اسلام‌آباد-ایرنا- رئیس جمهوری پاکستان که اوایل آذرماه ۱۴۰۰در دیدار با آیت‌الله ابراهیم‌ رئیسی خواستار تسریع عملیاتی شدن طرح تجارت تهاتر با جمهوری اسلامی ایران شده بود، بر تسهیل بیشتر تجارت و مراودات مرزی میان دوکشور همسایه درراستای بهبود زندگی مرزنشینان و روان‌سازی تعاملات اقتصادی تاکیدکرد.

به گزارش ایرنا، رسانه‌های رسمی پاکستان روز شنبه اعلام کردند که «عارف علوی» در تازه‌ترین جلسه پیگیری مدیریت مرزی و تجارت در ایالت بلوچستان و بررسی پیشرفت‌های صورت گرفته برای مراودات با کشورهای همسایه بر لزوم تسهیل تجارت مرزی جهت تقویت صادرات و ایجاد فرصت‌های شغلی تاکید کرد.

علوی طی ریاست جلسه بلندپایه با حضور مشاور نخست وزیر پاکستان در امور بازرگانی، نائب رئیس مجلس ملی، سروزیر ایالت بلوچستان، فرمانده سپاه ایالت بلوچستان و رئیس سازمان درآمدهای ملی (FBR) در شهر بندری «گوادر»، اعلام کرد: رسیدگی به مسائل پیش روی تجار بلوچستان و تسهیل مراودات مرزی با کشورهای همجوار مرزی در دستور کار و اولویت دولت اسلام‌آباد قرار دارد.

رئیس جمهوری پاکستان از دستور جدید بانک مرکزی این کشور به تمامی بانک‌های داخلی برای ایجاد کانال‌های بانکی در مناطق مرزی ایالت بلوچستان استقبال کرد و افزود: ارتقای زیرساخت‌های جاده‌ای، گشایش گذرگاه‌های جدید و تسهیلات بانکی و مخابراتی به روان‌سازی تجارت مرزی و توسعه همکاری‌های اقتصادی دوجانبه کمک شایانی می‌کند.

هفتم آذرماه امسال رئیس جمهوری پاکستان طی دیدار با آیت الله سید ابراهیم رئیسی همتای ایرانی خود در حاشیه اجلاس سران سازمان اکو در پایتخت ترکمنستان، با تاکید بر اهمیت تعمیق روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران، خواستار عملیاتی شدن تجارت تهاتری میان دو کشور و برگزاری نشست‌های مشترک برای پیشبرد سازوکار تجارت و تعاملات اقتصادی شد.

علوی رئیس جمهوری پاکستان ضمن اشاره به نشست اخیر کمیته مشترک تجاری دو کشور در تهران، بر اهمیت برگزاری منظم سازوکارهای دوجانبه برای تجارت و اقتصاد و همچنین بر استفاده از مکانیزم تجارت پایاپای در این زمینه تاکید کرد.

اول اردیبهشت امسال (اواسط آوریل ۲۰۲۱) با سفر وزیر امور خارجه پاکستان به کشورمان، تهران و اسلام‌آباد تفاهمنامه توسعه تجارت و گشایش گذرگاه‌های مرزی را امضا کردند و همان روز سومین گذرگاه رسمی مشترک دو کشور در منطقه «مند»  (پاکستان) و «پیشین»  (ایران) با حضور مقامات دو کشور افتتاح شد.

فعال‌سازی بازارچه‌های مشترک مرزی و گشایش دو گذرگاه جدید دیگر میان ایران و پاکستان دستور کار دولت‌های دو کشور در سال جدید میلادی به حساب می‌آید، رویدادی که از سوی نهادهای تجاری و اقتصادی ایران و پاکستان مورد ستایش قرار گرفته و همگان بر لزوم توسعه این همکاری‌ها تاکید می‌کنند.