به گزارش روز دوشنبه ایرنا، روزنامه گاردین نوشت: آمریکا بزرگترین صادرکننده زباله های پلاستیکی به حوزه آمریکای لاتین است هرچند که مقدار کلی زباله ها را از سال ۲۰۱۵میلادی کاهش چشمگیری داده است.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که چین به عنوان وارد کننده اصلی زباله های پلاستیکی اعلام کرد که دیگر نمی خواهد به محل دفن زباله های جهان باشد و محدودیت وارداتی را در این زمینه اعمال کرد.
واردات زباله های پلاستیکی در جهان در حال افزایش است و این فقط شامل آمریکای لاتین نمی شود که نیروی کار ارزان تری دارد و به آمریکا از نظر جغرافیایی نزدیک است.
بیش از ۷۵ درصد از واردات زباله به منطقه آمریکایی لاتین از مکزیک است که در بازه زمانی ژانویه تا آگوست ۲۰۲۰(دی۱۳۹۹/مرداد۱۴۰۰) بیش از ۳۲ هزار و ۶۵۰ تن ضایعات پلاستیکی از آمریکا دریافت کرده است.
تحقیقات گروه مدافع محیط زیست «لست بیچ کلیناپ» مستقر در کالیفرنیا نشان می دهد، السالوادر با دریافت ۴ هزار و ۵۴ تن و اکوادر با ۳ هزار و ۶۶۵ تن در رتبه دوم و سوم قرار دارند.
براساس تحقیقات ائتلاف جهانی جایگزین های زباله سوز (Gaia) به رغم این که واردات مواد زاید خطرناک اغلب مشمول تعرفه ها و برخی محدودیت ها می شوند، به ندرت چنین مقررات و محدودیت هایی اعمال می شوند و از ضایعات پلاستیکی در فرایند بازیافت استفاده می شود که تا همین ژانویه امسال بر اساس قوانین بین المللی خطرناک محسوب نمی شد و اغلب به محل دفن زباله ها می رسند.
گزارش این ائتلاف که در ماه ژوئیه (تیر) منتشر شده همچنین پیش می کند که ضایعات پلاستیکی در منطقه آمریکای لاتین افزایش یابد زیرا شرکت های آمریکایی و چینی در کارخانه های بازیافت سراسر این منطقه سرمایه گذاری کرده اند تا صادرات پلاستیک آمریکا را پردازش کنند.
برخی این اقدام را شکلی از استعمار زیست محیطی قلمداد می کنند.
به گفته فرناندا سولیس مدیر دپارتمان بهداشت دانشگاه اکوادر، تجارت میان مرزی تجارت ضایعات پلاستیکی نوعی استعمار زیست محیطی است. آمریکای لاتین و منطقه کارائیب حیاط خلوت آمریکا نیست. ما کشورهای مستقلی هستیم که خواهان احترام به حقوق طبیعت و ملت مان هستیم.
بیشتر کشورهای جهان در مه ۲۰۱۹ درباره ریشه کنی جریان انتقال ضایعات پلاستیکی از کشورهای توسعه یافته شمال به کشورهای فقیر در جنوب کره زمین توافق کردند. در این متمم پلاستیک معاهده باسیل، صادرات زباله های پلاستیکی از شرکت های خصوصی آمریکا در کشورهای در حال توسعه بدون مجوز دولت های محلی منع می شود.
اما آمریکا این توافق را تصویب نکرد و متهم به تداوم انتقال ضایعات خود به کشورهای سراسر جهان از جمله آفریقا، جنوب شرق آسیا و آمریکای لاتین است.