به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی «جنبش انصارالله» یمن، «حسین العزی» معاون وزیر امور خارجه دولت صنعا در واکنش به بیانیه دیشب (جمعه شب) شورای امنیت درباره کشتی توقیف شده اماراتی در آبهای یمن گفت: این کشتی موسوم به «روابی» آنگونه که ادعا شده، حامل خرما یا اسباب بازی نبوده، بلکه برای حمایت از گروههای افراطی که جان انسان ها را تهدید می کنند، سلاح حمل می کرده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در تداوم رفتارهای دوگانه خود، جمعه شب خواستار آزادی کشتی اماراتی حامل سلاح و تجهیزات نظامی شد که اخیرا بدون مجوز وارد آبهای سرزمینی یمن شده و توقیف شد.
العزی تصریح کرد: این کشتی متعلق به کشوری است که در تجاوزگری نظامی علیه ملت ما شرکت دارد و با ما در حال جنگ است و برخلاف قوانین وارد آبهای سرزمینی یمن شده است.
شواری امنیت در بیانیه دیشب خود مدعی حمله به کشتیهای غیرنظامی و تجاری شد و آن را تهدید جدی برای امنیت کشتیها در خلیج عدن و دریای سرخ دانسته و محکوم کرد.
العزی با اشاره به اینکه شورای امنیت بیانیه خود را با در نظر گرفتن نیاز به تامین بودجه مالی از جانب اعضای سازمان ملل صادر کرد، گفت که این بیانیه بر اساس ملاحظات مالی تنظیم شده و ربطی به قوانین، اخلاقیات یا ایمنی دریانوردی و امنیت کشتی ها ندارد.
معاون وزیر امور خارجه یمن در صنعا تصریح کرد: جای تاسف است که نقش شورای امنیت در این سطح، بسیار شرم آور است و این شورا به گمراه کردن افکار عمومی و همبستگی با قاتلان و قانون شکنان تبدیل شده است.
العزی خاطرنشان کرد که نیروی دریایی ارتش و کمیته های مردمی یمن از این حق قانونی برخوردار بودند که کشتی دشمن موسوم به روابی را هدف قرار دهند، اما این کار را نکردند.
وی تاکید کرد: احترام به حاکمیت کشور بزرگ یمن و حرمت آب های سرزمینی آن بسیار مهم است.
«یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن چندی پیش خبر از توقیف کشتی اماراتی حامل سلاح و تجهیزات نظامی در آبهای سرزمینی یمن داد و گفت: این کشتی، حامل تجهیزات نظامی شامل خودرو و جنگ افزار نظامی مورد استفاده علیه ملت یمن بوده و توقیف آن در راستای دفاع مشروع از کشور و ملت یمن انجام شده است.
سریع یادآورشد که نیروی دریایی یمن در چارچوب ماموریت خود برای دفاع از آبهای سرزمینی یمن، تمامی فعالیت های خصمانه کشتی های جنگی متجاوزان را زیر نظر دارد.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن -فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار دادهاند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بیسابقه است، روبه رو هستند.
با وجود گذشت هفت سال از آغاز این تجاوزگری همه جانبه، نیروهای ارتش و کمیته های مردمی یمن ضمن دفاع از ملت، توانسته اند ضربات سنگینی به ائتلاف متجاوز و وابستگان آنها وارد کنند و اهداف متجاوزان سعودی را در عمق خاک عربستان هدف حملات خود قرار دهند و با وجود محاصره کامل، توان تسلیحاتی بویژه موشکی و پهپادی خود را با تکیه بر توان داخلی گسترش دهند.