به گزارش خبرنگار تئاتر ایرنا، نزدیکی به چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر که امسال برای نخستین بار افتتاحیه خود را در استان یزد برگزار میکند تا طبق صحبت های معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طوفان جوش و خروش جشنواره نسیمی نیز در استانهای کشور بوزد، در کنار روزهای پر جنب و جوش هنرمندان تئاتر کودک و نوحوان برای حضور در جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان، مهمترین اخبارِ رویدادهای جشنوارههای نمایشی کشور را به خود اختصاص داده است.
همچنین برگزاری مراسم نهمین دوره معرفی برگزیدگان جایزه نمایشنامامهنویسی کشور با طعم تجلیل از بزرگان این عرصه و معرفی بهترینهای تئاتر طی دو سال کرونایی اخیر (۱۳۹۸ و ۱۳۹۹) در مراسم انجمن منتقدان و نویسندگان تئاتر ایران بخشی دیگر از برنامههای متعدد تئاتر طی یک هفته اخیر را به نام خود ثبت کرده است.
بر همین اساس نوشتار زیر نگاهی دارد بر مهمترین رویدادهایی که طی روزهای ۳۰ دی ماه تا پنجم بهمن ماه ۱۴۰۰ در عرصه تئاتر و هنرهای نمایشی کشور پشت سر گذاشته شد.
جشنواره فجر نه برای وزارت ارشاد است نه کسی دیگر
مراسم رونمایی از پوستر و نشان چهلمین جشنواره تئاتر فجر ظهر دوم بهمن با حضور محمود سالاری معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی، حسین مسافرآستانه دبیر جشنواره، اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره همچون هوشنگ توکلی، مریم معترف، محمدحسین ناصربخت و رضا بصیرت رئیس انجمن هنرهای نمایشی برگزار شد.
رسیدن طوفانِ جوش و خروش جشنواره تئاتر به استانها
محمود سالاری این مراسم، با تشکر از برگزارکنندگان و دستاندرکاران جشنواره تئاتر فجر، گفت: میدانم که در این ایام، برگزار کردن جشنواره کار سختی است. چون هم سال تغییر دولت است و هم وقتی التهابات سیاسی وارد حوزه فرهنگ میشود، موجی درست میکند که کار را برای برپایی یک رویداد فرهنگی و هنری دشوار میکند.
سالاری با بیان اینکه برگزاری افتتاحیه جشنواره در یزد، کار ارزشمندی است گفت: من سالها به این فکر میکردم که چطور میشود استانها را در فجر مشارکت داد چون حیف بود از طوفانِ جوش و خروش جشنواره در تهران نسیمی به شهرهای دیگر نرسد. اما این کار به تنهایی کافی نیست؛ میتوان تدبیری اندیشید تا یکی از جوایز گروههای شرکتکننده اعطای امتیاز و فرصتی برای اجرای تئاترشان در استان یا استانهای دیگر با تامین هزینهشان از سوی دولت باشد تا این جریان تئاتر در سراسر کشور شکل بگیرد.
همه گروهها تلاش دارند تا در فجر دیده شوند؛ بنابراین سطح فجر را باید در این حد که همه خواستار حضور در جشنواره باشند. از شما میخواهم کاری کنیم که سطح فجر را پایین نیاوریم و قله بودن آن را تا جای ممکن حفظ کنیم تا جوانها برای حضور در آن تلاش کنند و از کشورهای دیگر تقاضای حضور در آن را داشته باشند.
چشم کشورهای همسایه به ایران است
سالاری با تاکید بر تبادلات فرهنگی با کشورههای منطقه گفت: کشورهای همسایه و مسلمان چشمشان به ماست که برای آنها هم تولید فرهنگی داشته باشیم و فقط به خودمان فکر نکنیم. عراق، لبنان، پاکستان و یمن به ما نگاه میکنند که آثار فرهنگی تولید شده در ایران را اجرا و ارائه کنند. بنابراین برای پاسخ به این نیاز، باید در یکسری کارها به اعطای این امتیاز هم فکر کنیم که گروهها و آثار برگزیده با تامین هزینه و امکانات از سوی دولت، بتوانند کارشان را در کشورهای همسایه اجرا کنند؛ چون این عطش در کشورهای منطقه وجود دارد.
جشنواره فجر نه برای وزارت ارشاد است نه کسی دیگر؛ این رویداد متعلق به همه هنرمندان جمهوری اسلامی ایران است و با رفتن و آمدن دولتهای مختلف، این جریان باید باقی بماند
معرفی نامزدهای مسابقه نمایشنامهنویسی جشنواره تئاتر فجر
نامزدهای دریافت جوایز مسابقه نمایشنامهنویسی چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر توسط داوران این بخش متشکل از سیمین امیریان، روزبه حسینی و جمشید خانیان معرفی شدند.
این هیات از میان ۳۲۳ اثر ارسالی به دبیرخانه ۶ نمایشنامه را به عنوان نامزد دریافت جایزه انتخاب کردند که در مراسم افتتاحیه برگزیدگان این بخش معرفی خواهند شد.
نمایشنامه اسپوتنیک نوای یک تنهایی نوشته کیوان فهیمی، نمایشنامه استخوان در گلو نوشته مهرداد بقایی، نمایشنامه ایاز شیش آبجی نوشته بهنام سرلک، نمایشنامه شطحیات اشباح نوشته سعیدرضا خوششانس، نمایشنامه مدیترانهای نوشته پیام لاریان و نمایشنامه هیچ و پوچ نوشته سهیل ملکی، شش نمایشنامه نهایی نامزد دریافت بهترین اثر در جشنواره چهلم تئاتر فجر را به نام خود ثبت کردند.
معرفی آثار بخش «دیگرگونههای اجرایی» جشنواره تئاتر فجر
امیر راد، سعید بهنام و محمد سایبانی اعضای هیات انتخاب دیگرگونههای اجرایی چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، ۱۴ اثر پذیرفته شده در این بخش را معرفی کردند.
بر این اساس نمایشهای به سپیدی سیاهی به نویسندگی و کارگردانی آرش رضایی، بی زمان به نویسندگی و کارگردانی پروین هادینیا، بیم و بام به نویسندگی و کارگردانی مهدی ملکی، خود به نویسندگی و کارگردانی حسین قاسمیهنر، دگردیسی شاعرانه یک گیشا به نویسندگی و کارگردانی عیسی صادقیبهمنی، ربیع الاول ۱۲۱۰ به نویسندگی و کارگردانی الهام ابنی، رها به نویسندگی امیر عباسیان (بر اساس طرحی از مهیار جوادیها) و کارگردانی مهیار جوادیها، شدن به نویسندگی و کارگردانی نیما ایمانزاده، شماره ۳ به نویسندگی و کارگردانی نیلوفر صمدی، عکس العمل به کارگردانی یوسف باپیری، لطفا بیدارم نکنید به نویسندگی نسرین بابایی و کارگردانی یاسر میرمحمدی، موزه معصومیت به کارگردانی نسیم ادبی و ندا شاهرخی، هفت تا نه و نیم به کارگردانی مریم خلیلی و هفتاد و شش دو صفر به نویسندگی و کارگردانی بهمن عباسپور، ۱۴ نمایش پذیرفته شده در بخش دیگرگونههای اجرایی جشنواره چهلم را تشکیل میدهند.
معرفی آثار راهیافته به عکس و پوستر جشنواره تئاتر فجر
اسامی راهیافتگان به نمایشگاه عکس و پوستر چهلمین جشنواره بینالمللی جشنواره تئاتر فجر توسط هیات انتخاب و داوری این ۲ بخش معرفی شدند.
آثار راهیافته به این دو بخش هم در نمایشگاه به نمایش گذاشته میشوند و هم در دو کتاب منتشر خواهند شد. برگزیدگان این ۲ بخش در مراسم افتتاحیه معرفی می شوند
اسامی عکاسان راه یافته به نمایشگاه عکس به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر است:
اردلان آشناگر (۴ اثر)، پریناز آل آقا (۲ اثر)، مریم افضلی، شهریار اکبریه، محمدحسن النگ، وحید امانپور قرایی، صادق امیریهنزکی، حسین امینجعفری (۲ اثر)، باران انوری، شایان بابایی، محسن بیده، شهریار دبیری (۲ اثر)، میلاد بهشتی (۲ اثر)، مرجان پورغلامحسین، پارسا تاک، محمد تقوی، اسوه ثمری، فرهاد جاوید، رضا جاویدی، مریم جعفری نمین (۲ اثر)، پرتو جغتایی (۲ اثر)، سمانه جویا، فاطمه حسنپورزعفرانی، عماد دولتی (۳ اثر)، مریم رحیمی (۲ اثر)، حمید رضایی (۲ اثر)، سلاله رویدشتی، مهوش ساروخانی، شیوا سراج، امین سلیمانی، زهرا سلجوقیان، شیدا شکوهی دولتآبادی (۲ اثر)، افرا شهباززاده، زهره ضیایی، پریسا عباسزاده، فاطمه عرب، رسول علادین، سپیده فرصیکیاسرایی، الهه قاسمی، مریم قهرمانیزاده (۲ اثر)، فائزه کرمنوری، بابک کنعانی، حسین گلستان، امیرحسین لولایی، بهاره محبوبی، کیارش مسیبی، سیدمهدیا مصباحی، علی ملکی (۲ اثر)، جمال میرزایی، مهدی نصیری، امیر نعیمیان (۳ اثر).
۲۸ اثر به بخش مسابقه و نمایشگاه پوستر راه یافته است که اسامی طراحان آن به ترتیب حروف الفبا به قرار زیر هستند:
محمد افشار (۵ اثر)، مهدی اسدیتبار، پگاه امیری، امید بسیم، علی بوستانی، مهران پندار (۲ اثر)، رسول حقجو، متین خیبلی (۲ اثر)، سجاد داغستانی، مهدی دوایی (۴ اثر)، مهدی رایگانی، امیر رجبی (۳ اثر)، رامین رستمی، حمیدرضا زبیری (۲ اثر)، محمدصادق زرجویان (۲ اثر)، بابک صفری (۲ اثر)، حسین عربزاده (۴ اثر)، مهسا غفوریان، امین قنبری، محمدرضا قیطاسی، حامد کاظمی، شایان کیانی (۳ اثر)، سید مهدی موسوی تبار (۳ اثر)، سید مهدی موسوی، میثم نادری، میثم نامدار (۲ اثر)، حامد هاشمی (۳ اثر)، کیمیا هنرجو (۲ اثر).
چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از ۱۴ تا ۲۶ بهمن به دبیری حسین مسافرآستانه برگزار میشود.
نگاه ویژه به «تئاتر دانشآموزی» در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان
امیر مشهدیعباس دبیر بیستوهفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با تاکید بر اهمیت «تئاتر دانشآموزی» و تاثیر آن بر رشد فکری آیندهسازان کشور، از برگزاری ویژه این بخش، در این دوره جشنواره خبر داد.
وی با تاکید بر نگاه ویژه این دوره جشنواره بر تئاتردانشآموزی گفت: رویکرد جشنواره بیستوهفتم بر کیفیسازی است و در همین راستا در فراخوان جشنواره تلاش کردیم تا شرایط حضور گروهها و رویکردهای مختلف جشنواره به صورت استاندارد باشد تا علاوه بر ایجاد زمینه رشد فکری و توانمندسازی آموزشی دانشآموزان با هنر نمایش، بستر شناخت این هنر را برای کودکان و نوجوان فراهم کنیم تا در جهت انتخاب شغل و حرفهی آینده خود، با تئاتر بهتر آشنا شوند.
بازتاب توانمندیهای دانشآموزان در بخش اجرای کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال
دبیر بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان افزود: در این دوره آثار منتخب جشنواره «تئاتر فردا» که از سوی اداره کل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش برگزار میشود، به دبیرخانه جشنواره بیستوهفتم معرفی و در بخش دانشآموزی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان اجرا خواهند داشت.
ما برای تشویق هرچه بهتر دانشآموزان و هنرجویان، بخش ویژهای تحت عنوان «اجرای کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال» در نظر گرفتیم. به همین سبب در جشنواره بیست و هفتم تلاش کردیم بستر حضور بهتر دانشآموزان را بیش از گذشته فراهم کنیم و امسال در بخش نمایش ایرانی نیز میزبان برخی از اجراهای تئاتر دانشآموزی هستیم.
رقابت هشت نمایش کودک در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان
شورای انتخاب آثار بخش مسابقه نمایش کودک جشنواره بیستوهفتم، متشکل از زهرا صبری، سیدمحمد جواد کبودرآهنگی، علی فروتن، ناصرآویژه و علیرضا آقایی، پس از ارزیابی ۷۳ اثر متقاضی این بخش، هشت نمایش را برای حضور در این جشنواره معرفی کردند.
بر این اساس نمایشهای آرزوهای یک موش کور به نویسندگی سعید ابک و کارگردانی وحید نفر، آی تک به نویسندگی و کارگردانی فاطمه برمال، ز اسب تا سیب به نویسندگی منوچهر اکبرلو و کارگردانی فرزاد لباسی، افسانه قربون آقا به نویسندگی حسن عنایتپور و کارگردانی مصطفی عنایتپور، دزد لالاییها به نویسندگی بهرام جلالیپور و فائزه فیض و کارگردانی آرش شریفزاده، رویای ماه به نویسندگی مریم کاظمی و کارگردانی احسان مجیدی، ریز جان به نویسندگی هادی حسنعلی و کارگردانی ندا وفایی و کاشف گیج به نویسندگی الهه دهقانپیشه و کارگردانی میلاد رمضانی ورجاوند آثار پذیرفته شده در بخش مسابقه نمایش کودک را تشکیل میدهند.
معرفی آثار بخش تئاتر خیابانی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان
هیات انتخاب بخش مسابقه تئاتر خیابانی جشنواره بیستوهفتم، متشکل از بهمن صادق حسنی، ناصر آویژه و مزدک مهیمنی، پس از ارزیابی کارشناسی ۴۹ اثر متقاضی این بخش، هفت اثر را برای حضور در جشنواره معرفی کردند.
بر همین اساس نمایشهای تله من به نویسندگی و کارگردانی هیام احمدی، داستان سیاه به نویسندگی و کارگردانی آرش رضایی، غولکهای نازنین به نویسندگی و کارگردانی موسی هدایتی، محیطبانان شجاع به نویسندگی و کارگردانی لیلا بیگونه، نانآوران به نویسندگی احمد جلیلوند و کارگردانی سعید باغبانینیر، یک روز به خصوص به نویسندگی و کارگردانی مهدی حبیبی و یه دنیایی که آدمها آبی شن به نویسندگی میثم کرمی و کارگردانی زهراسادات احمدی، آثار پذیرفته شده بخش مسابقه خیابانی این رویداد را تشکیل میدهند.
معرفی آثار بخش «تئاتر فراگیر» جشنواره تئاتر کودک و نوجوان
هیات انتخاب آثار بخش تئاتر فراگیر، متشکل از آناهیتا غنیزاده، زهره بهروزینیا، هادی حسنعلی، مزدک مهیمنی و بهمن صادق حسنی، پس از ارزیابی ۱۰ اثر متقاضی این بخش، ۴ نمایش را برای حضور در این دوره از جشنواره معرفی کردند.
بخش تئاتر فراگیر با توجه به اهمیت بهرهگیری از هنر نمایش برای آموزش تئاتر به کودکان با شرایط خاص، در این دوره از جشنواره اجرا میشود تا توانمندی ذاتی کودکان با شرایط ویژه، جسمی، حرکتی و ذهنی را به نمایش گذارد
بر این اساس نمایشهای خانم خزوک برداشتی آزاد از نوشته جبار باغچه بان و کارگردانی حمید کیانیان، روزی که هر لب ترانهای است نوشته حسین نادری و کارگردانی حسین نادری و مرتضی اسدیمرام، شهر کوچولوترها نوشته و کارگردانی سیدمهرداد کاوسی حسینی و نمایش قصه بخت نوشته داود فتحعلی بیگی و کارگردانی محمدحسن ابویی، چهار اثر بخش تئاتر فراگیر این دوره جشنواره را تشکلی میدهند.
بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان به دبیری امیر مشهدیعباس، با هدف تقویت مهارت، رشد آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران زمین از طریق نمایش، در اسفند ماه سال جاری، با شعار «تئاتر، پرواز پروانههای خیال» در شهر تاریخی همدان برگزار میشود.
معرفی برگزیدگان انجمن منتقدان تئاتر
بیستمین جشن سالیانه انجمن منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر شامگاه ۳۰ دی در موزه ملی برگزار شد.
در این مراسم نشان مسئولیت اجتماعی به لیلی عاج نویسنده و کارگردان نمایش کمیته نان اهدا شد.
سپس انتشارات نیماژ بهعنوان ناشر برگزیده سال ۹۸ در حوزه تئاتر معرفی شد.
در این بخش مراسم برگزیدگان بیستمین جشن سالیانه انجمن منتقدان و نویسندگان تئاتر به شرح ذیل معرفی شدند:
مقاله: محسن خیمهدوز از روزنامه اعتماد
گزارش: عباس غفاری از هنرآنلاین
ترجمه: انیسا رئوفی از ماهنامه شبکه آفتاب
گفتگو: مهدی میرمحمدی از ماهنامه شبکه آفتاب
نقد: سمیرا بابایی از ماهنامه دنیای تصویر
عکس: حسین گلستان برای مجموعه عکس
همچنین جایزه خبرنگار سال و عضو فعال انجمن به بهجت فرشته اهدا شد.
اهدای تقدیرنامه عالی یونسکو به علی نصیریان
سپس با حضور حجتاله ایوبی رئیس کمیسیون ملی یونسکو و ایرج راد از یک عمر فعالیت هنری علی نصیریان تجلیل و تقدیرنامه عالی یونسکو به وی اهدا شد.
در این بخش نصیریان گفت: ۷۰ سال دلبسته تئاتر شدم و ۲ دهه با فقر و تنگدستی مادی و معنوی تمرین کردیم. آن موقع فقط یک کتاب تئاتر داشتیم ولی آن موقع تجربه خوبی کسب کردم که یکی جریانسازی تئاتر و دیگری گروه تئاتر است. اگر گروه تئاتر نباشد جریانسازی تئاتر استمرار پیدا نمیکند.
نسل ما تمام شد ولی در نسلهای جدید تئاتر استعدادهای بسیار خوبی در زمینه کارگردانی، بازیگری و نمایشنامهنویسی وجود دارند. درست است که کتاب و کلاس لازم است ولی جوانان بدانید باید خودآموز و متکی به خود باشید و خود را کشف کنید
مهمترین مشکل تئاتر ما بیمسألگی است
انجمن منتقدان تئاتر در ادامه مراسم خود از حسین کیانی نمایشنامهنویس، کارگردان و مدرس با سابقه تئاتر ایران تجلیل کرد.
حسین کیانی گفت: مهمترین مشکل تئاتر ما بیمسألگی است و خطر بزرگی است. دومین خطر بزرگ شبه مسأله است و مسائل جامعه و پیرامون خود را نمیبیند و نمیگوید. چرا باید شرایط به گونهای باشد که خارج از دایره روشنفکری باشد و فقط یک فعالیت اجرایی خوشقواره و پولساز شده است. اجازه متون مرتبط با مسائل اجتماعی داده نمیشود و جلوی آن را میگیرند. الان در تئاتر شبهمسأله به جای مسأله قالب میشود.
در بخش پایانی مراسم با حضور بهمن فرمانآرا، نمایش بیگانه در خانه محمد مساوات جایزه رتبه سوم، نمایشهای صد در صد و پنجاه پنجاه مرتضی اسماعیلکاشی جایزه رتبه دوم و نمایش لانچر ۵ پویا سعیدی و مسعود صرامی جایزه رتبه اول بهترین نمایش را از دیدگاه انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر دریافت کردند.
معرفی برگزیدگان نهمین دوره جایزه ادبیات نمایشی ایران
آیین پایانی نهمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران روز ۱ بهمن در عمارت خانه تئاتر برگزار شد. در ابتدای برنامه کامران شهلایی دبیر نهمین دوره گزارشی از روند این دوره ارائه داد.
تعداد آثار رسیده به مسابقه در بخش تالیف را ۲۰۱ جلد در ۲۳۸ عنوان از ۴۶ ناشر و در بخش ترجمه ۹۸ جلد در ۱۰۵ عنوان از ۲۸ ناشر ذکر کرد. همچنین در بخش تالیف نشر نیو با ۴۸ عنوان کتاب و در بخش ترجمه نشر افراز با ۲۶ عنوان بیشتر آثار ارائه شده به این دوره را داشتند.
در بخش بعدی برنامه ناشران برگزیده این دوره معرفی شدند. در بخش ترجمه، نشر بیدگل و در بخش تالیف نشر نیو مورد تقدیر این دوره قرار گرفتند.
مراسم تجلیل از محمد رحمانیان نمایشنامهنویس شناخته کشور با حضور محمود دولتآبادی برگزار و وی تندیس نهمین دوره جایزه ادبیات نمایشی را از دولت آبادی دریافت کرد
در بخش مترجم برگزیده هیات داوران این دوره متشکل از شهرام زرگر، اصغر نوری و ساناز فلاح فرد بدون اولویت دیپلم افتخار، تندیس نهمین دوره و جایزه نقدی را به حمید دشتی برای ترجمه نمایشنامه خرس های قطبی نوشته مارک هَدِن از نشر روزنه و محمد منعم برای ترجمه نمایشنامه چرخ نوشته زینی هریس از نشر بیدگل اهدا کردند و همچنین هیات داوران از صدرا صباحی برای ترجمه نمایشنامه داستان خانواده نوشته بیلانا سربلانژویچ از نشر مات تقدیر به عمل آورد.
همچنین در بخش تالیف هیات داوران متشکل از محمد چرمشیر، شهرام کرمی و محمد طلوعی دیپلم افتخار، تندیس و جایزه نقدی این دوره را بدون اولویت به حمید رضا آذرنگ برای نمایشنامه خداحافظی نکردی با نجمه، سورچی از نشر ورا و محمد رضایی راد برای نمایشنامه صدای آهسته و یک نمایشنامه دیگر از نشر بیدگل اهدا کرد.
همچنین در بخش برگزیده کتاب اول از مژگان شعبانی به خاطر نمایشنامه زنهار از نشر نسک تقدیر به عمل آمد.
یادی از زندهنام حمید همیشه لبخند تئاتر
مراسم یادبود زندهیاد حمید لبخنده کارگردان تئاتر و سینما شامگاه ۱ بهمن با حضور چهرههای سینما و تئاتر در پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب برگزار شد.
اکبر زنجانپور چهره مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون و از دوستان قدیمی حمید لبخنده در یادبود دوست دیریناش سخن گفت. وی در ابتدای سخنان خود یادآور شد: انسان در سنین مختلف، از کودکی تا نوجوانی، از جوانی تا میانسالی و تا پیری ظاهرش با چیزی که در باطنش بوده ربطی به هم ندارند و مدام این ظاهر و درونیات تغییر میکنند. در نهایت وقتی انسان به گورستان میرسد تنها یک نام از او باقی میماند که دیگران با آن نام دربارهاش صحبت و قضاوتش میکنند.
وی تصریح کرد: از روزی که حمید لبخنده را دیدم، جوانی دوست داشتنی بود و حمید طی سالهایی که با هم رفاقت داشتیم اصلاً فرق نکرد بلکه کامل شد و این نشاندهنده شخصیت بزرگ او بود.
حمید لبخنده؛ اسطوره شرافت
ایرج راد با بیان اینکه حضور همه افرادی که در این مراسم حضور پیدا کردهاند از روی دل است نه وظیفه زیرا حمید لبخنده فردی دوستداشتنی بود، تأکید کرد: حمید لبخنده اسطوره شرافت بود.
اگر هنرمند شرافت انسانی نداشته باشد نمیتواند بر جامعه و روح انسانها تأثیرگذار باشد. توانمندی، نگاه دقیق و شرافت حمید لبخنده باعث شد تا همه با عشق و علاقه همچون پروانه گرد او باشند. عصبانیت لبخنده را هرگز ندیدم مگر وقتی که حقی ضایع میشد. مسائل فرهنگی و هنری برایش ارزشمند بود. ما اگر تأسف میخوریم به خاطر این است که مردی شرافتمند و قلبی پاک از میانمان رفت.
ابراهیم حقیقی، اکبر زنجانپور، ایرج راد، احترام برومند، حسن فتحی، اسماعیل عفیفه، امین تارخ، منوچهر شاهسواری، محمدعلی سجادی، علی دهکردی، مسعود کرامتی، علی ژکان، حسین کیانی، لیلی رشیدی، علیاصغر دشتی، سعید داخ، مسعود فروتن، یکتا ناصر، مصطفی احمدی، آتوسا قلمفرسایی، کاوه سمندریان، علی پویان، رحمان سیفیآزاد، علیرضا تابش، شهرام گیلآبادی و اتابک نادری از جمله حاضران در مراسم بودند.
تعویق اختتامیه جشنواره نمایشنامه نویسی ثمر
اختتامیه نخستین جشنواره نمایشنامه نویسی ثمر با رویکرد خانه و خانواده در دهه اول اسفندماه برگزار می شود پیش از این زمان برگزاری این برنامه بهمن ماه اعلام شده بود.
آثار دریافتی به جشنواره نمایشنامه نویسی ثمر توسط فارس باقری، بهزاد آقاجمالی، ساناز بیان، آزاده انصاری و محمد منعم مراحل داوری را پشت سر میگذارند و نامزدهای هر بخش بهمن ماه اعلام می شوند.
۱۶۴ اثر از سراسر کشور به دفتر این جشنواره رسیده و شامل ۱۰۷ اثر در بخش صحنه، ۳۴ اثر در بخش کودک و نوجوان و ۲۳ اثر در بخش محیطی و میدانی است