گرگان- ایرنا - ایمن‌سازی و نگهداری افزون بر پنج هزار کیلومتر راه‌ اصلی و فرعی گلستان سالانه با هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار دولتی انجام می‌شود اما اجرای کامل طرح‌های مرتبط با افزایش ایمنی راه‌ها به بودجه‌ای بیشتر احتیاج دارد که یکی از راه‌های تامین آن استفاده از توان خیرین راه‌ساز است.

به گزارش ایرنا، از ابتدای امسال تاکنون خیرین راه‌ساز گلستان حدود ۷۴ میلیارد ریال برای زیرسازی راه‌ها، ساخت و بازسازی پل و ابنیه فنی راه‌های استان هزینه کردند که جذب این اعتبارات در شتاب بخشی به خدمت رسانی و تقویت ایمنی راه ها تاثیر زیادی داشت.

ساخت، توسعه، ایمن‌سازی و نگهداری راه ها سالانه بخش عظیمی از اعتبارات ملی و استانی را به خود اختصاص می‌دهد که برای همراهی با دولت در تامین این اعتبارات و رفع دغدغه های این حوزه، استفاده از توان خیرین راه‌ساز ضروری است.

انجمن خیرین راهساز گلستان با اولویت مشارکت در ایمن سازی راه های روستایی از سال ۹۹ آغاز به کار کرد و در این مدت کوتاه توانست الگوی موفقی برای همراهی با دستگاه های خدمات رسان در حوزه راه به ویژه در مناطق محروم و دورافتاده باشد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گلستان روز سه شنبه در خصوص فعالیت خیرین راه‌ساز استان گفت: مشارکت بیشتر این افراد، شتاب خدمت رسانی به مردم به خصوص ساکنان مناطق محروم را بیشتر می کند.

مهدی میقانی افزود: خیرین راه‌ساز گلستان امسال حدود ۷۴ میلیارد ریال برای زیرسازی راه‌ها، ساخت و بازسازی پل و ابنیه فنی راههای استان مشارکت کردند.

وی بیان کرد: زیرسازی راه های روستایی شیخوله، گلیداغ - قرناوه (شاخانه کوه) و ساخت ابنیه فنی جاده کلاله - مراوه تپه و ساخت پل خرپایی جاده مجاور چای قوشان کوچک و روشنایی نقطه ای نقاط پر تصادف از جمله ارائه‌شده امسال خیرین راه‌ساز گلستان است.

وی فعالیت مجمع خیرین راه‌ساز گلستان را الگو خوبی برای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه راهداری برشمرد و گفت که نتیجه این مشارکت، هم‌افزایی و همسویی خیرین و دولت برای پیشگیری از تلفات جاده‌ای است.

معاون راهداری اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده ای گلستان نیز گفت: سالانه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای ایمن‌سازی پنج هزار کیلومتر جاده‌های در دست بهره‌برداری استان هزینه می‌شود که پاسخگوی نیازها نیست.

غلامرضا بیکی اظهارداشت: طبق برآوردها نیاز گلستان برای ایمن سازی جاده‌های موجود، پنج درصد ارزش راه های ارتباطی معادل پنج هزار میلیارد ریال است ضمن این که ارزش هر کیلومتر راه ارتباطی در دست بهره برداری گلستان ۲۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

فرمانده پلیس راه گلستان نیز ایمنی جاده های روستایی گلستان را نیازمند تقویت بیشتر دانست و گفت: این محورهای ارتباطی به سرمایه گذاری بیشتر برای ایمن سازی نیاز دارد.

سرهنگ علی عبدی به خبرنگار ایرنا افزود: مشارکت خیرین در این عرصه می تواند کمبودهای بخش ایمنی راه ها را برطرف کند.

گلستان بیش از پنج هزار کیلومتر راه ارتباطی شامل بزرگراه، راه اصلی و فرعی درجه یک، ۲ و سه دارد که سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر آن را راه روستایی تشکیل می دهد.

این استان شمالی با یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت ساکن در ۳۴ نقطه شهری و بیش از یک هزار روستا و آبادی، از غرب با مازندران، از جنوب با سمنان، از غرب با خراسان شمالی و از شمال با ترکمنستان همسایه بوده و بیشترین مبادی ورودی و خروجی آن هم با استان های سمنان، مازندران و خراسان شمالی است.