به گزارش روز پنجشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، داده های این مطالعه نشان می دهد افرادی که روزی نصف قاشق غذا خوری یا میزان بیشتری از روغن زیتون را به رژیم غذایی خود اضافه کرده، در مقایسه با افرادی که به ندرت روغن زیتون مصرف می کنند یا هرگز این روغن را مصرف نمی کنند، ۱۹ درصد کمتر با خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی روبرو هستند.
محققان گفتند: آنها همچنین ۱۷ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان و ۱۸ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری ریه بودند. این میزان مصرف روغن زیتون همچنین با ۲۹ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون مرتبط است.
علاوه بر این، جایگزین کردن ۱۰ گرم یا کمتر از یک قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز با همان مقدار مارگارین، کره، سس مایونز و لبنیات، خطر مرگ زودهنگام ناشی از هر علت را در افراد تا ۳۴ درصد کاهش می دهد.
با این حال به گفته محققان، این موضوع در مورد جایگزینی روغن زیتون با سایر روغن های گیاهی صدق نمی کند. یکی از نویسندگان این مطالعه در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: یافته های ما از توصیه های غذایی فعلی برای افزایش مصرف روغن زیتون و سایر روغن های گیاهی غیراشباع حمایت می کند.
وی افزود: مطالعات اخیر نشان می دهد که مصرف چربیهای رژیمی از منابع گیاهی مانند روغن زیتون میتواند خطر سکته مغزی را کاهش دهد، در حالی که برخی دیگر دریافتهاند رژیم غذایی مدیترانهای که سرشار از روغن زیتون است، میتواند به پیشگیری از ابتلا به زوال عقل کمک کند.
مشروح این مطالعه در مجله American College of Cardiology منتشر شده است.