شهرکرد - ایرنا - نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد با اشاره به ضرورت در نظر گرفتن تمامی نیازهای زیرساختی در روند بازسازی مناطق زلزله زده کوهرنگ گفت: این بازسازی‌ها به شکلی حساب شده و آینده‌نگر انجام شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام روز چهارشنبه در دیدار حجت‌الاسلام حسین‌ روحانی‌نژاد نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: کار در مناطق زلزله‌زده کوهرنگ بسیار گسترده است و لازم است تمامی نیازهای مهم همچون معماری صحیح، آبرسانی‌ و فاضلاب و دیگر الزامات به شکلی حساب شده شکل بگیرد و روستاها به درستی سامان‌دهی‌ شوند.

وی با بیان اینکه بازسازی مناطق زلزله‌زده تنها بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیست و باید تمامی دستگاه‌های مرتبط در این راستا هم‌افزایی‌ داشته باشند، تصریح کرد: مهم آن است که هزینه‌ای در این حوزه صرف می‌شود و باید تمامی موارد به نحو مطلوب دیده شود.

نکونام همچنین اجرای طرح هادی برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار را ناکافی دانست و یادآور شد: این طرح نباید محدود به روستاهای خاصی شود و بهتر است برای دیگر روستاها نیز برنامه‌ریزی صورت بگیرد.

وی رفع تبعیض و برقراری عدالت در توسعه تمامی مناطق را متذکر شد و گفت: آسیب‌های وارده ناشی از ناعدالتی‌ها می‌تواند گسترده باشد از این رو مسئولیت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در این راستا بسیار سنگین‌تر خواهد بود.

امام جمعه شهرکرد افزود: همان‌گونه‌ که دیگر نهادهای زیرمجموعه دفتر مقام معظم رهبری وارد میدان شده و آبروی نظام را حفظ می‌کنند، انتظار می‌رود بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز  زینت بخش این مسیر باشد و اذهان و افکار را متوجه این موضوع نمایند که هرآنچه زیر نظر مستقیم مقام معظم رهبری قرار گرفته است، به خوبی به پیش می‌رود.

نکونام به بازدیدهای خود از مناطق کمتربرخوردار استان و شرایط نامناسب خانه‌های‌ روستایی در این مناطق اشاره و تصریح کرد: اگر چه افراد ساکن در این مناطق به داشتن چنین سرپناهی دلخوش هستند و بیش از این نیز برای احداث بنای مستحکم و دارای شرایط مناسب نمی‌تواند هزینه کنند اما نظام برای بهبود وضعیت مسئولیت‌ دارد و نمی‌تواند بی تفاوت باشد.

وی سهم ۶۰ هزار واحد مسکونی استان در طرح نهضت ملی مسکن را رقمی اندک خواند و اظهار داشت: بسیاری از مناطق استان از امکانات مطلوبی‌ در بخش‌های مسکن، آبرسانی، بهداشت و راه‌ ارتباطی‌ بهره‌مند نیستند و باید برای حل مشکلات توجه بیشتری صورت بگیرد.

نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه کار آواربرداری‌ در مناطق زلزله زده کوهرنگ با وجود تلاش‌های صورت گرفته، همچنان به کندی پیش می‌رود، افزود: باید علاوه بر هم‌افزایی‌ دستگاه‌های اجرایی، عرصه‌ برای حضور و فعالیت بیشتر گروه‌های‌ جهادی نیز فراهم شود.

نکونام به سردی هوا و سخت‌شدن شرایط زندگی در مناطق زلزله‌زده‌ نیز اشاره کرد و گفت: بسیاری از خانه‌هایی‌ که در این مناطق آسیب دیده‌اند و مردم همچنان در آنها ساکن‌ هستند، ایمنی لازم را ندارند که لازم است نوسازی این واحدها نیز در برنامه‌ها دیده شود تا به این بهانه یک منطقه ایمن تبدیل شود.

وی دغدغه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای بهبود وضعیت مسکن در حاشیه شهرها را دغدغه و حساسیتی به جا دانست و اظهار داشت: خانه‌های موجود در این مناطق نیز ناایمن‌ است و زندگی مردم در آن‌ها، یک زندگی کرامت‌گونه محسوب نمی‌شود که این‌ مسئله نیز باید برطرف شود.

نکونام همچنین بر حفظ سلامت اداری در مجموعه‌های‌ زیر نظر دفتر مقام معظم رهبری تاکید و تصریح کرد: نباید در این نهادها مشکلی در رابطه با منابع بیت‌المال صورت بگیرد و هر آنچه بنیاد مسکن به سمت خدمت‌رسانی‌ پیش برود بسیار مطلوب‌تر است.

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آمادگی ساماندهی بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های حاشیه شهرها را دارد

نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ادمه این دیدار با اشاره به اینکه این نهاد با توجه به ظرفیت‌های‌ موجود آمادگی ساماندهی بافت فرسوده و سکونتگاه‌های حاشیه شهرها را دارد، گفت: هم‌اکنون بنیاد برای این موضوع در ۱۰ منطقه همچون گچساران، زاهدان، بندرامام خمینی، چابهار، زابل و مشهد، عملیات بازسازی و ساماندهی را آغاز کرده است.

حجت الاسلام حسین روحانی‌نژاد افزود: ورود بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای ساماندهی بافت‌های فرسوده و خانه‌های‌ حاشیه شهرها نیازمند تعیین تکلیف قانونی و همچنین تامین اعتبارات مورد نیاز است که پیگیری‌ها در این راستا ادامه دارد.

وی همچنین به تاکیدات مقام معظم رهبری برای بازسازی مناطق آسیب دیده از بلایای طبیعی اشاره و تصریح کرد: اگرچه تلفات انسانی در این مناطق چندان چشمگیر نیست اما خسارت‌های‌ مالی وارده، نیاز به تسریع روند بازسازی را به منظور حفظ امید مردم به زندگی و نظام بیشتر کرده است.

روحانی‌نژاد خسارت‌های‌ وارده‌ در کوهرنگ ناشی از زلزله‌ دوازدهم مهر امسال را نیز گسترده بیان کرد و اظهار داشت: باید بیش از سه هزار مسکن‌ روستایی در این مناطق تامین شود که تعداد زیادی از آن‌ها در مصوبه اعتباری دولت دیده نشده‌اند که در این رابطه نیز رایزنی‌ها در حال انجام است.

وی تسهیلات ارائه شده برای بازسازی مناطق زلزله‌زده کوهرنگ را مطلوب دانست و گفت: اگرچه فعالیت‌های‌ بازسازی در سه بخش تقسیم‌بندی شده و اقدامات به طور مرتب پیگبری می‌شود اما شرایط جوی موجب محدودیت عملیاتی در این منطقه شده‌ است.

نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به طرح نهضت ملی مسکن و سهمیه ۶۰ هزار واحدی چهارمحال و بختیاری در این نهضت نیز اشاره کرد و یادآور شد: از این تعداد واحد مشخص شده، ۴۶ هزار واحد در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و ۱۴ هزار واحد در روستاها در مدت چهارسال احداث می‌شود که در این میان سهمیه شهر شهرکرد به صورت جداگانه لحاظ شده است.

روحانی‌نژاد مساله خانه‌سازی‌ برای محرومین را از دیگر تاکیدات مقام معظم رهبری بیان کرد و گفت: تلاش شده‌ است‌ در این زمینه از سال ۹۹ یک حرکت منسجم ملی شکل بگیرد که در همین راستا قرار است ۱۰۰ هزار واحد مسکونی ویژه قشر محرومین ساخته شود که سهم چهارمحال‌ و بختیاری سه هزار و ۴۰۰ واحد در نظر گرفته شده است.

وی با یادآوری ماموریت‌ بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در محرومیت‌زدایی از روستاها و شهرهای کوچک افزود: از سال ۸۰ تاکنون حدود ۵۲ درصد خانه‌های روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت بازسازی شده و به همین مقدار نیز برای واحدهای مسکونی سند مالکیت صادر شده است.

روحانی‌نژاد تصریح کرد: با روند مطلوب‌ بازسازی و بهسازی‌ خانه‌های‌ روستایی امید است در افق ۱۴۰۱ جشن پایان این اقدام به صورت ملی برگزار شود.

به گزارش ایرنا، نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سفری ۲ روزه به چهارمحال و بختیاری از نزدیک، جریان اجرای اقدامات این نهاد در استان را بررسی می‌کند.

زمین‌لرزه ۵.۷ ریشتری ساعت ۶ و ۹ دقیقه صبح دوشنبه ۱۲ مهر امسال مرز استان‌های چهارمحال و بختیاری و خوزستان حوالی چلگرد را لرزاند.این زمین لرزه در ۳۳ کیلومتری چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داده است.

این زلزله اگر چه خسارت جانی در پی نداشت اما میلیاردها تومان خسارت به بخش‌های مردمی، زیربنایی و کشاورزی به این استان وارد کرد.پس از آن نیز ۶۵ پس‌لرزه شهرستان کوهرنگ را لرزاند که بزرگی چهار مورد آن بیش از چهار ریشتر بود و موجب هراس و نگرانی مردم از پس‌لرزه‌های بعدی شد.