داریوش سعیدی روز پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: تاکنون مجموع اسناد حد نگاری (نقشهبرداری ثبتی دارای ارزش حقوقی) اراضی منابع طبیعی استان به هشت میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار رسیده است که ۹۰ درصد عرصههای منطقه را شامل میشود.
وی اضافه کرد: بر اساس برنامهریزیهای تلاش میشود تا باقیمانده اسناد حدنگاری اراضی استان تا پایان سالجاری اخذ شود.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان تصریح کرد: شهرستان خور و بیابانک ازجمله مناطقی است که حدنگاری اراضی ملی و منابع طبیعی در آن پایانیافته و همزمان با دهه فجر امسال جشن انفال در آن شهرستان برگزار میشود.
سعیدی با اشاره به اینکه پیشگیری از جعل سند و زمینخواری ازجمله مهمترین واصلیترین فواید این نوع اسناد به شمار میرود اظهار داشت: شفافیت و پاسخگویی دقیق به استعلامات و ایجاد بستر مطمئن برای فعالیتهای سرمایهگذاری از دیگر مزایای آن محسوب میشود.
وی ادامه داد: تعیین کاربریها متناسب با طرح آمایش سرزمین و رفع تعارضهای حقوقی اراضی بین دولت و مردم و درنتیجه کاهش پروندههای قضایی از دیگر نتایج صدور اسناد حدنگاری است.
به گزارش ایرنا، نگاهی به وضعیت عرصههای طبیعی اصفهان حاکی است که این خطه با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن را معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در برگرفته است.
جنگلهای استان اصفهان بهطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند.
استان اصفهان ازنظر تقسیمبندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرارگرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل میشود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار میرود.
این استان واقع در مرکز کشور اقلیم خشک و نیمهخشک دارد و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل میدهد که بهطور عمده در بخشهای شمالی و شرقی آن پراکنده است.