مهدی دوستی روز سه شنبه به مناسبت ۱۰۰روز اول عملکرد دولت در استان هرمزگان درگفت و گو با ایرنا افزود: از ابتدای شروع فعالیتم در هرمزگان ضمن ارتباط و تعامل با گروه های مختلف در زمینه تقویت و توسعه زیرساخت های استان، چندین سفر به شهرستان های مختلف داشته و از نزدیک خواسته و مطالبات مردمی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته که به صورت کارشناسی جمع بندی و مورد توجه قرار می گیرد.
وی ادامه داد: در ۲۳آبانماه امسال ۲ زلزله بزرگ ۶.۴ و۶.۳ ریشتری در روستاهای بخش فین بندرعباس رخ داد که هرچند تلفات انسانی کمی داشت ولی خسارت های مالی فراوانی در روستاهاحدود ۳ هزار و ۱۰۱واحد احداثی و یک هزارو۶۰۰ واحد تعمیری و شهری ۵۸۲واحد مسکونی تعمیری کارشناسی و اطلاعات خانوارها در سیستم ثبت شد که نیاز به ساخت و ساز دارد و در این زمینه نهادهای امدادی و خدماتی و حتی صنایع استان با همکاری بنیاد مسکن در حال ساخت این واحدها هستند و دراین زمینه معاون عمرانی استانداری مامور شده که به طور شبانه روزی براین امور نظارت کند.
استاندار هرمزگان یادآورشد: در جریان این زلزله با دستور حضرت آیت الله رییسی، بلافاصله معاون اول رییس جمهوری به همران وزرای نیرو و بهداشت ودرمان به هرمزگان سفر کردند و پس از آن معاون اقتصادی رییس جمهوری از محل زلزله بازدید کرده و تصمیم های خوبی برای رفع مشکل مردم گرفته شد.
دوستی اضافه کرد: احداث، بازسازی و تعمیر منازل آسیب دیده، جبران خسارت دامداران آسیب دیده از زلزله، راهاندازی بنگاه های کوچک به منظور تامین اشتغال مردم با کمک بنیاد برکت، احداث سوله بحران، راهاندازی پایگاه های امداد روستایی، تعمیر مدارس آسیب دیده، کمک به توسعه امکانات درمانی و افزایش تخت های بیمارستانی از جمله مصوبات مهم سفر محمد مخبر به هرمزگان بود.
وی اظهارداشت: در حال حاضر روستاهای بخش فین بندرعباس شامل «رضوان»، «ذرتو»، «کوه سیاه»، «گیشان غربی و شرقی»، «آب بالا و آب پایین»، «آب شیرین بالا و آب شیرین پایین»، «مزرا بالا و پایین» و «سیاهو» بیشترین آسیب از زلزله ۲۳ آبان ماه امسال را دیده اند که با مدیریت وی تلاش برای آواربرداری و بازسازی در این مناطق با حضور جهادی نیروهای بسیج، سپاه، استانداری، هلال احمر، بنیاد مسکن و دیگر ارگان ها انجام شده و در حال ساخت مسکن هستیم.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان تصریح کرد: هرچند تاکنون اعتبار ملی برای زلزله زدگان استان اختصاص نیافته است و پیگیری مسوولان برای تامین این اعتبار بوده اما در حال حاضر تلاش دستگاه های امدادی، جهادی و بنیاد مسکن هرمزگان براین است که از منابع استانی همه زلزله زدگان آسیب دیده تا پایان سال اسکان یابند.
ملاقات و دیدارهای مردمی استاندار هرمزگان با مردم در روزهای سه شنبه و جمعه
یکی از اهداف دولت سیزدهم احیای دیدارهای مردمی بوده که استاندار هرمزگان در این مدت به بیش از هشت شهرستان میناب، رودان، بستک، بندرلنگه، پارسیان، بشاگرد، حاجی آباد و جاسک استان سرکشی و با مردم دیدار کرده که عمده مطالبات مردمی از استاندار رفع گرفتاری بویژه اشتغال است.
استاندار هرمزگان سوم آبانماه جاری با صدور بخشنامه ای به مدیران کل دستگاه های اجرایی استان دستوردادملاقات و دیدارهای چهره به چهره مدیران با مردم در روزهای سه شنبه در راستای سیاست های دولت مردمی، برگزار شود، با توجه به اینکه برقراری ارتباط دوسویه بین دولتمردان و مردم، جزئی از حقوق متقابل بین آن هاست و بی تردید رسالت تمام دستگاههای اجرایی پاسخگویی به مطالبات مردم است.
دوستی در دیدارهای چهره به چهره را با مردم تجربه کرده و مردم برخی ناگفته های خود را با وی در میان گذاشته که در مواردی باعث حیرت استاندار شده است ولی فرصتی برای پیگیری مطالبات و درد ودل ها فراهم آورده؛ از همین رو جمعه ها اختصاص به سفر به شهرستان ها دارد و روزهای سه شنبه همه معاونان و مدیران اجرایی استان موظف به دیدار مردمی و پیگیری مسائل و مشکلات مردم هستند.
وی بیان داشت: در راستای سیاست های دولت مردمی و به منظور تسهیل و سرعت بخشی در دریافت و پیگیری درخواست ها و مشکلات مردمی، همچنین جهت افزایش مسوولیت پذیری، اعتماد عمومی، سلامت اداری، صیانت از حقوق و جلب رضایت مندی مردم، برگزاری دیدارهای چهره به چهره با مردم، لغو تمامی ماموریت ها و نشست های غیرضروری در روزهای سه شنبه به منظور ارج نهادن به حقوق شهروندی و تکریم ارباب رجوع، ارسال گزارش ملاقات های مردمی به اداره کل بازرسی استانداری، برنامه ریزی برای حضور در مرکز سامد استان به منظور ارتباط مستقیم و بی واسطه با مردم از طریق تلفن ۱۱۱ و بهرهبرداری از نقطه نظرها، پیشنهادهای و انتقادهای آنان، مورد انتظار است.
استاندار هرمزگان اظهارداشت: همچنین اداره کل بازرسی استانداری موظف است، به منظور بررسی نحوه برگزاری نشست ملاقات مردمی در روزهای سهشنبه، بازدیدهای سرزده از دستگاهها انجام شود، نظارت بر حسن اجرای این بخشنامه بر عهده معاونت توسعه مدیریت و منابع و اداره کل مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری می باشد.
وی گفت: با توجه به ضرورت ارتباط دوسویه و مستمر مردم با مجموعه دولت، سامانه ارتباط مردم با دولت (۱۱۱)، شماره تلفن ۰۷۶۳۳۶۱۰۵۸۴، کد دستوری # ۱ * ۳۱۲۲ * ۶۶۵۵ * و سامانه پیامک ۵۰۰۰۵۹۹۶۹۹۶، آماده دریافت شکایت ها، انتقادها و پیشنهادهای مردمی است.
همچنین امکان ارتباط مستقیم با استاندار هرمزگان، ارسال پیشنهادها و انتقادها، ثبت شکایت در سامانه وزارت کشور و استانداری ها و ارتباط مستقیم با رییس ستاد کرونا هرمزگان در پورتال اطلاع رسانی استانداری هرمزگان فراهم شده است.
توسعه و پیشرفت توام با هم در هرمزگان صورت گیرد
استاندار هرمزگان با تاکید بر اینکه تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص دستیابی به پیشرفت توام با عدالت، باید سرلوحه کار همه باشد، گفت: تلاش جدی و همهجانبه دولت سیزدهم ایجاد زیرساختها برای رسیدن به پیشرفت توام با عدالت و متوازن درهمه مناطق استان به ویژه این استان خواهد بود.
دوستی، نقش زنان را در خانواده محوری و اساسی دانست و اظهارداشت: باید مسائل اقشار مختلف زنان در استان هرمزگان به طور دقیق بررسی و برای آن راهکار مناسب درنظرگرفته و چاره اندیشی شود.
وی، نوع تربیت فرزندان در مهد کودک ها را یکی از دغدغههای مهم در راستای تربیت خوب نسل های بعدی دانست و ادامه داد: در خصوص شیوههای مناسب تربیت کودکان در مهد کودک ها باید همفکری داشته باشیم تا به نتیجه خوبی برسیم و همچنین باید نظارت جدی در این زمینه بر مهدهای کودک صورت گیرد.
استاندار هرمزگان در ادامه به فعالیتهای اقتصادی زنان استان هرمزگان به ویژه در زمینه صنایع دستی اشاره کرد و افزود: ایجاد نمایشگاه دائمی صنایع دستی هرمزگان در مرکز کشور میتواند، معرف مهمی برای تولیدات صنایع دستی این استان باشد که این مهم مورد بررسی قرار گیرد.
دوستی، توجه به درمان ناباروری را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: مراکز درمان ناباروری باید در شرق و غرب استان هرمزگان راهاندازی شود و در این خصوص پیگیری جدی توسط دانشگاه علوم پزشکی صورت گیرد.
وی همچنین بر لزوم بررسی دقیق آمار تعداد بازماندگان از تحصیل در استان هرمزگان و پیگیری رفع مشکلات دختران در این زمینه و همچنین بر لزوم توجه به عملیاتی شدن قوانین در جامعه به عنوان توسعه اجرایی تاکید کرد و بیان داشت: باید همه توان خود را بگذاریم که ضریب اجرای قوانین افزایش یابد و برای تحقق این مهم نیازمند راهاندازی شبکه مردمی نظارت بر اجرای قوانین هستیم تا نظارت گسترده در این خصوص صورت گیرد.
دوستی همچنین با تاکید بر لزوم توجه به ایجاد بازارهای جدید برای محصولات تولیدی، اظهارداشت: با توجه به همسایگی هرمزگان با کشورهای جنوب خلیج فارس، باید توجه ویژهای به بازاریابی محصولات تولیدی استان، از طریق رایزن اقتصادی سفارتخانههای کشورمان در این منطقه صورت گیرد.
توجه به زیرساخت های بهداشتی و درمانی هرمزگان
استان هرمزگان دارای ۱۷ بیمارستان دولتی با یک هزار و ۱۵۰ تخت فعال است که طبق گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی، این استان با کمبود یک هزار تخت بیمارستانی مواجه است که این بخش هم مورد توجه دولت سیزدهم قرار گرفته است.
استاندار هرمزگان در خصوص وضعیت بهداشت و درمان استان، که از بیمارستان های ۲۶۴ تختخوابی نفت ستاره خلیج فارس و بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس بازدید کرد و آخرین روند این طرح های بهداشتی درمانی را مورد بررسی قرار داده، گفت: اساسیترین کار در هرمزگان طبق اظهارنظر مسوولان و نمایندگان؛ ساخت و اتمام بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس عنوان شده بود که نقش مهمی در افزایش امکانات درمانی استان هرمزگان خواهد داشت.
دوستی درخصوص روند اجرای بیمارستان ۲۶۴ تختخوابی نفت ستاره خلیج فارس در محوطه بیمارستان شهید محمدی بندرعباس افزود: این بیمارستان که در راستای ایفای مسوولیتهای اجتماعی این پالایشگاه درحال ساخت است، دارای ۲۷ هزار مترمربع زیربنا خواهد بود که شامل هفت طبقه است و بخشهای آزمایشگاه فیزیولوژی (پاراکلینیک قلب، پاراکلینیک مغز و اعصاب، پاراکلینیک ریه)، فیزیوتراپی، ۱۰ اتاق عمل، داروخانه، سالن اجتماعات و بخش آموزشی با ۳۵۰ صندلی، ICU، POST CCU، CCU و POST ICU، تاسیسات، تصویربرداری، امحای زباله، انبار مرکزی، رختشوی خانه، استریل مرکزی، آشپزخانه، غذاخوری و رختکن مرکزی کارکنان را در خود جای خواهد داد.
وی بیان داشت: این بیمارستان در مرحله نهایی شامل ۱۶۸ تخت بستری در هفت بخش ۲۴ تختخوابی، ۷۰ تخت مراقبت ویژه و مراقبت ویژه متوسط و ۳۶ تخت بستری در بخش ایزوله است و بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس نیز قرار است طبق برنامه ریزی انجام شده مرحله نخست آن تا پایان امسال به بهره برداری برسد.
تصویب هفت هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال برای محرومیت زدایی در هرمزگان
استاندار هرمزگان یادآورشد: هفت هزارو۲۳۰میلیارد ریال اعتبار به منظور رفع محرومیت از مناطق کم برخوردار، بین پنج بخش آبرسانی، راه روستایی، مدارس، بهداشت و درمان و آبخیزداری در سطح استان توزیع و به تصویب رسید که این مبلغ از اعتبارات بند (۳) جدول (۱۷) قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور که به منظور رفع محرومیت از مناطق کم برخوردار پیش بینی شده است، تامین میشود.
دوستی افزود: ۲۴۴ طرح محرومیت زدایی در مجموع به تصویب رسید که ۹۵ طرح با اعتبار یک هزار و ۵۴۰ میلیارد ریال در بخش مدارس، ۱۱۷ طرح در بخش بهداشت و درمان با اعتبار یک هزار و ۱۶۰میلیارد ریال، ۱۸ طرح آبرسانی با اعتبار ۲ هزار و ۴۳۵ میلیارد ریال، هفت طرح راه روستایی با اعتبار ۶۷۴ میلیارد ریال و هفت طرح آبخیزداری و آبخوانداری با اعتبار یک هزار و ۴۲۲میلیارد ریال به تصویب رسید که طرح های نیمه تمام و قابل خاتمه درسال ۱۴۰۰، در توزیع اعتبارات در اولویت قرار گرفته اند.
عدالت در واگذاری مجوز واردات کالا در هرمزگان
استاندار هرمزگان همچنین با اشاره به اینکه به جای اعطای مجوز واردات با حجم بالا به یک نفر، می توان از این ظرفیت برای تقویت بازارچه های مرزی و افرادی که به صورت سنتی و با لنج کار واردات را انجام می دهند، استفاده کرد؛ تاکید کرد: اگر در هرمزگان خواهان پیشرفت هستیم، باید بستر گفت و گو و مشارکت مردم در تصمیم گیری ها فراهم شود.
دوستی با بیان اینکه دغدغه مردم در خصوص اشتغال و برخورداری از رفاه، یک دغدغه درست و بهحق است، افزود: انحصار، ایجاد محدودیت و قوانین پیچیده مجوزها، مردم و کشور را دچار مشکل کرده و اگر در عرصه عمل این ۲ بستر مهم محقق نشود و تصمیم ها بر مبنای خرد جمعی اتخاذ نشود، در واقع عوایدی برای مردم نخواهد داشت.
استاندار هرمزگان با اشاره به چرایی نداشتن تحرک و سکون در برخی بخش ها، تصریح کرد: تلاشهایی که در استان برای پیشرفت صورت گرفته است، در برخی از بخش ها در خور توجه بوده اما به اندازه ای نبوده که بتواند بستر پرظرفیت هرمزگان را برای دستیابی به تحول و توسعه به حرکت درآورد.
دوستی، با طرح این پرسش که چرا هرمزگان با مساحتی مشابه بسیاری از کشورهای همسایه و برخورداری از ظرفیت های فراوان باید از نظر شاخصهای رشد و توسعه یافتگی دچارعقبماندگی باشد؟، ادامه داد: باید برای جبران این عقب ماندگی، نخبگان و مردم دست به دست هم بدهند که پیشرفت همراه با عدالت که مدنظر رهبرمعظم انقلاب بوده، محقق شود.
وی گفت: توسعه ای که در استان هرمزگان اتفاق افتاده است، پیشرفت همراه با عدالت نیست، همچنین توسعه نامتوازن صنعتی که مبتنی بر ایجاد بنگاه های صنعتی بزرگ مقیاس است که منفعت چندانی برای مردم نداشته است.
مقام عالی اجرایی هرمزگان با انتقاد از پیچیده کردن فرآیند راه اندازی کسب و کارها، بیان کرد: اگر شما فرماندار یا مدیری را دیدید که پرونده سرمایه گذاری یک فرد را در دست گرفته و برای حل مشکل آن تلاش می کند به او نباید خیلی شک کرد؛ باید نسبت به مدیری تردید کرد که نه تنها مشکلات را حل نمی کند بلکه مانع تراشی می کند.
دوستی اضافه کرد: با توجه به کمبود منابع دولتی، تنها راه پیشرفت هرمزگان، استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران، تکریم و سرعت بخشی در کار آنان به عنوان برنامه محوری دولت در استان است.
وی همچنین از آغاز فرآیند شناسایی پهنه های آماده سرمایه گذاری و دریافت مجوزها در نقاط مختلف استان خبرداد و گفت: گرفتن مجوز سرمایه گذاری در پهنه های خالی از مجوز در نقاط مختلف استان با ایجاد مزیت نسبی، تمایل به سرمایهگذاری در این مناطق را افزایش می دهد.
استاندار هرمزگان عنوان کرد: تمام تلاشمان این است که با رکن عدل و عقل کارها را به پیش ببریم و اگر غیر از این مسیر راه دیگری را برویم، به طور قطع این پیشرفت و توسعه ناپایدار خواهد بود.
ابعاد واگذاری زمین ها در استان هرمزگان باید تغییر کند
استاندار هرمزگان همچنین با تاکید بر لزوم تلاش و حرکت در راستای تحقق پیشرفت توام با عدالت مدنظر رهبرمعظم انقلاب درهرمزگان، از ابعاد و مدل واگذاری زمین ها در استان انتقاد کرد و بیان داشت: متأسفانه ابعاد درخواستها و مدل واگذاری زمین ها در هرمزگان بسیار بزرگ است که با پیشرفت همراه با عدالت همخوانی ندارد و ابعاد واگذاری زمین ها در استان باید تغییر کند.
دوستی، خواستار تمرکز بر روی اجرای پروژههای مولد در هرمزگان شد و بیان داشت: اجرای این طرح ها موجب پیشرفت و رشد اقتصادی در استان خواهد شد بنا براین اعتبارات را باید به طرح های مولد اختصاص دهیم و از طریق این طرح در استان هرمزگان شغل ایجاد خواهد شد.
وی، حمایت از شرکتهای دانش بنیان را یکی از برنامههای اصلی مجموعه دولت در استان اعلام کرد و افزود: علاوه بر این فعال شدن شرکت های توسعه تجارت و شرکت های خدمات بهرهوری تولید در هرمزگان نیز در اولویت قرار دارد.
وی با اشاره به پیگیری طرحهای پنجره واحد سرمایهگذاری و ایجاد نواحی سرمایهگذاری در راستای تسهیل سرمایهگذاری در هرمزگان، بر لزوم رشد و توسعه شهر بندرعباس به عنوان مرکز استان تاکید کرد و اظهارداشت: بندرعباس باید شهری توسعه یافته و برخوردار از امکانات تفریحی و گردشگری و فناوری های نوین درعرصه شهری باشد.
چالشهای آماری و آموزشی استان هرمزگان باید برطرف شود
استاندار هرمزگان گفت: این استان در برخی حوزهها از جمله آمار با چالشهایی روبهروست که باید با برنامه و در مدت ۶ ماه برطرف شود، رفع این چالشها در برنامه ریزی صحیحتر و شناخت بهتر از شرایط کمک میکند که بایستی نشستی برای این موضوع برگزار شود.
دوستی اظهارداشت: این امر برای ترسیم بهتر مسیر جهت رسیدن به اهداف تعیین شده در حوزه اقتصادی که دولت برای هرمزگان تعیین کرده، اثرگذار است و بهرهوری برای دست یابی به اهداف اقتصادی به ویژه در زمینه تولید ناخالص داخلی هرمزگان مورد توجه قرار گیرد و اقدام این استان در تعیین سهم بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات در تولید ناخالص داخلی شهرستانها قابل تقدیر است.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان به برنامهریزی جهت ارتقای رتبههای دانش آموزان استان هرمزگان در آزمون سراسری ورود به دانشگاهها اشاره کرد وبیان داشت: در این زمینه کارگروه ویژهای تشکیل شده که از نخبگان و اساتید دانشگاهی استان میخواهیم در این خصوص کمک کنند،در زمینههای مختلف، آماده استقبال و استفاده از ظرفیتها، ایده ها و نظرهای نخبگان و اساتید دانشگاهی استان هرمزگان هستیم.
باید رتبه های بیکاری در استان هرمزگان را کاهش دهیم
استاندار هرمزگان با تاکید بر فراهم کردن زیرساخت های اشتغال، گفت: کاهش نرخ ۱۸ درصدی بیکاری از اولویت های استان است که رتبه نخست بیکاری و رتبه نخست شاخص فلاکت و بسیاری از شاخص های دیگر دستاورد دولت قبلی است که باید برای آن به دنبال راهکار باشیم و پروژه های مولد اقتصادی تنها راه برون رفت از این شرایط فعلی است.
دوستی، با طرح این سوال که اگر فرزندان ما بیکار باشند و روی جاده آسفالته روستایی قدم بزنند چه فایدهای دارد؟ افزود: انجام پروژه های عمرانی به طور قطع وظیفه ما به عنوان بخش دولتی است اما پیگیری برای واردات و تهیه نهادههای ارقام پرمحصولی مثل خرما بسیار پراهمیت تر از اجرای یک پروژه عمرانی است.
وی اضافه کرد: هرمزگانی ها به طور متوسط از هر هکتار ۳.۳ تن خرما برداشت می کنند در حالی که در کشور این نرخ ۴.۷ تن در هر هکتار است و یا در کشوری مانند مصر ۳۱ تن خرما از هر هکتار برداشت می شود.
استاندار هرمزگان افزود: ما یا باید مثل ۴۰ سال گذشته و به صورت قطره چکانی به پروژه های عمرانی مختلف منابع تزریق کنیم که تکمیل هر کدام با وضعیت منابع تخصیصی، ممکن است چندین سال طول بکشد و یا اینکه تلاش کنیم اعتبارات را برای پروژه های مولد در شهرستان ها تخصیص دهیم که مساله اشتغال را حل کنیم لذا هرمزگان مسیری را در این چهار دهه طی کرده که شرایط فعلی به خوبی مبین اوضاع استان است و مجموعه انتظاراتی که بر زمین مانده است.
وی عنوان کرد: من پیشنهادم این است که در این خصوص تجدید نظر کنیم و جای اینکه ۲میلیارد تومان بدهیم و یک پارک درست کنیم، حاضر هستیم برای منطقه شما چندین برابر آن اعتبار جذب کنیم و منابع تخصیص دهیم اما این پروژه بتواند مولد باشد و برای مردم منطقه شغل ایجاد کند.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه منابع مالی در کشور و اساسا درهمه جای دنیا محدود و نیازها نامحدود است، اظهارکرد: در کشور چند هزار پروژه عمرانی نیمه تمام داریم که تکمیل پروژههای عمرانی کشور به بیش از ۷۵۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد.
دوستی با برشمردن برخی از پروژه های مولد که می تواند باعث توسعه و پیوند اقتصادی مناطق شود، گفت: می توانیم از طریق احداث یک مسیر ارتباطی ۱۷ کیلومتری، شهرستان رودان را به عنوان یک منطقه فعال کشاورزی به تیاب میناب به عنوان یک پایگاه صادراتی متصل کنیم که بتوان اشتغال و معیشت مردم هر ۲ منطقه را تامین کرد.وی، ممانعت از سرازیر شدن ۲۶۰ میلیون مترمکعب آب در شرق هرمزگان به دریای عمان را با استفاده از سدهای درحال ساخت، یک اولویت دیگر برشمرد و عنوان کرد: با این میزان آب، حداقل ۱۴هزار هکتار زمین کشاورزی را می توان زیرکشت بُرد که اعتباری نزدیک به چهارهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد و با این اعتبار می توان تمام راههای روستایی استان را آسفالت کرد اما میزان اثرگذاری این دو گزینه در اقتصاد استان به هیچ وجه قابل قیاس نیست.
استاندار هرمزگان با اشاره به سفر اخیر خود به شهرستان پارسیان، بهرهبرداری از منابع موجود را مورد تاکید قرارداد و اظهارداشت: در سرزمین خشک ایران و شهرستانی مانند پارسیان چرا باید اعتبار هزینه شود و کانالی با دبی بالا برای هدایت آب های سطحی به دریا ساخته شود؟ این آب می تواند با احداث سدی در بالادست مورد استفاده قرار بگیرد.
دوستی در خصوص درخواست روسای شورای اسلامی شهرستان های استان برای برقراری خط پروازی صادرات محصولات کشاورزی، اضافه کرد: طی ۴۵ روز گذشته رایزنی های متعددی با بخش های مختلف انجام شده و اگر محصولات کشاورزی با استفاده از ظرفیت ناوگان هوایی صادر شود، کالای با کیفیت تری به دست مشتریان خارجی می رسد و به نوعی بازار محصولات ایرانی پررونقتر می شود و با فعال سازی این بخش، فرودگاه بندرلنگه و بندرعباس هم جانی دوباره خواهد گرفت.
فرآیند تحول در جزیره های هرمزگان باید به نفع مردم تغییر کند
استاندار هرمزگان گفت: بیش از ۶۵ درصد مصوبه های سند توسعه جزیره های استان اجرایی شده است و امیدواریم با برگزاری منظم نشست ها و تصمیم های میدانی، فرآیند تحول در جزیره ها به نفع مردم تغییر کند.
دوستی با اشاره به بررسی روند اجرای سند توسعه پایدار و رفع مشکلات ساکنان جزیره های استان، با تاکید بر لزوم اجرای مصوبه های سند توسعه جزیره های هرمزگان توسط دستگاه های اجرایی افزود: روند اجرای مصوبه های سند توسعه جزیره های استان به صورت منظم بررسی می شود، پیرو (بند ۱۰ ) سیاست های کلی جمعیت ابلاغی از سوی رهبرمعظم انقلاب، مصوباتی که در راستای تحقق آن به تصویب رسیده باید با جدیت دنبال و به صورت مستمر پیگیری شود.
وی اظهارداشت: توسعه جزیره های هرمزگان راهبردی اساسی خواهد بود که با جدیت در استان دنبال خواهد شد و تلاش داریم با استفاده از ظرفیت های موجود و فراهم سازی امکانات ایفای نقش بینالمللی برای جزیره ها و توسعه نقش تجارت و تولید، معیشت و اشتغال این مناطق را رونق دهیم.
دوستی با اشاره به نقش درآمدهای مالیاتی در توسعه و عمران جزیره های هرمزگان گفت: پیگیری لازم به منظور پرداخت مالیات شرکت ها و بنگاه ها در استان، بهویژه شرکت های نفتی که در جزیره های استان مستقر هستند، باید صورت بگیرد، تکمیل رینگ دور جزیره هرمز و لارک را هم مورد تاکید قرار است و این طرح ها باید به سرعت تکمیل شود و تامین منابع اعتباری آن ها در نشستی فوری، مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی، ضرورت تثبیت و توسعه ظرفیت حمل و نقل دریایی و هوایی در جزیره های استان را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: به منظور پیشگیری از کاهش ظرفیت ناوگان حمل و نقل دریایی و ریلی، باید تامین اعتبار پایدار در دستورکار قرار بگیرد و الگوها را به گونه ای تعریف کنیم که تامین اعتبار این حوزه متکی به ظرفیت داخل استان باشد و با درآمدزایی شرایط فعلی را راهبری کنیم.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان همچنین خواستار بررسی و ارزیابی طرح تفصیلی جزیره بوموسی شد و گفت: سند چشم انداز توسعه متوازن جزیره های استان باید براساس نیاز سنجی منطقه بازنگری و تدوین شود.
دوستی خاطرنشان کرد: باید شرایط به گونه ای مهیا شود که سرمایه گذاران با اطمینان خاطر و سپری شدن حداقل زمان ممکن، امکان سرمایه گذاری داشته باشند و بتوانند به توسعه پایدار و افزایش جمعیت جزایر کمک کنند.
ظرفیت های گردشگری هرمزگان بی نظیر است
استاندارهرمزگان یادآورشد: با توجه پایش ظرفیت ها و کمک به تحقق برنامه های در دست تدوین حوزه گردشگری هرمزگان، ظرفیت گردشگری استان بی نظیر است اما سطح بهره مندی این منطقه از توانمندی های موجود، تنها به سفره خانه های کوچک و بومگردی ها محدود می شود.
دوستی، هدف اصلی برای ارتقای حوزه گردشگری در استان هرمزگان را ایجاد اَبَر اکوسیستم گردشگری با استفاده از ظرفیت ۶ منطقه شامل جزایر قشم، هرمز، هنگام، لارک و جنگلهای حرای خمیر و ساحل بندرعباس اشاره کرد و افزود: چند بانک مختلف نیز برای بررسی این طرح اعلام آمادگی کرده اند اما موضوع مهم این است که نقش اصلی در اجرای این طرح باید به مردم واگذار شود.
مقام عالی اجرایی استان هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود، نبود نظارت بر پروژه های عمرانی را از دیگر ضعف های اساسی در استان برشمرد و تصریح کرد: در زلزله اخیر بخش فین، در بازدید میدانی از پروژه ها مشخص شد برخی از ساختمانهای دولتی و مدارس تخریب شده بود که ناظر و پیمانکار پروژه باید در این خصوص پاسخگو باشند.
دوستی بیان داشت: باید جلوی آدم های فاسد و پیمانکارانی که پول مردم و دولت را گرفته اند و به این شیوه افتضاح پروژه را تحویل داده اند؛ ایستاد و خسارتی که به بیت المال وارد کرده اند را پرداخت کنند.
استاندار هرمزگان یادآورشد: برنامه ویژه برای افزایش قبولی و رتبه های برتر در کنکور ۱۴۰۱ باشد که در این راستا کارگروه ویژهای برای تقویت بنیه عملی معلمان و دانش آموزان راهاندازی شده و زیرساخت های لازم، بنا به نیاز هر منطقه نیز فراهم می شود.
وی در ادامه گفت: هرمزگان یک استان خدمات و تجارت محور است و گردشگری یکی از مزیتهای نسبی آن محسوب میشود که در این صورت می طلبد خودروهای مناطق آزاد در سطح استان رفت و آمد داشته باشند لذا گسترش پوشش فت و آمد خودروهای مناطق آزاد در جغرافیای وسیع هرمزگان، امکان ارائه خدمات بهتر به خصوص در زمینه گردشگری در این استان را فراهم میکند.
نماینده عالی دولت دراستان هرمزگان همچنین به مشکلات اسناد مالکیت مسکونی و کشاورزی در هرمزگان اشاره کرد و گفت: تعیین تکلیف اسناد مالکیت مردم، برای توسعه شهری و کسب و کارهای خرد و متوسط در استان ضروری است و در صورت حل این مساله، سرمایهگذاریهای جدید نیز بهتر در این منطقه شکل میگیرد.
دوستی، توسعه خوشه های صنعتی و خدماتی و زنجیره های ارزش توسط صنایع غرب بندرعباس را از دیگر موارد مهم برای این استان برشمرد و خواستار توجه به آن شد و همچنین بر لزوم تسهیل تجارت از طریق دریا و صیادی در هرمزگان تاکید کرد.
شرق و غرب هرمزگان در کانون توجه دولت
استاندار هرمزگان گفت: در جریان بازدید از بیمارستان۱۶۰ تختخوابی میناب متوجه شدیم این بیمارستان بدلیل مشکلات اعتباری متوقف شده که با پیگیری و به ویژه جذب اعتبارات ملی، این پروژه فعال و تکمیل شود لذا با توجه به گستردگی و وسعت استان و پیشبرد کارها، توسعه ویژه شرق با محوریت میناب و غرب هم با بندرلنگه راهبرد اصلی مدیریت استان است.
دوستی افزود: باتوجه به تمرکز امکانات مختلف در مرکز استان، مردم دیگر شهرستانهای هرمزگان مجبور هستند برای موارد مختلف از جمله خدمات پزشکی به بندرعباس مراجعه کنند لذا به دنبال توسعه خدمات و ایجاد دانشگاه علوم پزشکی و مرکز درمان ناباروری در شرق (میناب) و غرب(بندرلنگه) هستیم هستیم.
استاندار هرمزگان اظهار داشت: شرق استان هرمزگان نیازمند ایجاد قطب دانشگاهی و پزشکی قوی است که علاوه بر احداث بیمارستان، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص نیز صورت گیرد و با توسعه و ایجاد دانشگاه علوم پزشکی و ایجاد زیرساختهای درمانی، تلاش خواهیم کرد پاسخگوی مردم شریف شرق هرمزگان باشیم.
دوستی با اشاره به بازدید از سد استقلال میناب به عنوان یکی از اساسی ترین تاسیسات زیرساختی استان هرمزگان در زمینه تامین آب، گفت: تامین آب از مسائل اصلی در میناب است و با توجه به اینکه شغل اصلی بسیاری از مردم این شهرستان، کشاورزی است، کشت خارج از فصل شهرستان میناب حتی میتواند با صادرات محصولات تولیدی، برای کشور ارزآوری داشته باشد.
وی یاد آورشد: براین اساس تمرکز ویژهای روی این موضوع خواهیم داشت و با تخصیص تسهیلات حمایت از کشت های نوین و گلخانهای، تلاش میکنیم کمبود منابع آب از طریق شیوههای نوین کشت محصولات کشاورزی، جبران و جایگزین شود.
استاندار هرمزگان، آبرسانی و تامین آب شرب بهداشتی و سالم برای روستاها را از مهمترین اولویتها در هرمزگان اعلام کرد و اظهار اشت: همچنین تصمیم های خوبی برای تامین آب مورد نیاز مردم ساکن در مجاورت سد سرنی شهرستان میناب اتخاذ شد و تامین آب مورد نیاز در بخش کشاورزی از طریق این سد صورت میگیرد.
دوستی بیان داشت: آب شرب شهرستانهای ساحلی به ویژه بندرعباس را تا حد امکان از طریق آبشیرینکن ها تامین خواهیم کرد تا آب سدها برای توسعه به ویژه در شرق هرمزگان و شهرستان میناب مورد استفاده قرار گیرد.
وی، بهسازی و توسعه اسکله بندرتیاب جهت تسهیل تجارت در این بندر را از دیگر برنامهها برای میناب اعلام کرد و بیان داشت: تکمیل برخی پروژهها و تاسیسات ورزشی این شهرستان نیازمند اعتبارات است که در این راستا پیگیری لازم انجام میشود.
استاندارهرمزگان با تاکید بر اینکه مردم بومی باید از مزایای استخرهای پرورش میگو بهرهمند شوند، افزود: واگذاری این استخرهای پرورشی در قالب قطعات کوچک به مردم بومی هر منطقه در استان، در دستورکار خواهد بود.
وی ضمن تاکید بر سرعت بخشی در صدور مجوزهای سرمایهگذاری توسط اداره ها و دستگاههای اجرایی و لزوم جلوگیری از اتلاف وقت در این زمینه، ادامه داد: توسعه شهرستانهای استان هرمزگان باید براساس مزیتهای سرمایهگذاری هر شهرستان صورت گیرد و نیاز است شرایط جذب سرمایهگذاری تسهیل و فراهم شود.
وی اظهارامیدواری کرد: با توجه به تعامل بسیار خوب میان اقشار مختلف مردم و مسوولان به ویژه از سوی نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، امامان جمعه و نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی و همچنین نگاه ویژه دولت سیزدهم برای رفع محرومیت ها، رفع مشکلات به سرعت پیگیری و انجام خواهد شد.
توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه یکی از برنامه های مهم دولت است
یکی از راه های گسترش مناسبات سیاسی و اقتصادی، سفر مقام های کشورها با همدیگر و دیدار با مقام های ارشد به خصوص در استان هایی که امکان سرمایه گذاری و تاثیرگذاری بیشتر دارند است؛ که دیدار استاندار هرمزگان با این سفرا با هدف سرعت بخشیدن به ارتباطات اقتصادی دیدارهای دراین مدت داشته است.
دوستی در ادامه گفت: در راستای سیاست های نظام و دولت تاکنون با سفرای کشورهای دور و نزدیک بویژه همسایه های کشورمان از جمله روسیه، بلاروس، اکراین، هند و غیره در استان هرمزگان و تهران دیدارهایی جداگانه ای داشته ام که بیشتر حول محور تعمیق روابط سیاسی و اقتصادی بوده و مورد استقبال قرار گرفته است.
نظر شما