به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از گاردین، در این تحقیقات ۱۵ داوطلب که به سویه اومیکرون مبتلا شدهاند، مورد مطالعه قرار گرفتند تا واکنش سیستم ایمنی آنها نسبت به گونه دلتا مشخص شود. از این افراد ۱۱ نفر واکسنهای کرونا را تزریق کرده و سایرین واکسن دریافت نکرده بودند.
در نتیجه این مطالعه مشخص شد میزان ایمنی تمام این افراد در برابر گونه دلتا بهبود یافته است. بررسی نمونه خون این افراد پس از گذشت دو هفته از ورود ویروس به بدن آن ها نشان داد که توانایی سیستم ایمنی داوطلبان در مقابله با اومیکرون به میزان ۱۴ برابر و در مقابله با دلتا به میزان ۴.۴ برابر افزایش یافته است.
به گفته محققان به منظور دستیابی به نتایج قطعی درباره تاثیر اومیکرون بر مقاومت بدن در برابر دلتا، انجام تحقیقات بیشتر ضروری است.
سویه اومیکرون دارای ۳۷ جهش در پروتئین اسپایک است که برای چسبیدن و حمله به سلول استفاده میشود. این تعداد جهش غیر عادی است و میتواند توجیهی برای گسترش سریع این گونه باشد. این سویه، هم قادر به آلوده کردن افراد واکسینه شده، هم بهبودیافتگان است. در مقایسه با اومیکرون ، گونه دلتا تنها دارای ۱۳ جهش ژنتیکی در پروتئین تاجدار خود است.
به گزارش ایرنا، محققان آفریقای جنوبی چندی پیش گونهای جدید از ویروس کرونا را شناسایی کردند که دارای جهشهای چندگانه است. سازمان جهانی بهداشت این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «اومیکرون» نامگذاری کرده است.
این نهاد بین المللی در تازهترین گزارش خود اعلام کرد: موارد ابتلا به اومیکرون در هر ۳۶ تا ۷۲ ساعت ۲ برابر میشود که این امر نشان میدهد این سویه جدید از «مزیت رشد قابل توجهی» نسبت به نوع دلتا که اکنون گونه غالب بوده، برخوردار است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ مشاهده سویه اومیکرون کرونا در ایران را تایید کرد.
گزارش کامل این تحقیقات در medRxiv منتشر شده است.
نظر شما