احمد راستینه روز دوشنبه در نشست خبری در شهرکرد، خنثیسازی تحریمها را از دیگر موضوعات مهم اقتصادی کشور مدنظر مجلس شورای اسلامی عنوان کرد و افزود: مجلس تلاش کرد تا بودجه سال ۱۴۰۱ را به اما و اگرهای برجام گره نزند و از سوی دیگر با تدوین مصوبه اقدام راهبردی بر لغو تحریمها تاکید کند که در همین راستا، امروز مذاکرات به نقطه قابل قبولی در لغو تحریمها نزدیک شده است و وزن بینالمللی ایران در منطقه توان خود را افزایش داده و امروز صادرات نفت در شرایط خوبی قرار دارد.
نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی در خصوص اقدامات مجلس در خصوص کاهش تورم در کشور افزود: مجلس تلاش کرده تا ظرفیتهای تورمزای بودجه را کاهش دهد، کارت الکترونیک مصرف خانوار را پیشنهاد داده است و تلاش کرده تا از خلق پول پرهیز تا قدرت خرید مردم تقویت شود.
راستینه با بیان اینکه قدرت خرید مردم طی۱۰ سال اخیر، ۳۰ درصد کاهش یافته است، تصریح کرد: برای توقف این روند و افزایش قدرت خرید مردم چاپ اوراق را باید در سال ۱۴۰۱ به حداقل برسانیم.
وی به موضوعات اقتصادی در سطح ملی نیز اشاره کرد و گفت: از مهمترین موضوعات بودجه ۱۴۰۱ است که در سالهای گذشته دولت با کسری بودجه مواجه میشد و چالش جدی این بخش به شمار میرود که تلاش شد در سالجاری با اصلاح ساختار بودجه بخشی از کسری برطرف شود اما همچنان با اصلاح جامع بودجه فاصله داریم.
راستینه افزود: از آنجا که هزینه و درآمد در کشور با هم همخوانی ندارد، اقتصاد کشور را ناپایدار کرده است و این موضوع کسری ۴۶۰ هزار میلیارد تومانی در بودجه سال گذشته را رقم زد اما امسال تلاش شد تا اشکالات گذشته در بودجه را تا حدی برطرف کنیم که با کسری کمتری روبرو شویم.
نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی، در ادامه به دیگر طرحها و قوانین کمیسیون فرهنگی مجلس اشاره کرد و گفت: طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده که مصوب شد و از پنج ماه گذشته ابلاغ قانونی شده که دارای ۷۱ ماده میباشد و حمایت از خانواده را هدف گرفته که از جمله آن میتوان به زیر پوشش رفتن بیمه تامین اجتماعی زوجهای نابارور و افزایش وام ازدواج به ۱۵۰ میلیون تومان در سال آینده اشاره کرد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تصویب رتبهبندی معلمان، قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، قانون حمایت از جهش تولید مسکن و قانون حمایت از جهش تولید دانشبنیان از دیگر قوانینی است که در مجلس به تصویب رسیده و نقش مهمی در کاهش بیکاری و رونق تولید در کشور ایفا میکند.
راستینه در خصوص مسائل فرهنگی کشور نیز گفت: در حالی که فرهنگ باید اولویت کشور باشد اما در حال حاضر جزو اولویتهای بعدی قرار دارد.
وی لازمه تحقق شعار سال در خصوص مانعزدایی را نیازمند اقدامات فرهنگی دانست و افزود: الگوی مصرف، سبک زندگی، روحیه کار و نوع معیشت همگی بر پایه فرهنگ استوار است اما روند به شکلی است که فرهنگ را به حداقلها تقلیل میدهیم.
نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان خاطر نشان کرد: برای ارتقای شاخصهای توسعه باید بر ارتقای شاخصهای نیروی انسانی حرکت کرد.
راستینه با بیان اینکه فرهنگ حوزه مظلومی است، یادآور شد: تا به حوزه فرهنگی به طور مثال عفاف و حجاب ورود پیدا میکنیم، متهم به این میشویم که چرا به موضوعات مهم اقتصادی نمیپردازیم که باید گفت همه این امور در جای خود مهم است و باید به آن پرداخته شود.
وی در ادامه رفع بیکاری و تامین آب پایدار را از اولویتهای چهارمحال و بختیاری عنوان کرد و گفت: طرح آبرسانی بن به بروجن علاوه بر اینکه زیرساختی برای رونق اشتغال در استان به شمار میرود بلکه با اجرای آن آب شرب پایدار برای نیمی از جمعیت استان تامین میشود.
راستینه با بیان اینکه طرح در ۲ سال گذشته تعطیل بود و اعتبار قابل توجهی به آن اختصاص نیافته بود، تصریح کرد: این در حالی است که طی ۲ سال اخیر حدود ۹۰۰میلیارد تومان اعتبار به آن اختصاص داده شده و ما معتقدیم با رفع مشکل آب استان بیکاری نیز کاهش مییابد.
نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد که طرح آبرسانی بن به بروجن تا پایان سال ۱۴۰۱ به بهرهبرداری برسد و تنش آبی در این استان به پایان برسد.
راستینه در عین حال از توقف تونل بهشتآباد خبر داد و گفت: انتقال آب بین حوضهای با هدف شرب واقعیت انکارناپذیری است اما اولویت حقوق آبی استان است.
وی همچنین از پیشرفت ۶۰ درصدی راه آهن مبارکه به سفیددشت به شهرکرد خبر داد و افزود: امسال ۳۷۵ میلیارد تومان و سال آینده ۲۷۵ میلیارد تومان اعتبار به این طرح اختصاص داده شده است.
راستینه، تعداد بیکاران این استان را ۴۵ هزار نفر اعلام کرد و گفت: تلاش ما بر این است تا در یک برنامه پنج ساله نرخ بیکاری در استان را به زیر هفت درصد برسانیم.
این نماینده مجلس یازدهم در خصوص انتصاب مدیران نیز گفت: در انتصابات استان دخالتی ندارد و این در حالی است که چنانچه در این خصوص مورد مشورت قرار گیرم، آنچه به صلاح استان باشد را پیشنهاد میدهم.
راستینه در خصوص برنامه مجلس در حوزه گردشگری پساکرونا نیز گفت: سند گردشگری احیای روستاها مبتنی بر مولفههای بومگردی تدوین میشود که در همین خصوص یک هزار میلیارد تومان اعتبار پیشبینی شده است.
وی در خصوص همسانسازی حقوق بازنشستگان نیز گفت: افزایش حقوق پلکانی برای بازنشستگان در نظر گرفته شده که پیشبینی میشود در لایحه بودجه سال آینده حقوق آنها بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یابد.
راستینه گفت:وظیفه نمایندگان مجلس قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین است و در همین راستا قرارگاههای خدمت، رسانه و کادرسازی در دفتر نمایندگی ایجاد شده است.
نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان خاطرنشان کرد: همچنین شوراهای پیشرفت و تعالی در همه مناطق شهری و روستایی استان تشکیل شده تا نسبت به عملیاتی شدن مطالبات مردم نظارت داشته باشد.