مشهد- ایرنا- معاون قضایی دادستان‌کل کشور گفت: گرفتاران اعتیاد استعداد بیشتری برای جرائم دارند و آمار پرونده‌های قضایی نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ درصد از جرایم به مساله اعتیاد برمی‌گردد.

سعید عمرانی عصر چهارشنبه در حاشیه نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اعتیاد ام المصائب کشور است که بسیاری از آسیب‌های اجتماعی چه در حوزه جرائم و چه در جنبه اجتماعی از جمله طلاق، اختلافات خانوادگی، سرقت‌ها، زورگیری‌ها و غیره به این مساله مربوط می شود.

وی در خصوص راهکارهای رفع کمبود اقامتگاه‌های نگهداری معتادان متجاهر در کشور گفت: ابتدا وظیفه نظام، حکومت و دستگاه‌های ذی‌ربط است که در این راستا ظرفیت‌سازی کنند، زیرا یک یا ۲ دستگاه دولتی به تنهایی نمی‌توانند این امر را محقق کنند، بلکه نیاز است تا تمامی دستگاه‌های مربوطه در این زمینه وارد میدان شوند که اکنون نیروهای مسلح و شهرداری‌ها نیز برای کمک پای کار آمده‌اند و در کنار دستگاه‌های دولتی، کمک گرفتن از خیران نیز مورد نظر است.

رییس دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه گفت: معتادان متجاهر، که بر اثر مشکلات اجتماعی و خانوادگی و یا خودخواسته، مرتکب اشتباه شده و به اعتیاد روی آورده اند، نیز عائله کشور هستند و بنا بر این باید در کنار ساخت مدرسه، مسجد و بیمارستان، زمینه ساخت اردوگاه‌ و مراکز و فضاهای مناسبی نیز برای ایجاد شرایط بهبود این افراد و کمک به بازگشت آنان به جامعه و خانواده، فراهم شود.

عمرانی افزود: در راستای ظرفیت سازی برای نگهداری معتادان متجاهر، همه نهادها و مجموعه‌ها موظف هستند که طبق وظایف قانونی خود در این خصوص اقدام کنند تا دیگر شاهد حضور این افراد در خیابان‌ها، پاتوق‌ها، پارک ها و محلات نباشیم چراکه این امر نه برای شهر مناسب است و و نه با کرامت انسانی سازگار است.

مکانیزه کردن فرایند رسیدگی راهی برای کاهش بروکراسی اداری و اطاله دادرسی‌ها

معاون قضایی دادستان‌کل کشور در خصوص اقدامات انجام شده برای کاهش طول دادرسی، گفت: طولانی شدن پروسه رسیدگی‌ به پرونده‌های قضایی یک آسیب است که برای جلوگیری از اطاله دادرسی در دستگاه قضا، ایجاد و طراحی سامانه‌ها و اتصال دفاتر قضایی به این سامانه‌ها و مکانیزه کردن فرایند رسیدگی در دستور کار قرار دارد که در همه کشور گسترش خواهد یافت.

عمرانی ادامه داد: در تلاش هستیم با مکانیزه کردن فرایند رسیدگی به دادرسی‌ها، طول زمان دادرسی را کاهش داده و سرعت رسیدگی به پرونده های قضایی را افزایش دهیم که با مکانیزه شدن فرایند رسیدگی، همه دفاتر قضایی و دفاتری که پرونده ها به آنجا ارجاع داده می شود، به یک سامانه متصل شده و همه اطلاعات در آنجا ثبت می‌شود که با راه اندازی این سامانه‌ها این فرایند و پروسه رسیدگی به پرونده‌های قضایی کوتاه‌تر خواهد شد و بروکراسی اداری نیز کاهش پیدا می کند.

رییس دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه با تاکید بر تداوم احیای واحدهای تولیدی تعطیل‌شده کشور، که تحت تملک بانک‌ها هستند، گفت: واحدهای تولیدی دسته‌بندی شده‌اند و آن‌هایی که قابل احیا باشند از طریق مصوبات ستاد تسهیل و با الزام بانک‌ها به همکاری و با مشارکت کسانی که تسهیلات دریافت کرده‌اند، بارها جلساتی برای رسیدن به توافقاتی در این خصوص برگزار شده است.

عمرانی افزود: با توجه به اینکه هدف ما حفظ ظرفیت موجود تولید است و شعارمان آن است که "هیچ کارخانه‌ای تعطیل و هیچ کارگری بی‌کار نشود"، در تلاش هستیم واحدهای قدیمی تعطیل شده را که قابلیت احیای مجدد و بازگشت به چرخه تولید دارند، احیا کنیم.