به گزارش ایرنا، موج ششم کرونا به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و پزشکان در مازندران آغاز شده و حالا کمکم باید منتظر افزایش تعداد شهرستانهای با رنگ زرد کرونایی و همچنین ورود رنگهای نارنجی و قرمز به این استان بود. طی روزهای اخیر نیز رنگ زرد کرونایی پس از ۱۵ روز با زرد شدن وضعیت عباسآباد به مازندران بازگشت و ۴۸ ساعت بعد هم چهار شهرستان ساری، بابل، رامسر و سوادکوه به رنگ زرد کرونایی تغییر وضعیت دادند تا نگرانیها افزایش یابد.
این نگرانی زمانی بیشتر میشود که مسئولان میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی بین مردم در مازندران را حدود ۳۰ درصد عنوان میکنند و بیمیلی نسبت به تزریق دُز سوم واکسن در این استان نیز طبق آمارها قابل توجه است. نتیجه این بیتوجهیها را میتوان در آمارها مشاهده کرد. بنا به اعلام دانشگاه علوم پزشکی مازندران میزان مراجعان سرپایی افراد مشکوک به کرونا نسبت به ۲ هفته اخیر سه برابر شده است.
مازندران پس از شرایط تلخ و فوقبحرانی که در تابستان امسال و بویژه مرداد و شهریور پشتسر گذاشت ، طی چند ماه اخیر روزهای تقریبا آرامی را سپری کرد که بخش مهمی از این آرامش کرونایی ناشی از سرعت گرفتن روند واکسیناسیون در این استان بود ، اما این آرامش و ثبات آمارهای کرونایی در استان موجب افزایش میزان عادیانگاری کرونایی شد و حالا همین وضعیت در شرایطی که اومیکرون به سرعت در حال گسترش است مازندران را به طور جدی تهدید میکند.
نگاهی به برخی آمار و ارقام کرونایی در مازندران طی سال جاری و مقایسه آمارهای نیمه نخست سال و روزهای پشتسر گذاشته شده از نیمه دوم سال نشان میدهد که واکسیناسیون تا چه اندازه به مهار کرونا در مازندران کمک کرد و حالا بیتوجهی به تزریق دُز یادآور در این استان در کنار عادیانگاری کرونا و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی چگونه میتواند مازندران را به روزهای دشوار کرونایی در نیمه نخست سال برگرداند.
طبق ارزیابیهای دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل میبایست تا پنجم بهمن ماه امسال آمار تزریق دز سوم واکسن کرونا در استان به حدود ۶۰ درصد میرسید که فاصله معنادار بیش از ۲۰ درصدی با شرایط در نظر گرفته شده، روزهای بسیار سخت در ارتباط با شیوع موج ششم کرونا در استان را برای ماههای آینده یادآوری میکند.
توقف سیر کاهشی کرونا در مازندران
روند کاهشی تعداد بستریشدگان کرونایی مازندران که پس از رسیدن به قله موج پنجم کرونا در ۲۱ مرداد و ثبت رکورد چهار هزار و ۷۶ بیمار کرونایی بستری شده در مراکز درمانی آغاز شد و حدود پنج ماه نیز ادامه داشت، بالاخره طی روزهای اخیر متوقف شد و با شیبی ملایم به سمت صعودی شدن در حال حرکت است.
فرآیند کاهشی آمارهای بستریشدگان کرونایی در مازندران در ماههای شهریور، مهر، آبان، آذر و تا دهه سوم دی ادامه یافت و روز ۲۰ دی به ۲۳۲ نفر رسید که پایینترین میزان بستریها پس از موج پنجم کرونا در مازندران بوده است ، اما از ۲۱ دی این آمارها در شیب صعودی قرار گرفت و طی ۱۵ روز به ۳۱۴ نفر نیز رسید تا زنگ خطر برای مازندران و آغاز موج ششم با سویه اومیکرون در این استان به صدا در آید.
تعداد مجموع بستریشدگان کرونایی در مراکز درمانی مازندران روز پنجم بهمن پس از ۳۵ روز از مرز ۳۰۰ نفر عبور کرد. از یکم دی امسال که تعداد مجموع بستریشدگان کرونایی مازندران ۳۰۴ نفر بود تا پنجم بهمن که این تعداد دوباره از مرز ۳۰۰ نفر عبور کرد و به ۳۱۴۷ نفر رسید، این رقم در مازندران همواره بین ۲۳۲ تا ۲۹۲ در نوسان بود.
مقایسه مرگهای کرونایی نیمه نخست سال و چهار ماه نیمه دوم
بر اساس آمارهای ثبت شده از مرگهای کرونایی در مازندران طی سال جاری، ۲۵۰ نفر در فروردین، ۲۷۹ نفر در اردیبهشت، ۶۶ نفر در خرداد، ۱۶۷ نفر در تیر، ۱۰۲۹ نفر در مرداد و ۵۹۳ نفر در شهریور بر اثر ابتلا به کووید۱۹ جان باختند که مجموع قربانیان کرونا در مازندران طی نیمه نخست سال را به دو هزار و ۳۸۴ نفر رساند.
اما در نیمه دوم سال آمارها به شکل چشمگیری متفاوت است. مهر ۹۷ نفر، آبان ۶۷ نفر، آذر ۴۳ نفر و دی ۴۴ نفر در مراکز درمانی مازندران به دلیل عوارض ناشی از ابتلا به کووید۱۹ جان باختند که با احتساب پنج قربانی در ۶ روز نخست بهمن مجموع این مرگها از ابتدای مهر تا ششم بهمن به ۲۵۶ نفر میرسد.
یعنی مجموع مرگهای کرونایی مازندران در ۱۲۶ روز نیمه دوم سال ۱۴۰۰ کمتر از فوتیهای کرونایی مازندران در ماه اردیبهشت و تقریبا برابر با قربانیان این ویروس در فروردین امسال است. در مجموع تعداد مرگهای کرونایی نیمه دوم سال تا امروز ۱۰.۷ درصد فوتهای کرونایی مازندران نیمه نخست سال است.
میانگین روزانه مرگهای کرونایی در مازندران طی ۶ ماه نخست سال ۱۲.۸ نفر در هر شبانهروز بود ، اما این میانگین روزانه در ۱۲۶ روز پشتسر گذاشته شده از نیمه دوم سال به ۲ نفر در هر شبانهروز کاهش یافته است.
افزایش سه برابر روزهای بدون مرگ کرونایی در مازندران
تعداد روزهای بدون مرگ کرونایی در مازندران از ابتدای سال جاری تا ۳۱ شهریور، یعنی طی ۱۸۶ روز فقط ۹ روز شامل دو روز در فروردین، یک روز در اردیبهشت، چهار روز در خرداد و دو روز در تیر بود ، اما تعداد روزهای بدون فوت ناشی از کووید۱۹ در مراکز درمانی استان از یکم مهر تا ۶ بهمن ۲۵ روز بود که حدود سه برابر تعداد روزهای بدون مرگ کرونایی مازندران در ۶ ماه نخست سال است. مهر ۳ روز، آبان ۳ روز، آذر ۶ روز، دی ۹ روز و بهمن –تا ششم این ماه- ۴ روز بدون فوتی کرونایی داشت.
۸۵ روز با مرگ دو رقمی در نیمه نخست سال برای مازندران ثبت شد که ۱۱ روز در فروردین، ۱۰ روز در اردیبهشت، ۸ روز در تیر، ۳۱ روز در مرداد و ۲۵ روز در شهریور بود ، اما از یکم مهر تا کنون یعنی طی ۱۲۶ روز هیچ روزی با مرگ دو رقمی کرونایی در مازندران ثبت نشد و بالاترین تعداد مرگهای کرونایی استان طی یک شبانهروز ۸ نفر بود که دوم مهر امسال ثبت شد.
در حال حاضر بنا بر آخرین آمارهای دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل ۳۰۷ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در مراکز درمانی مازندران بستری هستند که ۷۵ نفر از این تعداد در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان قرار دارند.