ساری- ایرنا- استقبال تنها ۸۷۱ هزار و ۳۴۴ هزار نفر در مازندران برای تزریق دز سوم واکسن از مجموع ۲ میلیون و ۲۲۸ هزار نفر جامعه هدف واجد شرایط و همچنین بی‌رغبتی حدود ۷۰ درصد مردم به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی این روزها باعث افزایش سه برابری مراجعات سرپایی کرونا در بیمارستان‌های استان شده است.

به گزارش ایرنا ، در زمان حاضر میزان مراجعات سرپایی کرونا اقشار مردم استان به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی طبق تحلیل داده‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران و بابل به نسبت اوایل دی ماه امسال به سه برابر از حدود ۳۰۰ نفر در روز به حدود ۹۰۰ نفر افزایش یافته است.

به باور صاحبنظران ، تنها دلیل کاهش مراجعات سرپایی کرونای مردم در ماه‌های گذشته به مراکز درمانی ، تزریق بموقع دزهای اول و دوم واکسن کرونا و همچنین رعایت دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی بود ، اما این روزها که اومیکرون در استان در حال جولان دادن است نه تنها خبری از تزریق بموقع واکسن کرونا نیست بلکه آحاد جامعه نسبت به ماه قبل کمتر اعتقاد به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک در اماکن عمومی دارند.

در اوایل دی ماه امسال میزان دستورالعمل‌های بهداشتی در استان حدود ۶۰ درصد بود که این رقم اکنون به کمتر از ۳۰ درصد رسیده است. در همین دوره زمانی میزان تزریق دز اول و دوم واکسن کرونا در بین جامعه هدف ۱۲ سال به بالای استان به ترتیب ۹۰ و ۸۰ درصد بود اما این روزها بیشتر مردم این دیار به دلایل نامعلومی به تزریق دز سوم کرونا در حال نه گفتن هستند و در زمان حاضر تنها ۳۶.۷ درصد از مجموع ۲ میلیون و ۲۲۸ هزار و ۴۳۱ نفر در استان نسبت به تزریق دز سوم واکسن کرونا خود اقدام کردند.

به اعتقاد کارشناسان ، با وجود تغییر وضعیت رنگ‌بندی کرونایی و پایان شرایط با ثبات و آبی در برخی از شهرستان‌های استان، لازم است اقشار مردم برای جلوگیری از شیوع موج ششم کرونا در مازندران به خود بیایند و تزریق دز سوم واکسن کرونا را در اولویت قرار دهند.

براساس آمار ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا، در زمان حاضر حدود ۲۰۰ نفر در مازندران به سویه جدید اومیکرون مبتلا شده اند و  مبتلایان این سویه در حال افزایش است. شیوع افسارگسیخته این سویه از این بابت دارای اهمیت است که در روزگذشته این آمار حدود ۱۵۰ نفر بود و در ۲۴ ساعت گذشته ۵۰ نفر به اومیکرونی‌های مازندران اضافه شد.

جولان واکسن‌گریزی در مازندران

شیوع اومیکرون در مازندران و بی‌رغبتی اقشار مردم به تزریق دز سوم واکسن کرونا این روزها با گلایه‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران همراه شده است. دکتر قاسم اویس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ساری گفت : از شهروندان مازندرانی عاجزانه می‌خواهم که نسبت به تزریق  دز تکمیلی واکسن خود اقدام کنند.

وی خاطر نشان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌ها تا ششم بهمن ماه می‌بایست حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از جامعه هدف در مازندران نسبت به تزریق دز سوم واکسن کرونای خود اقدام می‌کردند اما اکنون نسبت به زمانبندی‌های در نظر گرفته شده عقب هستیم.

اویس تصریح کرد: پیامد بی‌رغبتی اقشار مردم به تزریق دز سوم واکسن کرونا و همچنین رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، افزایش شیوع اومیکرون و سه برابر شدن مراجعات کرونای اقشار مردم به مراکز درمانی و بیمارستان‌های مازندران است و برای برون رفت از این چالش عاجزانه از مردم می‌خواهیم در تزریق دز تکمیلی واکسن با دانشگاه علوم پزشکی مازندران همکاری کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : تزریق دز سوم واکسن کرونا در بین ۸۷۱ هزار نفر معادل ۳۶.۷ درصد از مجموع ۲ میلیبون و ۲۲۸ هزار نفر واجد شرایط در مازندران، نمی‌تواند چندان کمک حال کادر درمان برای جلوگیری از شیوع موج ششم کرونا و جولان اومیکرون در استان باشد و باید این رقم با فرهنگ‌سازی و دغدغه‌مندی اقشار مردم افزایش یابد.

وی افزود : تزریق واکسن و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مکمل یکدیگر برای مهار اومیکرون است و نظارت‌ها در ارتباط با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی دراستان افزایش یابد.

اویس با اشاره به آمار تزریق حداقل یک دز واکسن کرونا با احتساب میانگین سنی در مازندران، گفت : در زمان حاضر ۹۰ درصد گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ سال، ۹۱ درصد گروه سنی ۳۰ تا ۴۰ سال، ۹۴.۵ درصد گروه سنی ۴۰ تا ۵۰ سال، ۹۷.۱ درصد از گروه سنی ۵۰ تا ۶۰ سال و ۹۵.۹ درصد از گروه ۶۰ سال به بالا در مازندران حداقل یک دز واکسن کرونای خود را دریافت کردند.

بر اساس اعلام دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستری‌های کرونایی استان با ۷۱ بیمار جدید به ۳۰۷ نفر رسید. طی ۲۴ ساعت گذشته ۲ نفر دیگر از شهروندان مازندرانی هم به خاطر ابتلا به کرونا جان باختند.