شیراز-ایرنا-رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان فارس اعلام کرد: وزارت صمت در سال ۱۴۰۰ ما را موظف به راه‌اندازی ۱۵۹واحد صنعتی نیمه فعال و تعطیل در استان فارس کرد که تاکنون توانسته‌ایم ۱۲۵ واحد نیمه تعطیل و تعطیل را به چرخه تولید بازگردانیم.

حمیدرضا ایزدی چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم که تا پایان سال جاری بقیه واحدهای صنعتی نیمه تعطیل و تعطیل استان فارس را به چرخه تولید بازگردانیم.

رئیس سازمان صمت فارس ادامه داد: در سازمان صنعت، معدن و تجارت، طیف گسترده‌ای از بنگاه‌های اقتصادی از جمله واحدهای صنعتی، معدنی و تجاری(تجارت داخلی و خارجی)‌ وجود دارد که به عنوان زیرمجموعه این سازمان محسوب می‌شوند. 

وی اضافه کرد: بدون شک بازاریان، کسبه و صنوف تولیدی فعال در استان فارس تأثیر بسیاری در بخش‌های اقتصادی و اشتغال استان دارند و بازرگانان فارس هم نقش مهمی در بحث صادرات ایفا می‌کنند.

ایزدی با بیان اینکه امسال بر مبنای شعار سال سعی کردیم از ظرفیت‌های قانونی که در اختیار داریم به نحو احسن بهره ببریم، گفت: در استان فارس از هفت کارگروه اصلی با ریاست مسئولین استانداری و دبیری سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس برخوردار هستیم. این هفت کارگروه ابزارهایی هستند که کمک‌شایانی به ایجاد تحولات مثبت در بخش بنگاه‌های اقتصادی می‌کنند.

وی گفت: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید یکی از این کارگروه‌های اساسی است که جلسات این کارگروه هر هفته یک روز و گاه دو یا سه روز به میزبانی استانداری فارس برگزار می‌شود.

ایزدی بیان داشت: مصوبات این کارگروه مبنای قانونی دارد و لازم‌الاجرا است و آیین نامه‌های اجرایی مربوط به این کارگروه نیز توسط هیأت دولت ابلاغ شده است. ما از این ظرفیت در بخش تولید و به طور کلی برای بهتر شدن شرایط بنگاه‌های اقتصادی استفاده می‌کنیم.

این مقام مسئول افزود: هدف اصلی و مهمترین رویکرد ما در بحث بنگاه‌های اقتصادی این است که ثبات وضعیتی این بنگاه‌ها را حفظ کنیم تا دچار نوساناتی از قبیل ریزش نیرو، کمبود یا کاهش ظرفیت در واحدهای تولیدی نشویم.

وی اضافه کرد: این واحدها ممکن است مشکلاتی با سایر دستگاه‌های اجرایی داشته باشند که ما درصدد هستیم بخش عمده‌ای از این معضلات را برطرف کنیم. معوقات بانکی، مسائل زیرساختی، مشکلات مربوط به آب، برق، گاز، بحث‌های مالیاتی و تأمین اجتماعی از جمله مشکلات این واحدها با دستگاه‌های اجرایی استان به شمار می‌رود.

رئیس سازمان صمت فارس گفت: همچنین تلاش ما بر این است که‌ واحدهای نیمه تعطیل و تعطیل استان را به چرخه تولید، افزایش تولید و اشتغال بازگردانیم و واحدهای موجود را اگر در حال تولید هستند در روند تولید ثابت قدم نگه داریم و اقدامات لازم را هم برای راه‌اندازی واحدهای نیمه تعطیل و تعطیل انجام دهیم. چراکه در این واحدها سرمایه گذاری شده و خطوط تولید هم وجود دارد. بنابراین برای ایجاد اشتغال و تولید در این واحدها هزینه‌های کمتری را متقبل خواهیم شد.

وی عنوان کرد: راه‌اندازی طرح‌هایی که پیشرفت فیزیکی هفتاد درصد به بالا دارند نیز در اولویت این سازمان قرار دارد. در واقع هدف ما راه‌اندازی واحدهایی است که برای آنها سرمایه‌گذاری ثابت انجام و برخی خطوط تولید آنها هم راه‌اندازی شده و با دریافت تسهیلات اندکی می‌توانند به چرخه تولید بازگردند.

ایزدی گفت: می کوشیم معادن را به سمت فعالیت و اشتغالزایی بیشتر سوق دهیم، بحث ایجاد صنایع معدنی در جوار معادن نیز یکی از مواردی است که برای ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و حتی استانداری فارس هم پیگیری های لازم برای تحقق این امر را در دستور کار خود قرار داده است.

وی اضافه کرد: برنامه‌ مهم ما این است که از خام فروشی توسط معادن جلوگیری و شرایطی فراهم کنیم تا در کنار معادن، صنایع معدنی مرتبط با آن معدن شکل بگیرد تا ارزش افزوده بیشتری ایجاد و از خام فروشی جلوگیری شود و بتوانیم از این طریق اشتغال پایدار را هم در بخش صنایع فرآوری ایجاد کنیم.

ایزدی افزود: دو هفته پیش هم با حضور استاندار فارس بازدیدی از معادن شهرستان بوانات‌ داشتیم و تأکید استاندار  این بود که با برنامه‌ریزی مدون و منسجم معدن‌کاران را به احداث صنایع فرآوری در جنب معدن‌ها ترغیب کنیم.