شهرکرد- ایرنا- فرماندهی انتظامی چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از سه تن و ۱۶۶ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کشف شد که کشفیات مواد مخدر نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۵ درصد افزایش داشته است .

سردار منوچهر امان‌اللهی روز سه‌شنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۲ هزار و ۵۱۷ معتاد و ۳۴۳ معتاد متجاهر در استان شناسایی و دستگیر شد که دستگیری کل متهمان حوزه مواد مخدر در استان ۲۳ درصد افزایش داشته است.

به گفته وی، در این مدت ۱۲ باند تهیه و توزیع موادمخدر در استان منهدم شده است .

وی گفت: در این مدت یک‌هزار و ۵۷۸ طرح در مناطق پر خطر، محورهای مواصلاتی و ارتقاء امنیت اجتماعی در سطح استان اجرا شد و کشفیات طرح‌های پاکسازی در استان ۴۱ درصد افزایش داشت.

امان‌اللهی به افزایش ۳۰ درصدی توقیف خوردهای حامل قاچاق مواد مخدر در استان اشاره کرد و گفت: در این مدت ۱۵۴ دستگاه خودروی حامل موادمخدر در استان توقیف شده است.

فرماندهی انتظامی چهارمحال و بختیاری گفت: از  ۲ سال گذشته برخورد با قاچاقچیان خرد و پاکسازی نقاط آلوده در اولویت بوده است و چهارمحال و بختیاری یکی از سه استان برتر در کشوردر حوزه برخورد با خرده فرشان بوده است.

امان‌اللهی افزود: اعتیاد یک معضل اجتماعی است و باید برای مقابله و پیشگیری از این بلای خانمانسوز از ظرفیت همه بخش‌ها استفاده کرد و آموزش در اولویت برنامه‌های پیشگیری و مقابله قرار داده شود.

وی با اشاره به اینکه برای راه‌اندازی ایست و بازرسی در محور لردگان به بروجن به عنوان محور ترانزیت  استان به تامین اعتبار نیاز است، گفت: زمین برای احداث ایست و بازرسی در نظر گرفته شده است.

امان‌اللهی بر راه‌اندازی مجدد مرکز ماده ۱۶ برای نگهداری معتادان متجاهر در استان تاکید کرد.

۱۸۸ هزار نفر در طرح یاریگران زندگی آموزش دیدند

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت آموزش در حوزه پیشگیری از اعتیاد گفت: در طرح یاریگران زندگی در مدارس استان۱۸۸هزار دانش‌آموز ،اولیا و معلمان آموزش دیدند.

سید قدیر مرتضوی اظهار داشت: با شیوع ویروس کرونا ، آموزش‌های حضوری کاهش یافت و آموزش‌ها به سمت فضای مجازی رفته است و باید این آموزشها در سطح جامعه به خصوص در محیط خانواده توسعه داده شود.

وی بر توسعه آموزش‌های حوزه پیشگیری از اعتیاد در تمام دانشگاه‌ها، محیط‌های کارگری و اداری و صنعتی تاکید کرد و گفت: اجرای طرح یاریگران زندگی در محیط کارگری در دستور کار سال آینده  قرار گرفته است.

مرتضوی اظهار داشت: هم اکنون ۶۶ مرکز دارو درمانی، ۱۹ مرکز اقامتی در استان در حوزه درمان فعال است و فعال کردن مرکز نگهداری معتادان تزریقی و پرخطر در استان در اولویت قرار دارد.

به گفته وی، در سالجاری ۲۷ هزار و ۱۶۰ نفر در استان از خدمات مراکز درمانی بهره‌مند شدند.

وی به اجرای طرح تامین هزینه درمان معتادان از طریق بیمه سلامت اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح پس از وقفه ۲ ساله در سالجاری آغاز شد و توسط بیمه سلامت در سه مرکز دولتی بیش از ۹۳۹ میلیون ریال هزینه درمان معتادان شده است.

مرتضوی اظهار داشت: برای اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر به همراهی و مشارکت آحاد جامعه نیاز است.

پیشگیری از اعتیاد نیازمند بسیج همگانی است

معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت پیشگیری از اعتیاد در جامعه گفت: اجرای برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد نیازمند بسیج همگانی است و باید این موضوع از خانه و خانواده آغاز و  به مدرسه، دانشگاه، رسانه‌ها و سایر فضاهای گسترش داده شود تا اقناع سازی و آگاه‌سازی جامعه شکل بگیرد.

جعفر مردانی افزود:هم‌اکنون سن اعتیاد به ۱۵ سال کشیده شده و پیشگیری و مقابله با این بلای خانمانسوز  نیازمند همکاری همه جانبه است.

وی با تاکید بر اینکه ۸۴ تشکل و سازمان مردم‌نهاد با دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان همکاری دارند ،افزود: سازمان‌های مردم نهاد به عنوان یک ظرفیت خوب و توانمند در حوزه پیشگیری هستند و از این ظرفیت برای اجرای برنامه‌های آموزشی، پیشگیری، درمان و حمایت، صیانت و اشتغال استفاده کرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: اعتیاد یک معضل و آسیب است که سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد و برای حفظ سلامت جامعه باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کرد.

ارسلان خالدی‌فر با تاکید بر اینکه پیشگیری از اعتیاد از درمان یک فرد معتاد مهمتر است ،گفت: هم اکنون ۶۶ مرکز ترک اعتیاد زیر نظر دانشگاه در استان فعالیت دارند که از این تعداد  ۵۹ مرکز خصوصی و مابقی دولتی هستند.

وی به فعالیت ۲ نفر از متخصصان و فوق تخصصان حوزه روانپزشکی برای ترک اعتیاد اشاره کرد و افزود: افراد معتاد برای دریافت خدمات مشاوره به این مراکز ارجاع داده می‌شوند.

خالدی‌فر افزود: هم‌اکنون یک مرکز مشاوره بیماری رفتاری و ۱۶ مرکز اقامتی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی در حوزه درمان اعتیاد فعالیت دارند که در سالجاری بیش از ۷۹ مورد بازدید توسط تیم‌های نظارتی از این مراکز انجام شده است.

وی به فعال شدن مرکز خدمت سیار موبایل سنتر در استان اشاره کرد و گفت: با فعال شدن این مرکز پاتوق‌های مصرف مواد مخدر شناسایی شده و توسط کارشناسان بازدید دوره‌ای و روزانه از این پاتوق‌ها انجام و وسایل یکبار مصرف در اختیار معتادان قرار داده می‌شود تا از بروز آلودگی جلوگیری شود.

۱۰۸ میلیارد ریال تسهیلات به اشتغال معتادان بهبود یافته اختصاص داده شد

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری نیز در این جلسه از اختصاص ۱۰۸ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی برای اشتغال معتادان بهبود یافته در سالجاری خبر داد و گفت: ایجاد اشتغال و حرفه‌آموزی برای معتادان بهبود یافته یک راهکار برای جلوگیری از لغزش و بازگشت دوباره به مصرف است.

نرگس عسگری افزود: بهزیستی در حوزه پیشگیری از اعتیاد برنامه‌های آموزشی برای تمام مردم، در قالب طرحهای مختلف و توسط گروه‌های اجتماعی محور و سلامت روانی اجتماعی بهزیستی را در دستور کار دارد و در این راستا امسال طرح‌های کارزار رسانه‌ای شیشه و گل را در استان و طرح کیان را برای کارمندان و کارکنان دولت در شهرستانهای کوهرنگ وکیار اجرا شده است.

وی اظهار داشت: اجرای طرح پازک برای زنان و کودکان در مناطق پرخطر نیز امسال در ۴۶ محله استان با همکاری ادارات اجرا شده است.

به گفته وی ، هم اکنون در راستای پیشگیری و مشاوره در حوزه اعتیاد ۲ خط مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ و خط ملی اعتیاد۰۹۶۲۸ در استان فعال است و مشاره اعتیاد به افراد ارائه می‌شود.

وی به اجرای برنامه‌های خاص آموزشی برای گروههای هدف خاص از جمله خانواده‌های بهبود یافتگان که درمعرض خطر بیشترقرار دارند اشاره کرد و گفت: برای آموزش از ظرفیت فضای مجازی استفاده شده است.

عسگری به فعالیت ۱۹ مرکز ترک اعتیاد زیرپوشش بهزیستی استان اشاره کرد و گفت: امسال ۲ هزار و ۸۷۰ نفر برای درمان به این مراکز مراجعه کردند.

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری به پیگیری در خصوص راه‌اندازی مجدد مرکز ماده ۱۶به عنوان مرکز  نگهداری معتاداتن متجاهر اشاره کرد و گفت: هم اکنون یکی از مراکز ترک اعتیاد استان با هماهنگی شورای مبارزه با مواد مخدر برای نگهداری این معتادان اختصاص داده شده است.

راه اندازی آزمایشگاه تخصصی مواد در چهارمحال وبختیاری ضروری است

معاون دادستان عمومی مرکز استان چهارمحال و بختیاری نیز بر راه‌اندازی سریعتر آزمایشگاه تخصصی موادمخدر در استان تاکید کرد و گفت:هم‌اکنون تمام آزمایشات این حوزه به استان اصفهان ارجاع داده می‌شود که به دلیل زمان بر بودن برای دریافت پاسخ استعلام ، رسیدگی به پرونده‌های این حوزه طولانی مدت می‌شود.

محسن اشرفی افزود: هم اکنون در حوزه مبارزه با مواد مخدر دستگاه قضایی استان همکاری و تعامل مستمر با دستگاه‌های متولی دارد و شعب ویژه و تخصصی برای رسیدگی به پرونده‌های مواد مخدر در استان اختصاص داده شده است.

وی گفت: راه اندازی مرکز ماده ۱۶ در استان نیز باید دستور کار قرار گیرد .