حسین مهدیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: بازگشت این واحدها به چرخه تولید برق، ظرفیت نیروگاه ری را ۵۰ مگا وات افزایش می دهد.
وی با بیان اینکه واحدهای برق نیروگاه گازی ری پس از یکسال کار مداوم به بازدید و نگهداری نیازمند است، خاطرنشان کرد: این تعمیرات در جهت کاهش آلودگی هوا و بازدید محفظه سوخت و سایر تعمیرات فنی است که موجب کاهش مصرف سوخت و آلایندگی می شود.
مهدیزاده اضافه کرد: این واحدها که طبق برنامه زمانبندی و با هماهنگی مرکز کنترل شبکه برق ایران به منظور حفظ آمادگی و تولید پایدار انرژی از مدار خارج شده بود، پس از انجام تعمیرات و بازدید های دوره ای دوباره به مدار تولید بازگشت و با شبکه سراسری برق کشور همسو (پارالل) شد.
این مسئول با اشاره به اینکه ظرفیت اسمی نیروگاه ری ۸۰۰ مگا وات است ولی در حال حاضر در ۵۳۰ مگاوات برق تولید می کند، افزود: این نیروگاه ۱۰ درصد برق مصرفی استان تهران در ۲۴ ساعت را تامین می کند.
وی یادآور شد: ظرفیت تولید برق هر یک از واحدهای نیروگاه ری در فصول سرد سال ۲۵ مگاوات و در فصول گرم سال در بین ۲۰ تا ۲۳ مگاوات است.
معاونت نگهداری و تعمیرات نیروگاه ری با تاکید بر اینکه این سیستم واحدهای این نیروگاه گازی و گازوییلی است، اضافه کرد: نیروگاه ری به هیچ عنوان نمی تواند از سوخت مازوت در فرایند تولید برق استفاده کند و از سوخت گازوییل هم که به عنوان سوخت دوم نیروگاه مطرح می شود در سال جاری به ندرت استفاده کرده است.
مهدیزاده یادآور شد: نیروگاه ری در سال ۱۴۰۰ برای رعایت نکات زیست محیطی و کاهش آلودگی هوا فقط ۲ درصد سوخت خود را از گازوییل تامین کرده است، همچنین با اتمام تعمیرات پیشگیرانه این ۲ واحد، تا کنون حدود ۷۰ درصد از برنامه های تعمیراتی این نیروگاه در سال ۱۴۰۰ محقق شده است.
به گزارش ایرنا، نیروگاه گازی ری در زمینی به مساحت ۵۲ و نیم هکتار در هفت کیلومتری مرکز شهرستان ری در نزدیکی پالایشگاه تهران قرار دارد.
این نیروگاه دارای ۲۱ واحد توربین گازی به ظرفیت اسمی ۸۰۰ مگاوات است که تولید برق آن بنا به فصول سرد و گرم سال متغیر است.