علیرضا علیخوانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تامین اعتبار این پروژه ها از محل منابع داخلی و سرفصل انرژی شرکت توانیر است.
وی با بیان اینکه در بجنورد ۱۷۸ پروژه با اعتبار ۴۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اجرا شده است افزود: در اسفراین نیز ۷۲ پروژه با اعتبار ۱۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، در شیروان ۸۳ پروژه با اعتبار ۱۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان، مانه و سملقان ۷۵ پروژه با اعتبار ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان، گرمه و جاجرم ۹۴ پروژه با اعتبار ۱۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، فاروج ۶۳ پروژه با ۱۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و در راز و جرگلان ۷۴ پروژه با اعتبار هفت میلیارد تومان اجرا شده است.
وی با بیان اینکه ۴۰ درصد این پروژه ها روستایی است افزود: در دهه فجر نیز از طرحهای برق رسانی به پنج روستا با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان بهره برداری می شود.
علیخانی افزود: امسال در ۱۲۵ روستا هم طرح های اصلاح شبکه فشار ضعیف و قوی و جا به جایی تیرهای برق انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: امسال تعداد پروژه های عمرانی از محل اعتبارات استانی نسبت به پروژه هایی که با اعتبارات توانیر اجرا شده است ناچیز بود به طوری که فقط هشت پروِژه عمرانی با اعتبار چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اجرا شد که نسبت به سال قبل ۵۱ درصد کاهش دارد.
قائم مقام شرکت توزیع برق استان افزود: ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان اعتبار از مجموع اعتبارات استان صرف تامین زیرساخت و تامین برق، رفع افت و خیز ولتاژ و مانند آن شده است.
وی افزود: با بهره برداری از طرح های برق رسانی دهه فجر همه روستاهای بالای ۱۰ خانوار جمعیت استان برق دار و ۹۹.۷ درصد خانوارهای استان برق خواهند داشت.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که هم اینک ۹۹.۷ درصد جمعیت شهری و روستایی استان خراسان شمالی از برق برخوردارند و ۳۸۵ هزار مشترک برق در بخشهای تجاری، خانگی، ادارای و صنعتی و کشاوزی وجود دارد.
از تعداد مصرف کنندگان برق در خراسان شمالی۵۳ درصد مشترکان خانگی استان خوش مصرف، ۳۰ درصد کم مصرف و تنها ۱۷ درصد پر مصرف هستند.