مشهد- ایرنا- آیین نکوداشت و بزرگداشت دکتر حسینعلی کوهستانی استاد گروه علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد و معاون اسبق اداری و مالی این دانشگاه روز یکشنبه به صورت مجازی و حضوری در این شهر برگزار شد.

معاون پژوهشی و قائم مقام فرهنگستان علوم نیز در پیامی مکتوب به مناسبت این نکوداشت نوشت: در سالهای قبل فرزانگان و بزرگانی در کشور ما همچون دکتر مهدوی دامغانی در اندیشه پرورش نسلی جدید از جوانانِ صاحبِ اندیشه و مستعد همچون دکتر کوهستانی بودند تا همزمان با کاوش و کنکاش در میراث بی بدیل و گرانمایه فرهنگ و تمدّن ایران اسلامی، به افقهای دوردست و دستاوردهای سایر ملّتها و دانشمندانِ سرزمینهای دیگر نیز عطفِ توجّه کنند و به سربازانی برازنده و ورزیده برای صیانت از حریم مقدّس ارزشهای معنوی و آرمانهای دینی و ملّی و اعتقاداتِ اصیل اسلامی تبدیل شوند.

دکتر علی اکبر صالحی افزود: به یُمن الطاف الهی و به مَددِ مجاهدت و تالش مجدّانه شاگردان دکتر مهدوی دامغانی نظیر دکتر کوهستانی، شاهد بروز و ظهورِ نسلی دانش دوست و علم پرور هستیم که در بهترین مراکز و مؤسساتِ آموزشیِ مغرب زمین خوش درخشیدند و خود به نماد و نماینده اصیلِ فرهنگ ملّی و خدمتگزارِ صدیقِ جامعه علمی و دانشگاهی کشور مبدّل شدند.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد هم گفت: دانشگاه فردوسی مشهد پیشرفت خود را مرهون تلاش‌های دکتر کوهستانی می‌داند و تاثیر او در ایجاد مراکز جدید دانشگاهی و دانشکده های این دانشگاه را به واسطه ذهن فعال و جسارت وی نمی توان انکار کرد.

دکتر محمد کافی با اشاره به ویژگی های اخلاقی دکتر کوهستانی افزود: او به عنوان یک مدیر برای بزرگ شدن و پرورش دیگران بسیار تلاش می‌کرد و ما درسهایی از او در مورد مدیریت و همکاری با سایر افراد آموختیم.

وی ادامه داد: هرگاه در امری دچار مشکلی می شدیم او با امیدواری دادن به ما سعی بر انتخاب بهترین راه برای برون رفت از مشکلات داشت و به همین دلیل افراد بسیاری در کنار صمیمیت همراه ایشان به فعالیت علمی و اجرایی مشغول بودند.

قایم مقام سابق وزارت علوم نیز در این مراسم گفت: روحیه خدمت به مردم و جامعه در وجود دکتر کوهستانی وجود داشت زیرا او انسانی متواضع بود که باعث افتخار آموزش عالی است.

دکتر عبدالرضا باقری افزود: در ابتدای انقلاب اسلامی تعداد دانشگاه‌های خوب کشور محدود به مراکز استانهای مهم کشور بود و امروز به مدد افرادی همچون دکتر کوهستانی در بسیاری از استانهای کشور مراکز علمی گسترش یافته و اکنون به درختی تنومند تبدیل شده است.

وی ادامه داد: اهمیت دادن ایشان به کارکنان دانشگاه به عنوان سرمایه و پشتوانه ای برای فعالیت علمی دانشجویان و استادان دانشگاه بر کسی پوشیده نیست و برخی از کارکنان وجودشان آن قدر تاثیر گذار است که نمی توان جایگزینی برای آنها پیدا کرد.

معاون آموزشی دانشگاه رازی کرمانشاه نیز با اشاره به دوران مدیریت دکتر کوهستانی برآن مجموعه علمی گفت: وی حق بزرگی بر گردن مردم غرب کشور دارد زیرا در زمان جنگ تحمیلی که مدام وضعیت زرد یا قرمز اعلام می‌شد دکتر کوهستانی دانشگاه رازی را در آن شرایط هدایت کرد.

غلامرضا سالمیان افزود: وی توانست در آن موقعیت، همزمان ۲ دانشکده کوچک که در استان کردستان و ایلام بود را پرورش دهد تا شرایط استقلال آنها از مجموعه دانشگاهی رازی فراهم شود.

رییس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: دکتر کوهستانی در تاریخ دوران علمی این دانشکده و به عنوان یک مدیر توانست تاثیرات بسیار زیادی در پیشبرد و معرفی رشته های این دانشکده بر جای گذارد.

دکتر حسین کارشکی افزود: شیوه منش و مدیریت ایشان در کنار فعالیت آموزشی او بی‌نظیر و منحصر به فرد بود و به عنوان یک معلم خدمات قابل توجهی به جامعه پیرامونی خود کرد.

دکتر حسینعلی کوهستانی نیز در این مراسم گفت: تلاش کردم تا همچون رهنمون قرآنی در ورود به هر کاری با قدم صدق وارد شوم و برای نیل به هدف و جلوگیری از وسوسه شیطانی و خودخواهی تلاش کردم تا خدا را فراموش نکنم.

وی افزود: من عضو کوچکی در مجموعه آموزش عالی بودم و سعی کردم تا وظایف خود را به خوبی انجام دهیم.

در پایان این مراسم سالن شورای شماره یک دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد به نام دکتر حسینعلی کوهستانی نام‌گذاری شد.

دکتر حسینعلی کوهستانی در سال ۱۳۲۱ در شهر بهشهر استان مازندران به دنیا آمد و پس از کسب دیپلم وارد تربیت معلم شد و سپس در آموزش و پرورش شهر مشهد به خدمت درآمد. او لیسانس خود را در رشته فلسفه و حکمت اسلامی از دانشگاه مشهد و دکترای خود را در رشته مدیریت رفتاری از آمریکا دریافت کرد. در بازگشت به ایران از وزارت آموزش و پرورش به وزارت آموزش عالی منتقل شد و حدود ۶ سال مسوولیت دانشگاه رازی کرمانشاه را بر عهده داشت. دکتر کوهستانی پس از آن در دانشگاه فردوسی مشهد در سمت‌های علمی و اجرایی مشغول به فعالیت شد.