حسن رحمانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کل جمعیت بیسواد آذربایجان غربی طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ حدود ۱۹۴ هزار نفر است که براساس اطلاعات ثبتی در اداره کل آموزش و پرورش استان در طی پنج سال گذشته این میزان به ۳۳ هزار نفر کاهش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه میزان باسوادی مردان از زنان بیشتر است، گفت: میزان باسوادی مردان ۹۵.۱ درصد و زنان ۸۶.۳ درصد است و میزان باسوادی مردان در مقایسه با قبل از انقلاب ۳۴ درصد افزایش یافته است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش آذربایجان غربی گفت: ۷۰ درصد فعالیت های سواد آموزی در استان به بانوان اختصاص دارد زیرا شاخص باسوادی بانوان قبل از انقلاب ۳۵.۵ درصد بود و نیاز به کار بیشتری در این حوزه دیده می شد.
وی درباره طرح های مختلف در زمینه شتاب بخشی به سواد آموزی در استان بیان کرد: در سال های گذشته طرح های مختلفی از جمله طرح شناسایی اولیای بیسواد دانش آموزان، سوادآموزی برای مددجویان زندان، طرح توانمندسازی زنان و دختران روستایی برای شتاب بخشی به سوادآموزی اجرا شده است.
رحمانی یکی از کارهای مهم نهضت سوادآموزی را برقراری عدالت در آموزش بیان کرد و گفت: اختلاف نرخ سواد مناطق روستایی با شهری ۳۳ درصد بوده که این اختلاف اکنون به ۹ درصد کاهش یافته است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش آذربایجان غربی اضافه کرد: بیشترین شاخص باسوادی در شهرستان نقده و کمترین در شهرستان اشنویه است.
آذربایجانغربی طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال دارای ۱۹۵ هزار بیسواد است که از این تعداد ۱۶۰ هزار نفر تاکنون باسواد شدهاند.
آذربایجانغربی دارای سههزار آبادی است، شرایط اقلیمی استان و صعب العبور بودن مسیر بسیاری از روستاها، درآمد اندک و مشکلات اقتصادی و فرهنگ حاکم در خانوادههای روستایی موجب شده تا تمایل به تحصیل به ویژه در میان دختران و بانوان در استان کاهش یابد و ساکنان این مناطق تمایل کمتری به سوادآموزی داشته باشند.