تهران- ایرنا- رییس دانشگاه شهید بهشتی گفت: دانشگاه ها بهترین مکان برای رواج اخلاق مداری است و الگوی شهید سلیمانی را باید به عنوان «نماد اخلاق» در محیط دانشگاهی ترویج کنیم.

به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران،  سعدالله نصیری در اختتامیه نخستین میزگرد علمی بین‌المللی به مناسبت دومین سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی که با حضور استادان و اندیشمندان از سراسر جهان اسلام برگزار شد، افزود: در دانشگاه‌های جهان اسلام اخلاق باید در کنار علم حرف اول را بزند. اگر امروز علم می‌خواهد برای بشر سعادت و صلح به ارمغان بیاورد، باید اخلاق مدار باشد.

وی ادامه داد: اگر علم از اخلاق به دور باشد، شاهد جنگ و نابودی خواهیم بود. از این رو دانشگاه‌ها بهترین مکان برای رواج اخلاق‌مداری هستند.

رییس دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه علم و اخلاق در کنار هم باعث سعادت و صلح خواهند شد، گفت: در محیط دانشگاهی باید الگوی شهید سلیمانی را به عنوان «نماد اخلاق» ترویج کنیم.

وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب بزرگترین ویژگی شهید سردار سلیمانی را صدق و اخلاص می‌دانند، گفت: اخلاق مهم‌ترین بعد زندگی و سیره شهید سلیمانی است.

در  ادامه این میزگرد علمی سیدمحمد مقیمی رییس دانشگاه تهران افزود: شهید سلیمانی یک چهره ممتاز در عرصه بین‌الملل و کشورهای جهان اسلام بود.

وی با بیان اینکه روش مدیریتی شهید سلیمانی قابلیت تعمیم به محیط‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی جامعه و ویژه نظام آکادمیک و دانشگاهی دارد، افزود: شهید سلیمانی یک نگرش بین‌المللی بود و مرزها را درنوردید؛ چرا که نسبت به مسائل جهان اسلام نگاه جهانی داشت.

رییس دانشگاه تهران درباره نقش ویژه شهید سلیمانی در فرماندهی جبهه مقاومت، گفت: شهید سلیمانی فرماندهی جبهه مقاومت را که متشکل از ملیت‌ها و قومیت‌های مختلف بود، برعهده داشت که این ویژگی متمایز ایشان را می‌توان تحت عنوان «هوشمندی فرهنگی» یاد کرد.

وی «حضور در میدان» و «پیشگامی» را از ویژگی‌های سبک مدیریتی شهید سلیمانی دانست، افزود: بر این اساس یک مدیر دانشگاهی باید در عرصه عملیات حضور میدانی داشته باشد و مسائل و مشکلات دانشجویان را شناسایی و درک کند.

مقیمی خاطر نشان کرد: امید است بتوانیم جنبه‌های مختلف شخصیتی شهید سلیمانی را که نقطه عطف تمدنی عرصه بین‌الملل و به ویژه ملل مسلمان است، بهتر بشناسیم.

دانشگاه استراتژیک برای تدریس مکتب شهید سلیمانی تاسیس شود 

پروفسور فری بوداغی استاد دانشگاه آمریکا در این میزگرد به ویژگی‌های شخصیتی شهید سلیمانی پرداخت و اظهار داشت: نبوغ نظامی یکی از ویژگی‌های برجسته شهید سردار سلیمانی بود.

استاد دانشگاه آمریکا با اشاره به اینکه شهید سلیمانی فراجناحی عمل می‌کرد و از مشورت با دیگران بهره می‌برد، گفت: ایشان جوانان را ارزشمندترین دارایی کشور می‌دانست.

پروفسور بداغی افزود: به نظر بنده با توجه به اینکه شهید سلیمانی الگویی در جهان اسلام است، پیشنهاد می‌کنم دانشگاهی استراتژیک برای تدریس مکتب شهید سلیمانی تأسیس شود.

وی در پایان گفت: تلاش می‌کنیم جایزه صلح نوبل به بازماندگان شهید سلیمانی تقدیم شود و امید است همه استادان در این زمینه تلاش داشته باشند و ما را همراهی کنند.

محسن الویری استاد دانشگاه باقرالعلوم نیز با تاکید بر اینکه اکنون در آغاز راه شناخت شهید سلیمانی و شهید ابو مهدی المهندس هستیم، گفت: تا زمانی که شناخت کامل و واقعی اتفاق نیفتد الگوپذیری از این شهیدان بزرگوار امکان پذیر نیست.

وی ادامه داد: تحلیل سلوک فردی و اجتماعی شهید سلیمانی از منظر علم اخلاق، تحلیل وارستگی این شهید بزرگوار از منظر دانش عرفان، تحلیل کنش‌ها، سیاستگذاری‌ها و اقدامات نظامی ایشان از منظر دانش نظامی باید بررسی شود.

استاد دانشگاه باقرالعلوم با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها را باید به شناخت مکتب شهید سلیمانی فرا بخوانیم، افزود: دانشگاه‌ها باید مواجهه آزادانه‌ای نسبت به شناخت این مکتب داشته باشند تا آغاز گرایش آنها به سمت شهید سلیمانی باشد.

شیخ علی خشاب میهمان و اندیشمند لبنانی میزگرد در ادامه از لزوم تشکیل مجمعی برای تدوین منظومه فکری شخصیت چند بعدی سردار سلیمانی و نمادسازی او برای بشریت به ویژه جوانان سخن گفت و شهید سلیمانی را نمونه پرورش یافته مکتب امام خمینی و مقام معظم رهبری دانست.

حجه الاسلام غلامرضا بهروزی لک رئیس اندیشکده مهدویت و آخرین میهمان میزگرد علمی بین المللی، با اشاره به مفهوم انتظار و مهدویت، از شهید سلیمانی به عنوان منتظر واقعی یاد کرد.

دکتر ریما امهز از دانشگاه لبنان نیز در این نشست به ارائه گزارشی از برنامه‌های الحسینیه العالمیه للحاج قاسم سلیمانی پرداخت.

نخستین میزگرد علمی بین‌المللی به مناسبت دومین سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور اساتید و اندیشمندان سراسر جهان اسلام به صورت مجازی و به همت معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه تهران، الحسینیه العالمیه للحاج قاسم سلیمانی و معاونت فرهنگی دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران به صورت سه زبانه برگزار شد.