ابراهیم سرایلو روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مراوهتپه در راستای مسوولیتهای محوله سازمانی و بر اساس اهداف تعیین شده در جهت حفاظت، احیا، توسعه و بهرهبرداری اصولی و رسالت قانونی، اولویت اول را حفاظت از انفال و اراضی ملی و قطع ید متجاوزان قرار داده است.
وی افزود: در چهارچوب قوانین و مقررات منابع طبیعی از مردادماه پارسال تاکنون پس از انجام تشریفات قانونی و محکومیت ۸۴ نفر از متجاوزان به عرصههای ملی بیش از ۱۹۵ هکتار از اراضی ملی این شهرستان از دست متجاوزان رفع تصرف شد و به تملک دولت درآمده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مراوهتپه گفت: همچنین این اداره با هدف حفظ آب و خاک و جلوگیری از تصرف مجدد اراضی ملی توسط متخلفان و زیادهخواهان، اقدام به فاروزنی (حفر شیار) عرصههای رفع تصرفی و خلع یدی کرده است.
سرایلو اظهارداشت: همچنین برای ۱۵۵ نفر با موضوع دعوی خلع ید و اجرت المثل و اعلام جرم تصرف عدوانی اراضی ملی به مساحت بیش از ۶۸۵ هکتار در مراوهتپه پرونده تشکیل شده که بهزودی این اراضی از دست متصرفان خارج و برای استفاده مردم به منابع طبیعی بازگردانده میشود.
وی بابیان اینکه مراوهتپه ۲۶۷ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی شامل ۴۷ هزار هکتار جنگل و ۲۲۰ هزار هکتار مرتع دارد، گفت: بیش از ۶ هزار هکتار از جنگلهای این شهرستان پهن برگ طبیعی و حدود ۳۵ هزار هکتار دیگر سوزنی برگ است که از دهه ۷۰ تا کنون به صورت دستی کاشته شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مراوهتپه ادامه داد که ۶ هزار هکتار از مراتع این شهرستان نیز رویشگاه پسته طبیعی یا وحشی است که با توجه به خشکسالی امسال باردهی بسیار کمی داشت.
وی وجود مراتع را برای تداوم حیات جامعه روستایی و عشایری مراوهتپه بسیار مهم دانست و گفت: بیش از ۲ هزار خانوار عشایری بومی و کوچنده از استانهای خراسان شمالی و رضوی و سمنان با ۱۷۰ هزار راس دام سبک و سنگین هر ساله در موسم قشلاق (از اول آبان تا اواخر اسفند) از مراتع این شهرستان استفاده میکنند.
شهرستان مراوهتپه ۶۷ هزار نفر جمعیت دارد که در ۲ نقطه شهری و ۱۰۸ روستا سکونت دارند.