تهران - ایرنا - مطالعات جدید محققان نشان می‌دهد دز چهارم واکسن کرونا که در برخی نقاط دنیا به صورت آزمایشی تزریق شده است، دفاعی محدود در مقابل سویه اومیکرون ایجاد می‌کند.

به گزارش روز جمعه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، در حالی که مطالعات مختلف تزریق دز یادآور را برای محافظت در برابر اومیکرون ضروری می‌داند، مطالعات پراکنده‌ای در نقاط مختلف دنیا درخصوص بررسی اثر تزریق دز چهارم واکسن در برابر اومیکرون آغاز شده است.

محققان برای بررسی تاثیر دز چهارم واکسن، از ماه گذشته در یک بیمارستان شروع به تزریق دز چهارم واکسن برای ۲۷۰ کارمند پزشکی کردند. این افراد پیش از این با واکسن‌های فایزر و مدرنا واکسینه شده بودند.

نتایج نشان داد میزان افزایش آنتی‌بادی‌های این افراد در دز چهارم، نسبت به دز سوم، کمتر بود که این میزان مانع از گسترش اومیکرون نمی‌شود. در ادامه آمده است به‌رغم افزایش سطح آنتی‌بادی، دز چهارم تنها یک دفاع نسبی در برابر اومیکرون ایجاد می‌کند. این مطالعه نیازمند بررسی بیشتر است.

به گزارش ایرنا، محققان آفریقای جنوبی گونه‌ای جدید از ویروس کرونا را شناسایی کردند که با عنوان B.۱.۱.۵۲۹ شناخته می‌شود و دارای جهش‌های چندگانه است. سازمان جهانی بهداشت این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «اومیکرون» نام‌گذاری کرده است.

بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت موارد ابتلا به اومیکرون در هر ۳۶ تا ۷۲ ساعت ۲ برابر می‌شود که این امر نشان می‌دهد این سویه جدید از «مزیت رشد قابل توجهی» نسبت به نوع دلتا که اکنون گونه غالب بوده، برخوردار است.

سویه اومیکرون دارای ۳۷ جهش در پروتئین اسپایک است که برای چسبیدن و حمله به سلول استفاده می‌شود. این تعداد جهش غیرعادی است و می‌تواند توجیهی برای گسترش سریع این گونه باشد. این سویه، قادر به آلوده کردن افراد واکسینه شده و نیز بهبودیافتگان است. در مقایسه با اومیکرون، گونه دلتا تنها دارای ۱۳ جهش ژنتیکی در پروتئین تاجدار خود است.