دکتر جمیل صادقی فر روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: نقش تغذیه سالم در پیشگیری و حتی درمان بعضی از بیماری ها از جمله سرطان تایید شده است و شیوه زندگی و عادت های تغذیه سهم مهمی در بروز سرطان دارد، بطوریکه درصد زیادی از موارد سرطان با تغذیه نامناسب ارتباط دارد.
وی با اشاره به پویش ملی مبارزه با سرطان افزود: ۶۲ درصد جمعیت استان مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند و این موضوع یکی از دلایل عمده ابتلا به سرطان است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: برای کاهش خطر ابتلا به سرطان کاهش اضافه وزن و داشتن مقدار وزن سالم بسیار مهم است.
دکتر صادقی فر انجام فعالیت فیزیکی، مصرف غذاهای سالم، عدم مصرف مشروبات الکلی، ورزش منظم، کنترل وزن، مصرف میوه تازه، عدم مصرف سیگار و استراحت کافی را از جمله راه های پیشگیری از سرطان عنوان کرد.
وی یادآور شد: برخی مواد غذایی از جمله میوه ها و سبزیجات روشن، کلم، سبزیجات پهن برگ، گوجه فرنگی، انواع توت ها، انگور، ادویه جات، آب و سایر مایعات دارای اثر پیشگیری کننده از سرطان هستند.
وی با بیان اینکه ۴۶ درصد مردم استان فعالیت فیزیکی مناسب ندارند، تاکید کرد: ریسک ابتلا به سرطان های ریه، پروستات، سینه و روده بزرگ با ۳۰ دقیقه ورزش متوسط روزانه تا حد زیادی کاهش می یابد.
به گزارش ایرنا، هشتم تا پانزدهم بهمن ماه پویش ملی مبارزه با سرطان عنوان شده است.