به گزارش ایرنا مهدی دوستی شامگاه پنجشنبه در نشست شورای اداری استان هرمزگان که با حضور آیتالله سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور برگزار شد، افزود: در این طرح تحولی، سیاست های دولت مردمی ایران قوی را مبنا قراردادهایم تا رشد اقتصادی و افزایش رفاه برای مردم در راستای پیشرفت توام با عدالت مورد تاکید رهبرمعظم انقلاب، تحقق یابد.
وی، آبرسانی به روستاها را از جمله مسائل اساسی استان هرمزگان اعلام کرد و بیان داشت: در مجموع ۷۵ هزار میلیارد ریال اعتبار برای انجام کار اساسی در بخش آب در این استان مورد نیاز است.
استاندار هرمزگان با اشاره به لزوم مهار روان آب ها، تصریح کرد: درخواست داریم که اعتبار لازم برای احداث سد گابریک تامین شود و احداث ۶ سد دیگر در استان هرمزگان نیز در دستورکار قرار گیرد.
وی تعیین تکلیف اسناد مالکیت زمین ها را از عمدهترین مسائل در بخش کشاورزی هرمزگان دانست و گفت: بلاتکلیفی اسناد مالکیت زمین های کشاورزی موجب کاهش سرمایهگذاری در این زمینه شده و درخواست تشکیل کارگروه در سطح ملی برای تعیین تکلیف این موضوع را داریم.
دوستی ایجاد صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی، توجه به ظرفیت خوب گیاهان دارویی در شهرستان بشاگرد، توسعه کشت گلخانهای و هیدروپونیک و تخصیص اعتبارات و تسهیلات بیشتر در راستای اصلاح الگوهای کشت را از مهمترین درخواستهای دیگر در بخش کشاورزی برشمرد.
وی هممچنین در بخش شیلات به پیچیدگی صدور مجوزها در زمینه صیادی اشاره کرد و اظهارداشت: نیازمند بازبینی در سیاست های این عرصه هستیم و خواسته ما این است که استان بتواند با اختیارات وسیع تر در این خصوص تصمیم گیری کند.
استاندار هرمزگان گفت: با ارتقای بهرهوری در زیرساختهای موجود باید تولید را افزایش دهیم که در این راستا رفع مشکل کمبود برق استخرهای پرورش میگو، باید مورد توجه قرار گیرد و همچنین صدور مجوز صید در آب های دور دست و لایروبی اسکلهها نیز از دیگر خواستههاست.
وی با اشاره به اهمیت توسعه حمل و نقل کالا، بیان کرد: با توجه به برنامه دولت سیزدهم در راستای دیپلماسی اقتصادی و افزایش مبادلات اقتصادی با کشورهای همسایه، استان هرمزگان در این زمینه از ظرفیتهای خوبی برخوردار است.
دوستی، نیاز به احداث بندر اقیانوسی نسل چهارم، توجه به صادرات محصولات کشاورزی، فعال سازی گمرکات غیرفعال در راستای توسعه تجارت، تسهیل قوانین تجارت ته لنجی و ایجاد سازوکار مشخص برای آن و راه اندازی پایانه های صادراتی تخصصی در زمینه شیلات و کشاورزی را از دیگر برنامههای مهم احصا شده برای استان هرمزگان برشمرد.
وی به برنامه ایجاد ابراکوسیستم دریایی در هرمزگان اشاره کرد و افزود: این طرح میتواند به عنوان پیشران صنعت گردشگری ایران، اجرایی میشود و همچنین جزیره هرمز ظرفیت تبدیل شدن به نخستین جزیره هوشمند ایران را دارد که باید بر روی توسعه این جزیره تمرکز شود.
استاندار هرمزگان، الزام صنایع بزرگ استان به ایجاد زنجیره ارزش در صنایع پایین دستی را از راهکارهای اساسی برای رفع مشکل بیکاری در هرمزگان دانست و عنوان کرد: هدایت منابع مالی صنایع در راستای ایفای مسوولیتهای اجتماعی، انتقال پروندههای مالیاتی صنایع بزرگ فعال در هرمزگان به استان و گردش مالی صنایع در بانک های استان، از دیگر مواردی است که در بخش صنایع باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به برنامههای فقرزدایی در هرمزگان تصریح کرد: طرح ارتقای رفاه ۴۶ محله و ۱۲۰ روستای کمتر برخوردار در هرمزگان نیز آماده شده که اجرای آن نیازمند اعتبارات ویژه است.
دوستی ادامه داد: تشکیل قرارگاه حضرت قمر بنی هاشم "علیه السلام" برای آبرسانی و رفع مشکلات در این زمینه و تقویت و راه اندازی هنرستان ها در سطح وسیع، از دیگر برنامههای مهم احصا شده در هرمزگان است.
وی افزود: همچنین درخواست صدور مجوز تردد خودروهای مناطق آزاد در هرمزگان را داریم که این امر در توسعه استان بسیار موثر خواهد بود.