تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت دانش بنیان سلامت الکترونیک برکت گفت: ایران جزو معدود کشورهای دنیا است که موفق به تولید کیت تشخیص سریع اومیکرون شد و به جمع سه کشور دارای این فناوری پیوست.

دکتر سجاد مروجی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا افزود: در حال حاضر این کیت ها برای شناسایی سویه جدید کرونا طراحی شده و در آینده هم می تواند سویه های دیگر ویروس کرونا را در صورت شیوع شناسایی کرد.

وی با بیان اینکه شناسایی گونه جدید ویروس کرونا در مدت ۱۵ دقیقه به کمک این کیت ها امکان پذیر است، ادامه داد: پس از انجام تست، بارکد کیت، کد ملی بیمار، کد ملی نمونه‌گیر و تاریخ و محل نمونه گیری به صورت دیجیتال ثبت می شود و بعد از آن ردیابی افراد مرتبط با فرد آلوده به صورت هوشمند انجام می شود.  

مدیرعامل شرکت دانش بنیان سلامت الکترونیک برکت با یادآوری اینکه کیت تشخیص سریع اومیکرن با توان محققان داخلی تولید شده است، اظهار داشت: این محصول فناورانه ایرانی وارد بازار داخل کشور شده و در حال استفاده است.

مروجی تصریح کرد: این کیت دارای ۹۲ درصد دقت و ۹۸ درصد حساسیت است که نشان دهنده دقت بسیار بالای این محصول ایرانی است.

وی ظرفیت تولید روزانه این کیت را حدود ۲۰۰ هزار کیت اعلام کرد و گفت: در صورت نیاز کشور می توان این ظرفیت تولید را افزایش داد.

به گزارش ایرنا، محققان آفریقای جنوبی چندی پیش گونه‌ای جدید از ویروس کرونا را شناسایی کردند که دارای جهش‌های چندگانه است. سازمان جهانی بهداشت این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «اومیکرون» نام‌گذاری کرده است.

سویه اومیکرون دارای ۳۷ جهش در پروتئین اسپایک است که برای چسبیدن و حمله به سلول استفاده می‌شود. این تعداد جهش غیرعادی است و می‌تواند توجیهی برای گسترش سریع این گونه باشد. این سویه، قادر به آلوده کردن افراد واکسینه شده و نیز بهبودیافتگان است. در مقایسه با اومیکرون، گونه دلتا تنها دارای ۱۳ جهش ژنتیکی در پروتئین تاجدار خود است

براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت موارد ابتلا به اومیکرون در هر ۳۶ تا ۷۲ ساعت ۲ برابر می‌شود که این امر نشان می‌دهد این سویه جدید از «مزیت رشد قابل توجهی» نسبت به نوع دلتا که اکنون گونه غالب بوده، برخوردار است.