شهرکرد - ایرنا - تامین پنج هزار قطعه زمین طرح اقدام ملی مسکن، تشدید نظارت‌ها بر پایانه‌های مسافربری، تاکید مسوولان بر بومی‌سازی طرح‌های پیشگیری و مقابله با اعتیاد،اعلام نیاز دانشگاه‌ها به رشد ۵۰ درصدی و اعتبارات از جمله مهم‌ترین سرخط‌های خبری چهارمحال و بختیاری در آخرین هفته از دی‌ماه ۱۴۰۰ است.

در این هفته سردار پاسدار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای حضور در آیین معارفه و تکریم جانشین فرماندهی سپاه حضرت قمر بنی‌هاشم(ع) چهارمحال و بختیاری به شهرکرد سفر کرد و با حضور وی از زحمات سرهنگ پاسدار مهران مرادی تقدیر شد و سردار علی افضلی به‌ عنوان جانشین فرماندهی سپاه استان و همچنین سردار حمید محمدی به‌ عنوان فرماندهی جدید تیپ ۴۴ قمر بنی‌هاشم(ع) معرفی شدند.

همچنین فرحناز رافع رییس مرکز ملی فرش ایران نیز در این هفته به شهرکرد آمد تا از نزدیک ظرفیت‌های این هنر صنعت ایرانی را در چهارمحال و بختیاری بررسی کند.

از رویدادهای دیگر آخرین هفته دی‌ماه ۱۴۰۰ در چهارمحال و بختیاری می‌توان به انتصاب سرپرست معاونت‌های هماهنگی امور اقتصادی و هماهنگی امور عمرانی استانداری اشاره کرد. بر این اساس و با ابلاغ غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری، «علی حیدری گوجانی» به‌ عنوان سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی و «محمدکاظم منزوی» به‌ عنوان سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری منصوب شدند.

مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر سه صنعتگر هفشجانی که در حادثه آتش‌سوزی مجتمع چرم‌سازی شهرستان بوئین‌زهرا جان باختند نیز با حضور جمعی از مسوولان استانی و نماینده مجلس شورای اسلامی در این هفته برگزار شد.

رد ادعای تیراندازی به حیات‌وحش در لردگان، رانش دوباره زمین در حوالی روستای افسرآباد اردل و تکریم مادران شهید استان همزمان با سالروز وفات بانوی بزرگوار ام‌البنین (س) از دیگر رویدادهای این هفته است.

همچنین مسوولان استانی در هفته‌ای که گذشت در نشست‌های هماهنگی ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، شورای فرهنگ عمومی و قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا به بررسی آخرین برنامه‌های اجرایی پرداخته و برای برنامه‌های جدید تصمیم‌گیری کردند.

نشستی نیز با عنوان هم‌اندیشی دانشگاهیان چهارمحال و بختیاری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در روز پایانی این هفته در دانشگاه شهرکرد برگزار شد که طی آن جمعی از استادان دانشگاهی استان، نظرات و طرح‌های خود را در خصوص مسائل روز کشور و همچنین نیازها و مشکلات دانشگاه‌ها بیان کردند.

پایان دور برگشت مرحله مقدماتی مسابقات دسته یک والیبال قهرمانی باشگاه‌های زنان کشور در گروه پنجم، آغاز دور برگشت رقابت‌های لیگ دسته یک باشگاه‌های بسکتبال مردان کشور از گروه B جنوب و معرفی برترین‌های مسابقات زورخانه‌ای و پهلوانی چهارمحال و بختیاری هم از جمله رویدادهای ورزشی استان در هفته ای که گذشت، به شمار می‌روند.

طرح‌های پیشگیری و مقابله با اعتیاد در چهارمحال و بختیاری بومی‌سازی شود

استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه پیشگیری از اعتیاد کم‌هزینه‌تر از درمان است، گفت: در حوزه پیشگیری از اعتیاد به یک کار علمی با همکاری و با استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها، نخبگان دانشگاهی و علمی نیاز است که بتوان با روش‌های صحیحی پیشگیری و مقابله را آسیب‌شناسی کرد و راهکارهای علمی در این زمینه ارائه داد.

غلامعلی حیدری به افزایش میزان کشفیات مواد مخدر و دستگیری عوامل قاچاق مواد مخدر در استان اشاره و تصریح کرد: افزایش کشفیات مواد مخدر و دستگیری توزیع‌کنندگان، قاچاقچیان و معتادان متجاهر قابل‌تقدیر است در صورتی که باید به این مساله توجه داشت که این افزایش می‌تواند مفهوم دیگری نیز داشته باشد، یعنی امکان دارد که اعتیاد و مصرف مواد مخدر در جامعه در حال افزایش است.

وی بر راه‌اندازی آزمایشگاه تشخیص مواد مخدر و همچنین کمپ ترک اعتیاد معتادان متجاهر در استان تاکید کرد و گفت: برای راه‌اندازی آزمایشگاه تشخیص مواد مخدر باید موانع را برطرف کرد.

برخی به دنبال سنگ‌اندازی بر سر راه دولت هستند

نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام‌جمعه شهرکرد گفت: امروز دولتی سرکار است که ارزش‌های اسلامی و دینی را یکی پس از دیگری زنده می‌کند و راه را به خوبی پیش می‌برد اما برخی‌ از دشمنان انقلاب و نظام در داخل و خارج به دنبال سنگ‌اندازی بر سر راه این دولت هستند.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام افزود: افراط و تندروی در هر دسته موجب ضرر و زیان است و برخی افراطی‌گری‌ها در فضای مجازی، ارزش‌های والای دین را زیر سوال می‌برد و مردم با بینش و بصرت خود این افراطی‌ها را می‌شناسند و دولت به دور از این هجمه‌ها در صحنه حضور دارد و نیاز به حمایت بیشتر دارد.

شهرداری‌ها و شوراها الگوهای موفق محلات را شناسایی کنند

نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی یکی از وظایف تمامی شهرداری‌ها و شوراها را فعالیت در حوزه فرهنگ‌سازی بیان کرد و گفت: لازم است برای فرهنگ‌سازی موفق مبتنی بر محله‌های موفق برنامه‌ریزی شود.

احمد راستینه افزود: شوراهای اسلامی با ترکیب شورایارها، الگوهای موفق هر محله را پس از شناسایی و معرفی به جوانان مورد تقدیر و تکریم قرار دهند.

نظارت بر پایانه‌های مسافربری چهارمحال و بختیاری تشدید می‌شود

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری بر ‌تشدید نظارت‌ها بر پایانه‌های مسافربری برون شهری استان تاکید کرد و گفت: در راستای رعایت مناسب دستورالعمل‌های بهداشتی، لازم است نظارت تیم‌های بازرسی از پایانه‌های مسافربری بیش از پیش انجام شود.

جعفر مردانی افزود: گزارش‌هایی مبنی بر رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی از جمله استفاده نکردن از ماسک از سوی برخی مسافران در اتوبوس‌های مسافربری وجود دارد که می‌طلبد در این خصوص تیم‌های بازرسی نظارت بیشتری داشته باشند و با تعاونی‌هایی که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند مطابق دستورالعمل‌های ملی برخورد شود.

تامین ۵ هزار قطعه زمین برای طرح اقدام ملی مسکن در چهارمحال و بختیاری

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تاکنون پنج هزار و ۵۱۴ قطعه زمین در راستای اجرای طرح اقدام ملی مسکن در استان تامین شده است، گفت: در مجموع ۵۲ هزار و ۸۳۴ نفر برای طرح اقدام ملی و طرح نهضت ملی مسکن در استان ثبت‌نام کردند که از این تعداد ۲۶ هزار و ۱۳ نفر حائز شرایط اعلام شدند و از مجموع متقاضیان دارای شرایط، پنج هزار و ۳۰۹ متقاضی تایید نهایی شدند.

حسینعلی مقصودی از افتتاح حساب چهار هزار و ۴۸۰ نفر از متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن در استان خبر داد و افزود: از این تعداد چهار هزار و ۳۷۵ نفر، ۴۰ میلیون آورد اولیه را واریز کرده‌اند.

وی تصریح کرد: تاکنون چهار هزار و ۲۷۰ متقاضی به طرح‌ اقدام ملی مسکن متصل شده‌اند که به عبارت دیگر نسبت تخصیص زمین به متقاضیان حائز شرایط ۲۱.۲۰ درصد است.

مدیریت جامع جهانی فرش دستباف در دست بافندگان ایرانی است

رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: تعداد بافندگان فرش دستباف دارای کارت شناسایی را یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است و علاوه بر آن ۵۰۰ هزار نفر بافنده نیز به صورت فصلی فعالیت دارند.

فرحناز رافع با بیان اینکه از مجموع بافندگان فعال در کشور ۲۵۰ هزار نفر بیمه تامین اجتماعی هستند، تصریح کرد: برای اینکه بتوان بافندگان بیشتری را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارد، رایزنی‌ها و تلاش‌هایی صورت گرفته که در پی آن هر تعداد نفری که از پوشش تامین اجتماعی حذف شود به ازای ۵۰ درصد آن بافنده جدید زیر پوشش این بیمه قرار گیرد از همین رو این نوید داده می‌شود که اتفاق خوبی در این حوزه برای بافندگان شکل خواهد گرفت.

وی میزان صادرات فرش ایرانی را سالانه ۴۵۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: برخی صادرات فرش کشور طی سال‌های دهه ۷۰ را بین ۲ تا یک میلیارد دلار عنوان می‌کنند که این رقم واقعی نیست و می‌توان گفت صادرات فرش کشور حدود ۴۵۰ میلیون دلار است.

نیاز دانشگاه‌ها به رشد ۵۰ درصدی اعتبارات

سرپرست دانشگاه شهرکرد گفت: سرانه غذای دانشجویی در اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان ۲۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است و این در صورتی است که مبلغ واقعی غذا به‌ ازای دانشجو ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان تمام خواهد شد و این تفاوت در قیمت‌گذاری اولیه و قیمت تمام شده مشکلات بسیاری را برای دانشگاه در بحث‌های اعتباری ایجاد می‌کند.

یاسر پیرعلی با اشاره به تحصیل هفت هزار و ۵۰۰ دانشجو در دانشگاه شهرکرد تصریح کرد: از این تعداد دانشجو افزون بر سه هزار نفر خوابگاهی هستند که تلاش می‌شود مسائل مربوط به تهیه غذا و ساماندهی سالن‌های غذاخوری‌ و همچنین سراهای دانشجویی به شکل مطلوبی‌ تدارک دیده شود اما این کار بسیار سخت است و انتظار می‌رود نمایندگان مجلس برای افزایش اعتبارات دانشگاهی همراهی بیشتری داشته باشند.

اتصال ۹۸  درصد مدارس چهارمحال و بختیاری به شبکه ملی اطلاعات

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت: یک هزار و ۶۰۰ مدرسه استان به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند و در زمان شیوع ویروس کرونا، آموزش و تعلیم و تربیت تعطیل نشد و معلمان با استفاده از شبکه شاد، کار تعلیم و تربیت و آموزش دانش‌آموزان را انجام دادند.

فرحناز قائدامینی افزود: هم‌اکنون آموزش در تمام مدارس استان به صورت حضوری است و براساس جمعیت مدارس کلاس‌بندی انجام شده است و در برخی مدارس به خاطر کمی جمعیت هر روز و مدارسی که تعداد دانش‌آموزان بالا دارند،۲ روز در هفته دانش‌آموزان در مدرسه حضور پیدا می‌کنند و در بقیه ایام هفته، آموزش دانش‌آموزان در فضای مجازی انجام می‌شود.

یک میلیون و ۴۳۷ هزار دُز واکسن در چهارمحال و بختیاری تزریق شد

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون ۹۲ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان دُز نخست، ۸۲ درصد جمعیت هر ۲ دُز و ۱۸ درصد جمعیت استان دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند.

سید راشد جزایری افزود: همچنین ۹۲ درصد جمعیت بالای ۱۲ تا ۱۸ سال استان نوبت اول و ۷۸.۲ درصد این جمعیت نوبت دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری از ورود یک محموله ۶۳ هزار دُزی واکسن کرونا به استان خبر داد و گفت: از این محموله ۱۰ هزار دُز آن واکسن استرازنکا است.

خسارت هفت هزار میلیارد ریالی کرونا  به گردشگری چهارمحال و بختیاری

معاون گردشگری، سرمایه‌گذاری و تامین منابع اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون هفت هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال خسارت به تاسیسات و صنعت گردشگری این استان وارد شده است.

فرجام سمیعی افزود: از مجموع خسارت‌های وارد شده به تاسیسات و صنعت گردشگری استان در دوران شیوع ویروس کرونا ،پنج هزار و ۱۳۶ میلیارد ریال مربوط به مراکز اقامتی، ۴۵۸ میلیارد ریال مختص مراکز پذیرایی تفریحی بین‌راهی، یک هزار و ۸۹۰ میلیارد ریال مرتبط با دفاتر خدمات مسافرتی گردشگری، ۷۶ میلیارد ریال در حوزه راهنمایان گردشگری و ۲۰ میلیارد ریال در بخش مؤسسات آموزشی گردشگری است.

وی تصریح کرد: در این مدت همچنین ۵۲۱ نفر در صنعت گردشگری استان به دلیل شیوع ویروس کرونا و فعال نبودن کسب و کارهای گردشگری، کار خود را از دست داده‌اند.

۸۰ میلیارد اعتبار برای بروزرسانی تجهیزات پیست اسکی کوهرنگ نیاز است

رییس اداره ورزش و جوانان کوهرنگ چهارمحال و بختیاری گفت: تجهیزات پیست اسکی کوهرنگ از سال ۵۲ تاکنون نصب شده و بروزرسانی نشده و تنها یک دستگاه بالابر جدید در سال ۷۰ برای افزایش تجهیزات به این پیست اضافه شده است.

سجاد یوسفی افزود: هم اکنون سه دستگاه بالابر در این پیست اسکی فعال است که فرسودگی بالابرها و دستگاه پیست‌کوب موجود در این پیست یکی از مشکلات است که برای توسعه و بروزرسانی تجهیزات این پیست به تامین ردیف اعتباری خاص به صورت سالانه نیاز است.