به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای روزنامه ایندیپندنت، بوریس جانسون روز گذشته عنوان کرده که معتقد است شانس موفقیت اجلاس " کاپ ۲۶" در مورد بررسی چالش های مربوط به تغییرات آب و هوایی برای حصول توافقی موثر، «۶ از ۱۰» است . به عبارت دیگر این اجلاس ۶۰ درصد شانس موفقیت دارد.
اجلاس آب و هوایی گلاسکو از ۱۰ آبان تا ۲۱ آبان ماه سال جاری با حضور شماری از رهبران جهان، کارشناسان امور زیست محیطی و فعالان حامی مقابله با چالش های مربوط به تغییرات آب و هوایی در شهر گلاسکو انگلیس برگزار می شود.
یک خبرنگار شبکه بی بی سی انگلیسی روز گذشته طی توییتی نوشت: بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس گفته است که فقط از هر ۱۰ شانس شش شانس وجود دارد که دیگر کشورها نسبت به تعهدات مالی مربوط به مقابله با چالش های تغییرات اب و هوایی متعهد شوند.
ناامیدی جانسون نسبت به حصول موفقیت در این اجلاس در حالی مطرح شده است که درخواست اخیر سازمان های مردم نهاد مبنی بر به تعویق افتادن نشست گلاسکو (کاپ ۲۶) ریشه در ناکامی جهان در مدیریت معضلات و بحران هایی همچون کرونا و افزایش موج بی عدالتی در توزیع واکسن و انحصارگرایی قدرت های بزرگ دارد.
چندی پیش یک شبکه جهانی متشکل از یک هزار و ۵۰۰ سازمان مردم نهاد زیست محیطی از انگلیس خواستند تا بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی سازمان ملل (کاپ ۲۶) را به تعویق اندازد. کنوانسیون کادر ملل متحد راجع به تغییرات اقلیمی (آب و هوایی) مصوب ۱۹۹۲ میلادی یکی از مهمترین اسناد بین المللی راجع به محیط زیست است که نشست کنفرانس اعضای آن، با عنوان کاپ (Conference of the Parties (COP)) یکی از مهمترین وقایعی است که سران کشورهای جهان را گردهم آورده تا راجع به تعهدات کشورهای عضو مطابق کنوانسیون تصمیم گیری نمایند.
"میشل باشله" کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اخیراً در اظهارنظری بیان کرد: «محیط زیست بزرگترین چالش پیش روی حقوق بشر است».
تغییرات اقلیمی و گرمای زمین ناشی از افزایش گازهای گلخانه ای که منجر به بروز حوادثی همچون خشکسالی، تخریب لایه ازون، به راه افتادن سیل های ویرانگر، ذوب شدن یخ های طبیعی، سوختن جنگل ها و ... شده، اقتصاد، معیشت و زیست بوم ها را برهم زده و حیات نسل حاضر و آینده را تهدید می کند.
نظر شما