به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا هفتمین پایتخت کتاب و شهرهای خلاق ترویج کتابخوانی ایران طی آیینی روز دوشنبه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی معرفی شدند.
در این آیین سنندج به دلیل استمرار در اجرای مناسب برنامه های سال های گذشته، راه اندازی پویش های مختلف در جهت ترویج کتاب خوانی، استفاده از ظرقیت های فرهنگی و ایده های خلاقانه و تلاش در حوزه ترویج کتابخوانی و توسعه کتابفروشی ها عنوان هفتمین پایتخت کتاب ایران را به خود اختصاص داد.
همچنین شهرهای اِوَز (استان فارس)، بم (کرمان)، سمنان (سمنان) و نجف آباد (اصفهان) به دلیل برنامه های مشارکتی و مردمی در امر ترویج کتابخوانی ، مشارکت نهادهای شهری در انتخاب پایتخت کتاب، فعالیت مستمر در فضای مجازی، توجه به حوزه کودک و نوجوان به عنوان شهرهای خلاق ترویج کتابخوانی ایران اعلام شدند.
در شش دوره برگزاری این برنامه به ترتیب شهرهای اهواز (۱۳۹۴)، نیشابور (۱۳۹۵)، بوشهر (۱۳۹۶)، کاشان (۱۳۹۷)، یزد (۱۳۹۸) و شیراز (۱۳۹۹) توانسته بودند عنوان «پایتخت کتاب ایران» را کسب کنند. شهر شیراز از آغاز فروردین ۱۳۹۹ تا آذرماه ۱۴۰۰ عنوان پایتختی کتاب را در اختیار داشت.
با اعلام فراخوان هفتمین دوره برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران در زمستان ۱۳۹۹، ۱۹۱ شهر متقاضی شرکت در این برنامه اقدام به مستند نمودن فعالیتهای کتابخوانی و ارسال آثار خود نمودند که نسبت به دوره گذشته ۱۱ درصد بیشتر در این برنامه حضور داشتند. در این دوره استانهای کرمانشاه با ۱۴ شهر، فارس ۱۳ شهر و استانهای البرز، مازندران، هرمزگان، خراسان رضوی با ۱۲ شهر بیشترین شهرهای شرکت کننده در این برنامه را به خود اختصاص دادند.
شهرهای راهیافته به مرحله نیمهنهایی هفتمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران:
آذربایجان شرقی، تبریز
آذربایجان غربی، ارومیه
اصفهان، شهرضا، نجفآباد
البرز، کرج
بوشهر، گناوه
خراسان رضوی، سبزوار
خراسان جنوبی، سربیشه، نهبندان
خراسان شمالی، بجنورد، شیروان
سمنان، سمنان
سیستان و بلوچستان، سراوان، خاش
فارس، اوز، صدرا
کردستان سنندج
کرمان، کرمان، رفسنجان، بم
کرمان جنوب، منوجان
کرمانشاه، کرمانشاه
گیلان، فومن
لرستان، خرمآباد
مازندران، آمل، نکاب، بهشهر
منطقه آزاد چابهار، چابهار
هرمزگان، بندرعباس، بندرلنگه
همدان، ملایر، همدان
یزد، تفت
خوزستان، دزفول
زنجان، خدابنده، خرم دره