به گزارش ایرنا، «محمد علی محمدی» روز یکشنبه در ستاد بازآفرینی شهری استان همدان، افزود: ۵۸ میلیارد تومان از این مبلغ به شهرهای همدان، مریانج، جورقان و قهاوند اختصاص دارد که با استفاده از آن به ۷۹ روستا اعتباری نزدیک ۳۰۰ میلیون تومان کمک می شود که البته سهم هر روستا بسیار ناچیز است.
وی اظهار داشت: همدان یک شهر تاریخی است و به واسطه بافت کهن آن، حدود ۲۵۰ هزار نفر از جمعیت شهرستان در سکونتگاههای غیر رسمی زندگی میکنند.
فرماندار همدان تصریح کرد: پس از سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۳ به استان همدان، عملیات توانمند سازی پنج منطقه از بافت فرسوده شهر همدان به عنوان یکی از مصوبات این سفر تاریخی با اعتبار ۵۵ میلیارد تومان اجرا شد.
وی اظهار داشت: پنج منطقه «حصار امام خمینی(ره)، منوچهری، خضر، کوی ولیعصر و مزداگینه» به عنوان بافت تاریخی در محدوده بازآفرینی شهری همدان قرار دارد.
محمدی تصریح کرد: بررسی پرونده ثبت جهانی منظر تاریخی «از هگمتانه تا همدان» نیز فرصت بسیار خوبی برای حفظ و احیای بافت تاریخی شهر همدان است.
فرماندار شهرستان همدان اظهار داشت: ۲۹ روستای شهرستان همدان هنوز دهیاری ندارد و همچنین باید پرونده پیوستن سه روستا به شهر همدان هرچه زودتر به نتیجه برسد.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی نیز دراین جلسه گفت: وزارت راه و شهرسازی باید نگاه به آینده و برنامه ریزی بلند مدت ۳۰ ساله داشته باشد.
«فتحالله توسلی» با اشاره به اینکه روستاهایی که به تازگی به شهر تبدیل شده اند باید از خدمات شهری بهره مند شوند، افزود: بنیاد مسکن در روستاها ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات مسکن با سود کم پرداخت می کند که شهرهای جدید از این تسهیلات محروم هستند.