سهم بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از اجرای طرح جهش تولید مسکن اشاره کرد و گفت: احداث ۴۰ درصد واحدهای مسکونی طرح جهش تولید مسکن به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سپرده شده که امید است با اهتمام ویژه به سرانجام برسد.

قناعت اظهار داشت: از مجموع یک میلیون واحد مسکونی مورد نظر دولت در سطح کشور و در یک سال، ۴۰۰ هزار واحد به‌صورت ۵۰ درصد در مناطق روستایی و ۵۰ درصد در شهرهای با جمعیت زیر ۱۰۰ هزار نفر، باید توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی احداث شود.

وی افزود: خراسان جنوبی باید در طرح جهش تولید مسکن جزو استان‌های پیشتاز باشد و سهمیه ما در سال ۱۴۰۰ که چهار هزار و ۵۰۰  واحد مسکن روستایی است، به‌طور کامل احداث شود لذا باید تلاش کنیم با جذب منابع ملی و هم‌افزایی مثبت بین دستگاهی کار را به اتمام برسانیم.

استاندار خراسان جنوبی به اهمیت کار تیمی تاکید کرد و گفت: لازم است دستگاه‌های اجرایی در کارهای استانی به‌صورت یک تیم واحد وارد عمل شوند تا کارها با سرعت بیشتری به سرانجام برسد.

وی تصریح کرد: کار جهادی به این معناست که با همه ظرفیت برای انجام امور محوله تلاش کنیم.

قناعت با اشاره به مشکل تامین قیر در سطح کشور و استان افزود: برای اجرای پروژه‌های مختلف عمرانی و در راستای کاهش هزینه‌های حمل و نقل، قیمت تمام‌شده  و سایر مشکلات تنها شرکت تولید قیر استان برای ادامه فعالیت، باید مرتفع شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: فلسفه تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، محرومیت‌زدایی و احداث مسکن در مناطق محروم است و این برنامه و تکلیف بنیاد مسکن در قالب تامین زمین، اجرای طرح‌های هادی روستایی و از این قبیل صورت می‌گیرد.

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر نگاه ویژه نظام به مجموعه روستا افزود: اهالی روستا باید در روستاها بمانند، به شهر مهاجرت نکنند و حتی مهاجرت معکوس نیز شکل بگیرد.

وی به اقدامات مثبت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در زمینه اجرای طرح هادی در روستاهای استان اشاره کرد و گفت: براساس گزارش ارائه شده، برای تمامی ۹۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار استان تهیه طرح صورت گرفته و از این تعداد در ۵۸۵ روستا عملیات اجرایی طرح شروع شده است.

قناعت اظهار داشت: شاخص اجرای طرح هادی در استان در حالی به رقم ۶۴ درصد رسیده که شاخص کشوری ۵۴ درصد است و به این ترتیب ما ۱۰ درصد از میانگین کشوری جلوتر هستیم.

وی افزود: طرح هادی چهره روستا را متفاوت می‌کند و باعث ماندگاری  بیشتر روستاییان در روستا می‌شود لذا با کارهای عمرانی و زیربنایی می‌توانیم خدمات را توسعه دهیم و امکانات بیشتری به روستاها گسیل دهیم.

نرخ کاهشی فرزندآوری نگران‌کننده است

استاندار خراسان جنوبی امروز در دیدار مدیرکل و معاونان ثبت احوال استان هم گفت: نرخ کاهشی فرزندآوری در خراسان چنوبی و کشور قابل تامل، نگران‌کننده و نیازمند بررسی ویژه است.

وی با اشاره به آمار ارائه شده در زمینه نرخ باروری، فرزندآوری و ولادت افزود: نرخ کاهشی ولادت در کشور و استان، رشد جمعیت غیرفعال را افزایشی کرده که جای نگرانی دارد و نیازمند کارشناسی است.

قناعت با اشاره به آمار کاهشی ازدواج، به سیر افزایشی آمار طلاق هم گریزی زد و گفت: با توجه به اینکه وقایع حیاتی موضوع چند وجهی است لذا این آمارها باید در اختیار دستگاه‌های فرهنگی و اقتصادی قرار گیرد تا مورد بررسی و کارشناسی واقع شود.

وی به سیاست‌های اشتباه سال‌های قبل درخصوص کنترل جمعیت اشاره کرد و افزود: این سیاست غلط اگرچه در زمان اجرا، مورد اقبال جوامع بین‌المللی قرار گرفت اما تبعات زیادی را برای ما به همراه داشت.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: با توجه به اینکه در برخی استان‌های برخوردار و نیز خانواده‌های مرفه که وضعیت مالی خوب است، با پدیده تک فرزندی مواجهیم لذا این موضوع ارتباطی به تنگناهای اقتصادی ندارد و باید به عنوان مسئله‌ کاملا فرهنگی نقد و بررسی شود.

وی پیشنهاد داد به دلیل اهمیت موضوع، بررسی آمار وقایع حیاتی و تعیین تکلیف دستگاه‌ها در زمینه همراهی با تحقق وظایف ثبت احوال، در دستور کار اولین جلسه شورای هماهنگی ثبت احوال قرار گیرد.

قناعت با تاکید بر آمار قابل توجه ازدواج‌های در سن پایین گفت: سن کم ازدواج بین ۱۰ تا ۱۴ سال که بدون تردید در افزایش آمار طلاق استان نیز موثر است، نیازمند بررسی و کارشناسی است.

وی با اشاره به موفقیت ثبت احوال در صدور ۹۰ درصد کارت‌های ملی هوشمند استان اضافه کرد: با وجود محدودیت‌هایی که وجود دارد اما باید تلاش شود این رقم به ۱۰۰ درصد برسد و ما جزو استان‌های پیشرو در زمینه صدور کارت‌های ملی باشیم.

استاندار خراسان جنوبی به‌روزرسانی شناسنامه‌ها و صدور شناسنامه‌های جدید برای ۶۴ درصد جمعیت هدف را قابل قبول خواند و بر سرعت بخشیدن به ادامه کار تاکید کرد.

قناعت گفت: ثبت احوال در مورد مشکوکین تابعه و افراد فاقد اسناد هویتی باید دقت کافی و حساسیت لازم را داشته باشد.

مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی نیز ضمن ارائه گزارشی از وقایع حیاتی گفت: براساس سرشماری سال ۹۵ جمعیت استان ۷۶۹ هزار نفر بوده که پیش بینی می‌شود این رقم تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۸۳۴ هزار نفر برسد.

علیرضا مهرآور با بیان اینکه آمار ولادت امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درصد افزایش یافته است افزود: در این مدت ۱۱ هزار و ۶۲ مورد تک‌زایی، ۱۱۹ مورد دوقلوزایی و چهار مورد سه قلوزایی در استان ثبت شده است.

وی بیان کرد: ۳۱ درصد این ولادت‌ها مربوط به فرزند اول، ۳۷ درصد فرزند دوم، ۲۴ درصد فرزند سوم، ۶ درصد فرزند چهارم و یک درصد فرزند پنجم و بیشتر بوده است.

مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی از وقوع سه هزار و ۷۵۵ واقعه فوت در ۹ ماه گذشته خبر داد و گفت: همچنین در هفت ماه ابتدای سال جاری چهار هزار و ۲۳۲ رخداد ازدواج و ۷۹۶ رخداد طلاق به ثبت رسیده است.