شهرکرد - ایرنا - سرپرست دانشگاه شهرکرد با اشاره به وجود زیرساخت‌های مطلوبی همچون کلینیک دامپزشکی، پژوهشکده پرندگان جونقان و مرکز تحقیقاتی طیور چالشتر در چهارمحال‌وبختیاری گفت: این دانشگاه آماده همکاری پژوهشی و تحقیقاتی با موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در راستای بهبود ژنتیکی و احیای مرغ لاین آرین است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از دانشگاه شهرکرد، یاسر پیرعلی در نشستی که با حضور سعید اسماعیل خانبان رییس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و ساسان پورجعفری معاون تحقیقات مجری برنامه ملی آرین در این دانشگاه برگزار شد، افزود: پژوهشگران دانشگاه شهرکرد تاکنون برنامه‌های تحقیقاتی مختلفی را در حوزه دام و طیور اجرا کرده‌اند و در حال حاضر نیز با توجه به اهمیت ارتقاء نژاد مرغ لاین و بی اثر کردن تحریم‌ها، آماده بررسی اختلال متابولیکی «آسیت» به عنوان یکی از بیماری‌های خاص پرندگان در راستای بهبود ژنتیکی مرغ لاین آرین هستند.

وی بر توسعه همکاری‌ها با موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در حوزه تولید مرغ لاین تاکید و تصریح کرد: با توجه به بررسی‌ها و بازدیدهای انجام شده، زمینه این همکاری و اجرای طرح‌های پژوهشی به زودی در پژوهشکده پرندگان جونقان مهیا خواهد شد.

رییس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور نیز در این نشست با اشاره به اینکه در سطح جهان تنها چند شرکت چندملیتی موفق به تولید مرغ لاین شده‌اند، گفت: مرغ لاین ایران با نام آرین ظرفیتی مهم برای توسعه صنعت طیور و مرغداری در کشور محسوب می‌شود.

سعید اسماعیل خانبان افزود: به منظور بهبود شرایط تولید مرغ لاین آرین لازم است روابط بسیار پیچیده ژنتیکی، مدیریتی، فیزیولوژیکی و بیماری‌ها به شکلی یکپارچه مد نظر قرار بگیرد.

وی با اشاره به فعالیت‌های قابل‌قبول پژوهشگران دانشگاه شهرکرد در حوزه بیماری‌های طیور به ویژه بیماری آسیت تصریح کرد: شرایط جغرافیایی و اقلیمی چهارمحال و بختیاری ظرفیت مناسبی است که می‌تواند در همراهی با دانش پژوهشگران شرایط را برای کسب اطلاعات بیشتر به منظور مهار بیماری آسیت و بهبود ژنتیکی مرغ لاین آرین ایجاد کند.

خانبان توسعه همکاری‌ها میان موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و دانشگاه شهرکرد را متذکر شد و اظهار داشت: تلاش می‌شود در همراهی با محققان و متخصصان علمی، موضوع بهبود ژنتیکی مرغ لاین آرین به نحو مطلوبی دنبال شود.

به گزارش ایرنا، مرغ لاین به جمعیتی از مرغ‌ها اطلاق می‌شود که ۱۰۰ درصد خالص بوده و توانایی انتقال تمامی صفات و خصوصیات ژنتیکی خود به نسل‌های بعدی را دارند. تولید مرغ لاین از پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌ها در صنعت طیور به شمار می‌آید که مرغ‌های اجداد، ‌مرغ‌های مادر و مرغ‌های گوشتی و یا تخم‌گذار از آن مشتق می‌شود.

ایران از اویل دهه ۶۰ پس از کشورهایی نظیر آمریکا، انگلیس، برزیل، هلند، هند، آلمان و فرانسه توانست به تولید مرغ لاین تحت عنوان «آرین» دست یابد.