ابراهیم سرایلو روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: آخرین مورد در این رابطه به مساحت ۱۵ هزار و ۵۵۸ متر مربع مربوط به محدوده مرتع شرقی بقعه آلخان بابا روستای "آق امام" و مرتع جنوب غربی دره یولخاری روستای "لهندر" بخش گلیداغ مراوهتپه بود که روز گذشته /هفت مهر/ رفع تصرف شد.
وی افزود: این مقدار اراضی رفع تصرف شده با تشکیل ۱۵ پرونده از دسترس متخلفان خارج و به عرصه منابع ملی بازگشت ضمن اینکه در این مدت حکم قلع و قمع پنج مورد ساخت و ساز غیرمجاز در منابع ملی مراوهتپه نیز اجرا شد.
سرایلو بابیان اینکه مراوهتپه ۲۶۷ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی شامل ۴۷ هزار هکتار جنگل و ۲۲۰ هزار هکتار مرتع دارد، اضافه کرد: بیش از ۶ هزار هکتار از جنگلهای این شهرستان پهن برگ طبیعی و حدود ۳۵ هزار هکتار دیگر سوزنی برگ است که از دهه ۷۰ تا کنون به صورت دستی کاشته شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مراوهتپه ادامه داد که ۶ هزار هکتار از مراتع این شهرستان نیز رویشگاه پسته طبیعی یا وحشی است که با توجه به خشکسالی امسال باردهی بسیار کمی داشت.
وی یادآور شد که در سالهای ۹۸ و ۹۹ با هدف توسعه فضای سبز و فرهنگسازی حفظ محیط زیست ۲ نقطه در روستاهای "کریم ایشان و یکه چنار" مراوهتپه به مساحت ۱۸۰ هکتار نهالکاری شد.
سرایلو، وجود مراتع را برای تداوم حیات جامعه روستایی و عشایری مراوهتپه بسیار مهم دانست و گفت: بیش از ۲ هزار خانوار عشایری بومی و کوچنده از استانهای خراسان شمالی و رضوی و سمنان با ۱۷۰ هزار راس دام سبک و سنگین هر ساله در موسم قشلاق یعنی از اول آبان تا آخر اسفند، از مراتع این شهرستان استفاده میکنند.
شهرستان مراوهتپه ۶۷ هزار نفر جمعیت دارد که در ۲ نقطه شهری و ۱۰۸ روستا سکونت دارند.
نظر شما