به گزارش ایرنا، جولان شیوع اومیکرون در مازندران بر اساس آمار ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با ابتلا حدود ۱۵۰ نفر و افزایش سه برابری مراجعات سرپایی به مراکز درمانی در مقایسه با هفتههای گذشته آغاز شده و این نگرانی را میان کارشناسان بهداشت و درمان ایجاد کرده که در صورت تشدید نشدن نظارت ها و تداوم بی اعتنایی به پروتکل های بهداشتی و تزریق دز سوم واکسن این ویروس تا ۱۰ روز آینده میتواند با افزایش روزافزون ابتلاها، وضعیت رنگبندی مازندران را از حالت آبی و زرد به وضعیت و نارنجی و قرمز بکشاند و موج ششم کرونا را در استان به قطعیت برساند.
این روزها نگرانیها در ارتباط با شیوع موج جدید کرونایی در مازندران و دیگر استانهای از این بابت دارای اهمیت است که در سویهها و موجهای گذشته، محدودیتهای قابل توجهی مانند مجازی برگزار شدن کلاس ها برای عبور از پیک کرونایی اتخاذ میشد ، اما با شیوع اومیکرون در مازندران طبق آمار ستاد استانی مقابله با کرونا اکنون خبری از محدودیتهای شدید مانند تعطیلی مدارس نیست و صاحبنظران بهداشتی در زمان حاضر بر لزوم تشدید نظارتها برای رعایت دستورالعملهای بهداشتی و تزریق دز سوم واکسن تاکید دارند.
آنچه که نگرانیها از روند رعایت دستورالعملهای بهداشتی در مدارس استان را تشدید میکند، آن است که این روزها دانش آموزان مازندرانی حتی طبق گزارش رسمی آموزش و پروش چندان اعتقادی به رعایت ضوابط کرونایی مانند استفاده از ماسک، رعایت فاصله ۱.۵ تا ۲ متری در کلاس درس از یکدیگر دارند.
به گفته مسوولان آموزش و پرورش مازند ران ، طی سه هزار بازدید بهداشتی که از مدارس استان در ماههای گذشته انجام شد حدود ۷۰ درصد از دانش آموزان استان نسبت به رعایت ضوابط کرونایی در کلاسهای درس بیرغبت هستند.
با وجود این که اومیکرون بزرگ و کوچک نمیشناسد و به تناوب در همه سنین افراد مبتلا به این ویروس وجود دارد، نگرانی کارشناسان بهداشت و درمان و خانواده ها چندان بیجا و بی راه نیست.
با این وجود ، مسوولان آموزش و پرورش مازندران می گویند که در حال حاضر نیز نظارت شدید بر مدارس وجود دارد و اگر در بازدیدهای سرزده کارشناسان بهداشتی از مدارس یا گزارش مدیر مدرسه، حتی یک نفر از دانش آموزان در کلاسهای درس علایم کرونا داشته باشد، کلاس حضوری به مدت ۱۴ روز تعطیل شده می شود و دانش آموزان به صورت مجازی روند آموزشی را ادامه می دهند.
نگران هستیم
معاون تربیتبدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش مازندران در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر این که مجموعه آموزش و پرورش نظارت بر مدارس را جدی می گیرد ، گفت : ما هم نگران وضعیت جسمانی دانش آموزان همزمان با شیوع اومیکرون در مازندران هستیم و به طور حتم باید نظارتهای بهداشتی در کلاسهای درس تقوی شود.
قربانعلی سهرابی افزود: در روزهای گذشته تماسهای والدین دانش آموزان در ارتباط با تعطیلی مدارس استان با شیوع اومیکرون قابل توجه بوده اما طبق ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در زمان حاضر تصمیمی برای تعطیلی مدارس گرفته نشده است.
وی ادامه داد : با توجه به تزریق ۹۹.۵ درصدی دز اول و همچنین ۹۵ درصدی دز دوم واکسن کرونا در بین جامعه هدف دانش آموزی در مازندران تا حدود زیادی در جلوگیری از سرایت دانش آموزان به اومیکرون خیالمان راحت است ، اما باید رعایت دستورالعملهای بهداشتی در مدارس استان با جدیت دنبال شود.
معاون تربیتبدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش مازندران گفت : در سه ماه گذشته از سه هزار و ۳۰۰ مدرسه در مازندران در ارتباط با لزوم رعایت دستورالعملهای بهداشتی بازرسی شد ، اما تحلیل آمارها نشان میدهد که تنها ۳۰ درصد از دانش آموزان استان در کلاسهای درس خود را به رعایت دستورالعملهای بهداشتی ملزم می دانند.
وی افزود : اکنون علاوه بر اینکه ارائه کارت واکسن یا ماسک برای ورود دانش آموزان به کلاسهای درس الزامی است ، اگر دانش آموزی در بازرسیها و یا بنا برگزارش مدیر مدرسه به اومیکرون مبتلا شود و یا علایم این ویروس را داشته باشند برای جلوگیری از سرایت بیماری به بقیه ، کلاسهای درس به صورت موقت تعطیل و به صورت مجازی تداوم خواهد یافت.
سهرابی گفت : در یک هفته گذشته حدود ۲۰۰ بازرسی از مدارس استان باهدف بررسی رعایت دستورالعملهای بهداشتی انجام شد که بنا بر گزارش بازرسان در پنج کلاس درس از مجموع این بازدیدها، یک تا ۶ دانش آموز دارای علایم بودند که این کلاسهای درس به صورت موقت به مدت ۱۵ روز تا بهبودی حال این دانش آموزان دارای علایم تعطیل شد.
برخورد جدی با ناقضان مقررات کرونایی
معاون آموزش و پرورش مازندران گفت : در ارتباط با رعایت دستورالعملهای بهداشتی در مدارس استان جدی هستیم و در صورت هرگونه بیتوجهی به ضوابط کرونایی طبق قانون با دانش آموز و معلم متخلف برخورد میشود و ارائه تذکر کتبی و درج در پرونده تا ممانعت از ورود به مدرسه از جمله این برخوردها است.
وی افزود : در سه ماه گذشته از ورود حدود سههزار دانش آموز و همچنین ۲۰۰ معلم که بدون ارائه کارت واکسن و ماسک خواستار حضور در کلاسهای درس بودند، جلوگیری شد و به طور حتم این رویههای قانونی و نظارتها برای جلوگیری از شیوع اومیکرون در کلاسهای درس تدوام خواهد یافت.
سهرابی گفت : یکی از راهکارهای الزامی برای در امان ماندن از اومیکرون تزریق بموقع واکسن است و در زمان حاضر از مجموع ۴۵ هزار معلم مازندرانی حدود ۴۰ درصدشان این دز تکمیلی را تزریق کردند و در مقایسه با سایر اقشار جامعه این آمار قابل توجه و خوب است و در هفته های آینده به طور حتم این رقم افزایش خواهد یافت.
آموزش حضوری فراگیر همزمان با سراسر کشور از اول آذر ماه جاری در چهار هزار و ۲۰۵ مدرسه استان شروع شد و ۵۲۰ هزار دانش آموز و ۴۵ هزار معلم مازندرانی بعد از ماهها آموزش مجازی، در کلاس درس حاضر شدند.
بر اساس اعلام دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستریهای کرونایی استان با ۹۴ بیمار جدید به ۳۱۴ نفر رسید. در این مدت فوتی کرونایی در بیمارستانهای استان گزارش نشده است.