تهران-ایرنا- انگلیسی ها نگران آن هستند که ریاکاری سیاستمداران بر تمایل افکار عمومی برای تغییر رفتارهای خود به منظور مقابله با بحران آب و هوایی تاثیر منفی داشته باشد و نسبت به تعهدات اجلاس آب و هوایی که به تازگی در شهر گلاسکوی اسکاتلند برگزار شد، تردید دارند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، روزنامه گاردین با اشاره بر یافته های پروژه شرکت مشاوره ای «انگلیس ها فکر می کنند» نوشت این پروژه به منظور بررسی دیدگاه های مردم درباره اهداف دستیابی به کربن صفر و برای اولین بار بعد از نشست آب و هوایی گلاسکو(Cop۲۶) تهیه شده است.

بسیاری از شرکت کنندگان در این پروژه گفتند که نشست گلاسکو اولین اجلاسی بوده که با احساسات متفاوتی از هیجان زدگی گرفته تا امیدواری آن را دنبال کرده اند.

محققان به این نتیجه رسیدند که افرادی که ابتدا ارتباطی با مسائل آب و هوایی برقرار نمی کردند اجلاس گلاسکو را  به دلیل پوشش گسترده آن موفقیت آمیز ارزیابی کرده اند.

اما حتی افرادی که خود را بسیار علاقه مند به مسائل محیط زیستی معرفی  کردند نتوانستند جزییات توافق صورت گرفته درباب مسائلی همچون زغال سنگ و جنگل زدایی را تشریح کنند.

برخی از شرکت کنندگان در این تحقیقات نقش کشورهای ثروتمند را به دلیل عمل نکردن به تعهدات شان برای کمک به جهان در حال توسعه مورد انتقاد قرار دادند.

اما آنها  دو موضوع را فراموش نکرده بودند که یکی چرت زدن جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در یکی از جلسات بحث و گفت و گو و پرواز بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس از گلاسکو به مقصد لندن برای صرف شام بعد از نشست افتتاحیه بود.

یکی از شرکت کنندگان گفت فکر می کنم استفاده جانسون از هواپیما در حالی که امکان سفر او با استفاده از خودروی برقی وجود داشت ریاکارانه بوده است.

برخی، چنین اتفاقاتی را عامل تضعیف اهمیت اجلاس گلاسکو و جدی نگرفتن آن از سوی رهبران جهان توصیف کردند.

شرکت کنندگان همچنین عمیقا درباره برخی از مفاد توافقات بدست آمده و نیز میزان پایبندی به آنها ابراز تردید کردند.

بسیاری از شرکت کنندگان از رعایت نشدن مفاد توافقات از جمله توافق آب و هوایی پاریس ابراز نگرانی کردند.

به طور کلی یکی از تعهدات جهانی پایان دادن  و به عقب بازگرداندن روند جنگل زدایی بوده است که از سوی برخی رهبران جهان از جمله ژائیر بولسونارو رئیس جمهوری برزیل مطرح شده است.

جنگل زدایی در  یک چهارم از انتشار گازهای گلخانه ای نقش داشته است.

سران کشورهای جهان در کنار کارشناسان و فعالان زیست محیطی با شرکت در بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی در شهر گلاسکو گردهم آمدند تا درباره ادامه حیات توافق زیست محیطی ۲۰۱۵ پاریس که در آن کشورها متعهد به کاهش دمای هوا شده‌اند بحث و تبادل نظر کنند.

پیمان پاریس پیمان جهانی مربوط به آب و هوا و گرم شدن کره­ زمین است که متعاقب کنفرانس ۲۰۱۵ پاریس راجع به تغییرات آب و هوایی ذیل «کنوانسیون چتری (کادر) ملل متحد پیرامون تغییرات آب و هوایی ۱۹۹۲» به تصویب رسید.

کارشناسان نشست اقلیمی گلاسکو را آخرین فرصت برای کاهش روند گرم شدن کره زمین تا حداکثر ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از میزان پیش از دوره صنعتی شدن زمین می دانند.