نایب رییس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم پنجشنبه شب در این مراسم گفت: زهد و پارسایی، بی رغبتی به دنیا، تعبد و معنویت از ویژگی های بارز این عالم خداشناس بود.
حجت الاسلام علی رحمانی سبزواری افزود: در سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بیت آیت الله علوی مرکز و پایگاه حرکت های دینی این منطقه بود.
وی با اشاره به نقش و اهمیت روحانیت در تاریخ اسلام ادامه داد: روحانیت حافظ و نگهبان دین خداوند است که در این مسیر عقیده، رفتار دینی مردم و اخلاق جامعه اسلامی را با وجود هجمه های دشمنان حفظ کرده است.
آیت الله سید محمدحسن علوی یکی از برجستهترین روحانیان دوران انقلاب اسلامی و از پیشگامان نهضت امام خمینی (ره) در شهرستان سبزوار پس از سالها مجاهدت و تبلیغ امور دینی اول بهمن سال گذشته به دیدار حق شتافت.
بیت آیت الله علوی محل تصمیم گیریها در باره انقلاب و جریان سازیها در شهرستان سبزوار بود. اعزام روحانیان به روستاها برای همراه کردن مردم با انقلاب و دعوت از مبلغان انقلابی برای سخنرانی در سبزوار برخی از فعالیت های وی بود.
سید محمد حسن علوی، فرزند سید مهدی و نوه آیت الله حاج سید محمد ابراهیم علوی در ۲۸ بهمن ۱۳۰۹ در سبزوار به دنیا آمد.
وی تحصیلات خود را نزد فاضل هاشمی از روحانیان سبزوار آغاز کرد و بخش هایی از کتاب کشف المراد را نزد او آموخت. همچنین وی در سبزوار از محضر اساتیدی همچون سیدعبدالله برهان، حاج شیخ محمدتقی عندلیبی و حاج میرزا حسن سیادتی بهره برد.
آیتالله علوی بخشی از تحصیل علوم دینی خود را نزد استادان برجسته ای همچون آیات عظام مشکینی، بروجردی، شریعتمداری، حاج شیخ مرتضی حائری و میرزا هاشم آملی فرا گرفت.
وی مدتی در حوزه علمیه مشهد به تحصیل پرداخت و سپس برای ادامه تحصیل به قم رفت و از سال ۱۳۴۸ به موطن خود بازگشت و به درس و بحث و تبلیغ امور دینی پرداخت.
سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.