به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سعید ممبینی» در نشست هم اندیشی اتحادیههای صنف آهن و فولاد مراکز استان افزود: امروز صنف آهنآلات کمترین نقش را در زنجیره فولاد دارد.
وی با انتقاد از تصویب دستورالعملهای متعدد، افزود: سیاستهای اقتصادی در چهار دهه گذشته نوسانات زیادی داشته است و این نوسانات بهطور دائم تاثیراتی در بازار داشت.
رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به موضوع مالیات اصناف، گفت: دولت به علت کاهش درآمدهای نفتی به موضوع مالیات در بودجه سال ۱۴۰۱ توجه ویژهای کرده است، اما در دو سال اخیر با فراگیری ویروس کرونا و کاهش فعالیتهای عمرانی درآمدها کاهش چشمگیری داشته است.
ممبینی افزود: ۸۰ درصد از مجموع درآمدهای کشور به دولت تعلق دارد و فقط ۲۰ درصد از درآمدها در بین بخش خصوصی در گردش است و امیدواریم با اصلاح قوانین مالیاتی، اجحاف مالیاتی به اصناف کمتر و شرایط رقابت بیشتر شود.
این مقام صنفی پیشنهاد کرد که فعالان اقتصادی صنف آهن و فولاد با تجمیع سرمایههای خود بتوانند عاملی برای اثرگذاری و نقش آفرینی فعالان این صنف در زنجیره فولاد باشند.
رئیس اتاق اصناف تهران هم در این نشست گفت: تداوم این اجتماعات استانی میتواند راهگشای بسیاری از مسایل و مشکلات صنفی بهویژه صنف آهن و فولاد باشد.
«قاسم نودهفراهانی» افزود: به نظر میرسد دولت برای منتفع شدن از سود و بهره بیشتر باید عامل و ایجادکننده رقابت بین فعالان باشد تا چرخه تجارت با سرعت بیشتری فعالیت کند.
وی، راه اندازی واحدهای صنفی کوچک را در ایجاد سود و رقابت بیشتر موثر دانست و ادامهداد: دولت با به روز کردن ماشین آلات هفتهزار واحد صنفی در کشور میتواند گام موثری در راه اندازی واحدهای کوچک پرسود بردارد.
در ادامه رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد تهران گفت: بورس کالا را نخستین بار اتحادیه صنفی آهن و فولاد راهاندازی کرد.
«حمید رضا رستگار» افزود: اگر بخواهیم در بورس جایگاهی داشته باشیم باید بتوانیم با ایجاد یک تشکل قوی و راهاندازی تعاونی کشوری آهن اعضا را با یکدیگر هماهنگ کنیم و تشکیل این تعاونی میتواند کمک موثری به انسجام اقتصادی اعضا داشته باشد.
«مجتبی کواکبیان» رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد ساری هم در ادامه با اشاره به حذف «کد آیسیک» و رسته شغلی ضایعات در سامانه اصناف ایرانیان، گفت : برای حذف کد آیسیک باید یکسری فرایند ها طی میشد اما مسوولان یکشبه تصمیم به حذف آن گرفتند.